Ali ti zapravo ne znaš da li cene rastu i da li rastu svuda, zar ne? Kao što ne znaš ni koliko je stanova prodato i po kojim cenama, jer nemamo te podatke. Uvek je postojala određena grupa ljudi koja prati „lajfstajl“, šta god to značilo. Po mom mišljenju, nije stvar u lajfstajlu, nego u pranju para preko nekretnina.
Ali dobro, uvek možemo da se pozovemo na to da ljudi vole da okače „Vračar historical“ na Instagramu. Složićeš se da lepih lokacija u Beogradu ima jako malo, i da je, recimo, Konjarnik ili Rakovica značajno drugačije mesto za život od centra grada, gde su cene oduvek bile znatno vise.
Ja viđam oglase za Cerak koji su preko 3.000 € po kvadratu, a ko ima toliko para da da, neće kupiti Cerak, a tek neće Rakovicu za 2.600 € ili, nemam pojma, Mirijevo.
Sada se dešava da su i lošije lokacije praktično nepristupačne za ljude sa prosečnim primanjima. Volela bih da vidim sve te investitore koji pomahnitalo kupuju Rakovicu za 2.600 €. Možda sam ja stvarno luda, možda se to i dešava. Ali cene moraju da padnu, bar u nekim segmentima, jer su neodržive!