Analitičar
Advanced
- Učlanjen(a)
- 25.09.2022.
- Pohvaljen
- 4.585
Ja znam da je lakše reći za nekog doktora "mora da uzima pare sa strane", ali ako samo malo razmisliš, vrlo je lako doći do cifara. Plata specijaliste u KCS nije arbitrarna vec javno dostupna informacija. Takodje, ako je taj lekar istovremeno docent na fakultetu, zna se i ta plata. Pored toga, 99% docenta koji su klinički lekari istovremeno rade privatno, pa mozes da utvrdis koliko se zaradjuje u privatnim klinikama po operaciji. Sve je lako poverljivo. Dakle, neko ko je u datom statusu i radi KLINIČKI posao (dakle ne mikrobiolog ili fiziolog) kroz ova tri posla izlazi na 5-6k eur neto mesecno. Ja stvarno najiskrenije ne razukem sta je ovde čudno i kontraverzno.Pa nadam se da mozemo da se slozimo da to nisu opsti slucajevi, cak ni medju obrazovanijim i snalazljivijim ljudima. A koliko ko stedi nije stvar zelje, nego cak ni ta psiholoskinja ne moze da ustedi 50kmozda trecinu. A sprotiste si pomenuo tek da zamutis vodu, sta me briga sto zavrse u bankrotstvu
Ako ne gledas tudje novcanike, kako uvek imas primer nekog hirurga sa 3 side joba, za kog tacno zna koliko moze da zaradi ustedi