Da imas malo postovanja prema svojoj drzavi i ti bi tako mislio. Iskreno ako ne mislis slicno onda ili imas neki problem ili u opste nisi odavde pa siris negativu.
Ne vidim sta je lose u tome?
Nas nacionalni interes na prvom mestu!
Ti mora da si iz vladajuce garniture samo oni imaju politiku ocuvanja socijalne pravde i da su im ljudi na prvom mestu umesto drzave. To su dva razlicita stanovista. Meni je drzava na prvom
mestu.
Drzavi je u interesu da digne porez na imovinu x10. (Da bi bilo sto vise para u drzavnoj kasi). Dok je (sebicnom) delu stanovnistva bitno da porezi budu sto nizi. Kao sto vidis ja zagoravam da sto vise novca bude u drzavnoj kasi i ako to meni licno steti.
Po meni punjenje drzavne kase se moze postici i time sto cene nekretnina odu x2 u odnosu na sadasnje stanje. (kao sto sam objasnio vecom
kolicinom novca zbog poreza na prenos apsolutnih prava, vise novca zbog poreza na imovinu i veca porez na dobit). Meni licno bi to u ovom trenutku nastetilo jer se spremam da muski uletim na trziste ali ja nisam
bitan vec drzava.
Mozes da mislis sta hoces ali postoje ljudi koji iskreno zele dobro svojoj drzavi a postoje i sebicni i to su najcesce oni koji su spremni i da ukradu od na primer poreza na dobit neprijavljivanjem punog iznosa. Ja sam ponosan na to sto takve kao ti ako tako nesto i pokusaju odmah prijavim nadleznim organima.
Dacu ti primer. (inace ja ovo redovno radim mada sve se redje i redje desava).
Skoro sam hteo da kupim jedan lokal.
Lokal je prilicnog iznosa.
Agenta pitam za koliko se lokal rentira on kaze za 2.000 eura ali deo prima i u kesu.
Prvo sto sam uradio:
1.) Prijavio sam taj lokal trzisnoj inspekciji
(ne znam ko je vlasnik ali ko god da je).
2.) Agenciju sam prijavio takodje
3.) Sa takvima ne radim jer ako je spreman na tako sitnoj stvari da kraducka ko zna na sta je jos spreman.
Usput prijavio sam jos jednu agenciju trzisnoj inspekciji jer lazno kaci oglas za lokalo u centru Beograda a kad zoves “prodavac se predomislja” i na moje insistiranje da obrisu oglas nije se desilo. Trzisna ako ne bude postupala po tom predmetu ide na sud. Za sad imam samo potvrde da su primili moj predmet u rad.
Pogledajte prilog 144658