Medekobrada
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 29.01.2022.
- Pohvaljen
- 899
Evo i ja, tačnije moja sestra, sve završava polako. Javili joj iz banke da je odobren kredit sa fiksnom kamatnom stopom i za nekoliko dana potpisuje ugovor. Stan je gotov i uknjižen. Da li je pogrješila, pokazaće vrijeme. Ja mislim da nije, jer je u zadnji sekund ugrabila dosta povoljan kredit, a što se tiče cijene stana, ne znam više ni sam šta da mislim. Izludi čovjek od potrage i tek onda vidi koliko je mala i jadna ponuda.Necu da baksuziram jos, pisacu kad se zaleti malo pa se i otvori tema
Da da Stevane sve u superlativu ,pohvale..nema ama bas nijedne mane.Ne treba spuštati raspravu na ličnu ravan.
Moje mišljenje je da su obje postavljene zgrade odlične i izuzetnog kvaliteta, a ljepota je u oku posmatrača.
Valda se za kvalitet slažemo?
Nisam. Nego upravo suprotno. Za kupovinu. Pomagao sam sestri da kupi stan jer sam dosta verziran. I svojim poslom, a i jer sam gradim nešto ali ovdje na primorju. Evo polako privodimo sve kraju oko kupovine. Predugovor je potpisan, kredit je odobren, za koji dan ugovor.Da da Stevane sve u superlativu ,pohvale..nema ama bas nijedne mane.
Nesto sticem utisak da si mozda vezan za prodaju nekretnina i da ti bas gode visoke cene.
U komentarima na povecanje kamatne stope ECB mozes videti razmisljanje prosecnog gradjanstva
„Konacno stize i kraj ludilu sa cenama nekretnina.. Ovo je drugo povecanje, prvo je bilo Jula, a stizu jos 4 povecanja do Marta 2023, kraj ere jeftinog novca, inflacija se ubija, staje traznja, novcu se vraca vrednost, pada cena stanova„Evropska centralna banka podigla kamatne stope
Evropska centralna banka podgla je danas tri ključne kamatne stope za 75 baznih poena. Tako će kamatne stope na glavne operacije refinansiranja biti 1,25 odsto, na marginalne kreditne olakšice 1,5 odsto i na devizne olakšice 0,75 odsto, naveo je ECB.rs.n1info.com
- Zato sto je stabilnost cena, a ne rast autputa, glavni zadatak centralne banke.
Tačno, uz punu zaposlenost! Zašto su onda radili ono što su radili pre dve godine? Svakako bi morali i bez cov (REPO market 2019)!
Očekujem da će ubrzo opet biti u makazama i da će morati da biraju zlo, veću inflaciju ili težu recesiju! Za vreme ove krize promenili su i targete, nije više 2% godišnje, nego 2% prosečno, dakle ako failuju ove godine i cene ostanu npr iste, sledeće godine je target malo preko 4% (2% na 2%). Naravno kad ovako premaše, nikom ništa. Za mene su izgubile bukvalno svaki kredibilitet i povratili bi ga ako bi se cene vratile na nivo od 2020. +4% npr, što je apsolutno nemoguće, jer bi to značilo potpuni krah finansijskih tržišta, nemogućnost otplate dugova i generalno tešku depresiju i nezaposlenost!
Kako te ne mrzi da stalno pises jedno te isto. U zadnjih nekoliko meseci procitao sam desetine tvojih postova i svi su kao ovaj. Vrtis desetak recenica u krug. Pa i da te neko placa za to, kako mozes.Slažem se apsolutno za sve što si rekao, čak i za poslednju rečenicu. Uveren sam da će brže nego što mislimo opet biti prinuđeni da biraju manje zlo i mnogo mi je verovatnije da nastave sa trenutnom politikom i puste inflaciju koliko treba, nego da pristaju na mas-difoltove! Dakle stalno potenciram na to šta će se desiti ako trenutno dizanje kamata (koje su opet stimulativne u apsolutnom iznosu) značajno uspori privredu, desi se neki lom, a inflacija nije obuzdana? Za mene je prilično jasno, vraćaju nazad!
Lično mislim da su zbog psihologije nekretnine otišle u balon, iznad nivoa zbog kog bi svakako zbog intervencija otišle. Potrebno je hlađenje! Da li će biti minimalnog pada, pa nadamo se svi, da li će biti signifikantan? Pa to samo lud može da pomisli.
Kako te ne mrzi da stalno pises jedno te isto. U zadnjih nekoliko meseci procitao sam desetine tvojih postova i svi su kao ovaj. Vrtis desetak recenica u krug. Pa i da te neko placa za to, kako mozes.
Sto ke najgore, nisi jedini, stevan, labud i naravno vradovic. Kao los san i nikako da se probudis.
Gde je otisao ovaj forum.
Sent from my M2010J19CG using Tapatalk
Ispada da svi za nesto navijaju.Pa dobro sam plaćen za to, pogotovo za noćni rad i vikendom!
Mada kad si već prozvao imena, malo je čudno što ti smetaju oni koji navijaju za rast cena ili oni kojima je svejedno (kao meni), a ovi drugi koji navijaju za recesiju i pišu isto ti ne smetaju! Babi milo šta joj se snilo.
Ispada da svi za nesto navijaju.
A vi nabrojani koji iz covekoljublja dezurate dan i noc ovde i ne mrzi vas da toliko pisete ste ipak malo veci navijaci od nas koji samo citamo.
Ispada da svi za nesto navijaju.
A vi nabrojani koji iz covekoljublja dezurate dan i noc ovde i ne mrzi vas da toliko pisete ste ipak malo veci navijaci od nas koji samo citamo.
Pa covek vas je tako procenio.
Postoji i "home builder vs home byuer sentiment"
ZeroHedge
ZeroHedge - On a long enough timeline, the survival rate for everyone drops to zerowww.zerohedge.com