Nista bez kafe od brazilskog lemura to u Batajnici nemaVajb je, pretpostavljam, drugi termin za pokondirenost?
Nista bez kafe od brazilskog lemura to u Batajnici nemaVajb je, pretpostavljam, drugi termin za pokondirenost?
Ja sam prvi koji je navikao na zivot u centru i preferiram zivot na dobroj lokaciji po cenu toga da je stan manji, da nemam garazu i jos niz mana. Ali, opet, bolje je stan na periferiji koji je tvoj nego kirija u centru. Pritom, treba gledati relativno to opterecenje za budzet, a za vecinu ljudi to jeste opterecenje za budzet, a za onog kome nije to nije veliko opterecenje on ce se pre odluciti za svoj stan na periferiji nego da bara novac u prazno. Mada nismo svi isti, ne sumnjam da neko voli i da "baca pare".Uh, ovo se već ne slažem. Odrastao sam i dugo živeo na sličnoj periferiji i razlika u kvalitetu života je ogromna. Kad se jednom posle posla probiješ do kuće, gotov si, ni na kafu u kraju, a kamoli da odeš opet do grada. Samoposluge su lošine opremljene, dešavanja dalje.
Naravno, ako je tih 1200e ozbiljno opterećenje za budžet, verovatno postoji neka bolja opcija, džaba centar ako ostane za parizer. Ali ako može da se izgura sa iole OK stilom života, širi centar starog i novog beograda vredi 3x od dalje periferije.
Sat vremena putovanja do posla kolima je najjace desavanje tu, bilo da zivis u Batajnici i radis u centru, ili da radis na Novom Beogradu, a zivis u Visnjickoj Banji.
Naravno da ne. Vajda zato ljudima nije jasno da i mi u centru ne zivimo u zgradama od zlata. Iste su cigle i malter, isto smrde govna kad se zacepi vertikala (u mojoj zgradi stara 100 godina). E sad, zasto bi cela Srbija (i jos pola okolnih zemlalja) da zivi ovde, pa ne znam ali mogu ti reci nije zbog blizine Narodnog pozorista.Vajb je, pretpostavljam, drugi termin za pokondirenost?
Meni licno desavanja nemaju veze sa periferijom, meni je samo bitna vremenska udaljenost voznje kolima ili prevozom od posla. U pozoriste idem bar jednom mesecno, ali mi ne bi bio problem da idem tamo ni iz Surcina. Ali mi je problem ako treba da vozim sat vremena svaki dan od posla do Surcina. To mi jeste problem."Dešavanja" su mi prejak argument, s obzirom da 98% stanovnika Beograda jedva da posećuje bilo kakva dešavanja.
Pozorište jednom godišnje, bioskop sad imaju hvala bogu u najbližem tržnom centru, a ni tamo se ne biju za karte kao nekad.
Muzeji, tribine, galerije, umetničke manifestacije večno poluprazne ili prazne kategorije.
Koncerti, sportske utakmice i sl. u 90% slučajeva ako skupe par hiljada ljudi, smatraju to uspehom.
Splavovi, žurke to je zanimljivo mladima i turistima, opet dubiozan argument za blizinu centru.
Voleo bih da znam koja su to neizostavna dešavanja zbog kojih se ne može živeti na periferiji.
prava prilika da naucis nesto, slusajuci knjigu, predavanje, podcast
ili astrolosko predskazanje u sledeca 3 meseca od astrologa kurtoja mikica, posebno slusati ako si devica u trecoj kuci skorpija
Nerealno je, zato što prosečan Srbin iz Srbije emigrira u Nemačku najčešće, a ne u Najrobi. Veoma malo znamo o svetu (a i o nama samima).i srbija je nekako pri vrhu. zvuci nadrealno ali tako je
Naravno da ne. Vajda zato ljudima nije jasno da i mi u centru ne zivimo u zgradama od zlata. Iste su cigle i malter, isto smrde govna kad se zacepi vertikala (u mojoj zgradi stara 100 godina). E sad, zasto bi cela Srbija (i jos pola okolnih zemlalja) da zivi ovde, pa ne znam ali mogu ti reci nije zbog blizine Narodnog pozorista.
sutrinjo, zarad obrazovanja, predlazem da se preselis sa periferije u skroz drugi grad
Da odem tamo negde u Mićin kraj, pa nebo je granica
Možda naučim i da investiram
Macha latte?A sta da radimo mi koji ne pijemo kafu?mi smo uskraceni za sva desavanja.
Pređi na Erste broker
Nek proba da digne kredit taj konobar.Pogledajte prilog 255007
da se malo i razbije mehur na ovoj temi da obicni radnici ne mogu pristojno da zaradjuju u Beogradu
To sto on zaradi je verovatno neka plata mozda malo veca od minimalca + baksis. Mislim, zna se koji je prosek plate, sigurno ga ne dize taj konobar sa platom od 1.500 evra. Ne kazem da je lose, to je duplo vise nego sto u nekim siromasnijim opstinama zaradjuju ljudi sa fakultetom, samo kazem kakva je situacija. I ako on dobija taj novac na crno, koliko onda vlasnik tog restorana zaradjuje na crno? I onda se pitate odakle nekima pare da prave zgrade ili kupuju stanove?Pogledajte prilog 255007
da se malo i razbije mehur na ovoj temi da obicni radnici ne mogu pristojno da zaradjuju u Beogradu
Prosek plata na NBGD je 160,000 RSD netoTo sto on zaradi je verovatno neka plata mozda malo veca od minimalca + baksis. Mislim, zna se koji je prosek plate, sigurno ga ne dize taj konobar sa platom od 1.500 evra. Ne kazem da je lose, to je duplo vise nego sto u nekim siromasnijim opstinama zaradjuju ljudi sa fakultetom, samo kazem kakva je situacija. I ako on dobija taj novac na crno, koliko onda vlasnik tog restorana zaradjuje na crno? I onda se pitate odakle nekima pare da prave zgrade ili kupuju stanove?
Da li u Beogradu radi neko za manje od 150k RSD ili svi u Beogradu imaju plate vece od prosecne plate na Novom Beogradu?Prosek plata na NBGD je 160,000 RSD neto
Jel imaš saglasnost od NBS za taj račun?
Nisam ja u pitanju, ali je svez mail. Meni su poslednjih par puta trazili da pisem na papiru u ekspozituri objasnjenje transfera.Jel imaš saglasnost od NBS za taj račun?