Šta je novo?

Cene nekretnina

Kupio 2018 za 1000e/m2
Sada 2025 za 2300e/m2
Naredne 2030 biče 800e/m2
U 100 maraka ...

mislim da pitanje, da li ce se smeniti vlast ili ne, da bi uticali na odlazak iz zemlje je u samoj niti - pogresno
mislim da je pravo pitanje, da li ce narod poceti da se menja u smeru kome zelimo (na individualnoj skali vrednosti kojoj zelimo)
Zaista mislis da je do naroda? Da li je narod u Svajcarskoj lepsi, bolji, brzi :)

Narod je svugde isti. Elita definise sta i kako i onda se narod prilagodjava odnosno napreduje ili nazadaje.

Na vlasti je daleko vise dos preletaca nego nekih hard core radikala. Podrzanih krupnim kapitalom koji zavisi od uvoza/izvoza. Nema to mnogo dodirnih tacaka sa 90im sem sto eto ljudi vole da banalizuju.
Slazem se, ja nisam spominjao selidbu vec odakle ljudima strah od sankcija i da je on opravdan u nekoj meri jer sansa za iste nije 0% a na celu drzave su nam radikali koji su potekli od Milosevicevog rezima
Na vlasti ispred i iza zavese su komunjare i tako je od 1943. Podele u narodu su oni napravili tokom i nakon 2. sv rata. Bilo je par nekih prividnih izmena ali samo ovih ispred zavese. Verujem da bi sankcije zaustavile pozajmice za Expo i slicno. Ne bi se upustali u tako nesto da nisu racunali na zaduzivanje u inostranstvu. Plus je politicka vecina i pola opozicije na liniji zapadnih sila.
Strane kompanije su ovde kako kroz sektor usluga tako i kroz proizvodnju. Ambasadori imaju otvorena vrata i dobrodosli su. Zaista ne vidim ni jedan razlog da vlast ne ispuni zahteve pa da nam uvedu te sankcije.
Osim ako im opstanak na vlasti ne zavisi od toga pa se potrude da nam ih uvedu ali ne vidim da to ima bilo kakvog smisla.

je l ovo juzna pokrajina 12.7? Svidja mi se ovo negativno u zemljama Z Evrope. Vidi se tok novca :)
Jeste, oni su apsolutni sampioni.

Sto se tice diskusije elita-narod i sta je starije kokoska ili jaje, mislim da je to uzajamno povratna sprega. Moze jedan entitet da pogura drugi, a najbolje je da su u sinergiji.
Elita moze da vidi dalje nego narod nekad i da upravlja njime na pozitivan nacin, pa da pogura nesto sto je dugorocno dobro, iako se narod inicijalno protivi. Isto i obrnuto narod moze da izvrsi pritisak na elitu kada je svestan svoje uloge u drustvu i svoje moci.

Za neke stvari je potrebno vreme da narod shvati, recimo da je postovanje Zakona bolje za sve dugorocno gledano, iako nam nekad deluje da nema razloga da ne uzmemo precicu, i recimo parkiramo samo na minut negde gde nikom ne smeta iako je zabranjeno. Vremenom, svi parkiraju samo na minut, i na kraju vise nikog nije briga gde parkira.

Tako da svajcarci nisu bolji narod od nas, samo su dovoljno dugo postovali dobre zakone da uvide da je to bolje za sve.

Prva polovina 2022 je zapravo bilo 30%, ne 17%. Govorimo o stanovima u Beogradu.

Krediti za mlade ulaze u pricu tek od q2 2025. njihov pun efekat cemo videti tek u godisnjem izvestaju, i verujem da ce sa njima prebaciti 40%.

Inace je procenat u Q1, znaci bez kredita za mlade, bio 31.9% opet vise nego u 2022. Ako po tome meris ‘zdravlje’ trzista, ono je sve zdravije.
Mislim da krediti za mlade nisu imali nikakvog uticaja na tržište nekretnina u BG jer za 100k možeš jedino da kupiš parking mestu u Kings Circleu i ćao. A to se ni ne sme. Tako da nema stana koji možeš u BG da kupiš za 100k.

Prakticno svaka. Postalvja se pitanje i sta ti smatras elitom. Ekonomska, kulturna, obrazovna?
E konačno da se složimo.
Bezbroj učenih..postenih..samozaslužnih..pametnih ..poznatih i uspešnih ovde i u celom Svetu.
Jedino što elita nikad nije bila vlast.
Oni koji umeju i znaju nemaju vremena za nerad ..laž i politiku.
Uvek bilo i biće

Mislim da krediti za mlade nisu imali nikakvog uticaja na tržište nekretnina u BG jer za 100k
U ovom trenutku, dodaje on (pomoćnik min. finansija, Ognjen Popović), oko 27 odsto stanova je u Beogradu, još sedam odsto u Novom Sadu, a četiri odsto u Nišu. “Imamo Zrenjanin, Pančevo sa tri odsto i ostatak centralne Srbije predstavlja preko 58 procenata svih kredita.
Kada je reč o kupcima, oko 36 odsto su zaposleni u javnom sektoru, dok su 52 procenta iz privatnog sektora.

Vrh