Mi smo nedavno izdali stan pa eto iz prve ruke. Oglašena cena je bila nešto veća nego pre 3 godine (čisto da uzmemo u obzir inflaciju) ali nismo nešto gledali kako ostali vrednuju svoje stanove za izdavanje. Ono što se dogodilo je i meni bilo prilično iznenađenje. Za dva sata pojavilo se više od 10 Rusa sa iskazanim interesovanjem. Bukvalno su se borili ko će prvi da rentira stan jer ispada da su stanodavci ludački podigli cene i to pogotovo na Novom Beogradu i u centru. Trenutno je zaista nedostatak adekvatnih stanova i cene su mnogo veće nego ranije. Do kada će ovo sa Rusima trajati... Ja verujem da će većina njih čim budu našli način otići odavde. Skoro svi su vrlo obrazovani, govore tečno engleski i rade za zapadne kompanije. Ako im se otvori mogućnost da idu dalje na Zapad...Kako ocenjujete trend rasta cene izdavanja od početka rata? Je l' ima mesta za dalji rast? Očigledno da su većina stanodavaca ratni profiteri, samo je pitanje da li će se u nekom trenutku smanjiti broj stranaca, jer smatram da ove cene izdavanja nisu održive bez Rusa i Ukrajinaca, naročito ne na duži rok.