Šta je novo?

Cene nekretnina

Ili igraj po našim uslovima ili se seli odavde. To je u principu situacija. Ništa novo. Sve smo ovo imali 80-tih
Dobro Sale, sto tvoj komsija onda ne proda svoj stan po realnoj ceni, pa i njegov komsija i tako u krug i onda svi prodaju za realnu cenu a zli investitori nek cupaju usi?
A pa da, jer svako gleda svoj dzep a ne sta je realno i fer.

Dobro Sale, sto tvoj komsija onda ne proda svoj stan po realnoj ceni, pa i njegov komsija i tako u krug i onda svi prodaju za realnu cenu a zli investitori nek cupaju usi?
A pa da, jer svako gleda svoj dzep a ne sta je realno i fer.
Već sam napisao.
"Ukratko, država svim silama ograničava ponudu kod nas. To je razlika između nas i Sofije"

Ili igraj po našim uslovima ili se seli odavde. To je u principu situacija. Ništa novo. Sve smo ovo imali 80-tih. Samo pre ili kasnije sve dodje na svoje.
A Bugari imaju pravila koja su fer i u interesu vecinskog stanovnistva? Ma daj, molim te, da si naveo bilo koji drugi primer, nego Bugari...zemlja sa najvecom stopom odliva stanovnistva i mi sad treba da mislimo da je 1300-1400 eur po m2 u novogradnji na 7 minuta od sentra Sofije odraz neke uredjenosti drustva.

"Ukratko, država svim silama ograničava ponudu kod nas. To je razlika između nas i Sofije"

Što se vidi iz priloženog, gde je broj novih stanova u Srbiji na godišnjem nivou skoro učetvorostručen u poslednjih 10 godina (sa 10k godišnje na 35k izgrađenih jedinica).

broj stanova.PNG

Vi stvarno ste pukli? Ovde se prodaje za 3000 jer kupci ovde hoće da plate toliko. Plitko tržište ali konstantno. Misliš da tuta bugarin ne bi prodao za 3000 da može? Nema kome.

Sve ide od kupaca, prodavac će da dobije ono što kupac hoće da plati. Bilo i ostalo. Pa nije investitor Crveni krst? Mislite da bugarski investitor iz dobrote svoje duše poklanja stanove?
Ti si ubedljivo najjaci lik na forumu. Sve mogu da razumem i agende i kukanje i sve, ali tebe nikako ne mogu. Zadovoljan si time da 95% ljudi (ukljucujuci tebe) jedva uspe da kupi bilo kakav stan, a kamoli na nekoj boljoj lokaciji i smatras da tako treba.

Ti si ubedljivo najjaci lik na forumu. Sve mogu da razumem i agende i kukanje i sve, ali tebe nikako ne mogu. Zadovoljan si time da 95% ljudi (ukljucujuci tebe) jedva uspe da kupi bilo kakav stan, a kamoli na nekoj boljoj lokaciji i smatras da tako treba.
A sta je covek lose rekao? Jel ti mislis da Bugari ne bi prodavali onaj projekat po 3000 EUR / m2 da znaju da ce da prodaju sve?

Džo se iznervirao, uleteo sam u nekošeno 😀

Pa kako se Bugarima isplati da grade po 1300e sa PDV-om, a nasi investitori kukaju da je 3000e po kvadratu malo i da jedva nesto zarade?
Kako se Arapima isplati prodavati benzin po 15c za l a Norvežanima za 2,5e a isto i jedni i drugi plivaju u nafti? Jednostavno politika države. Zašto u Emiratima imaš porez 0% a u Norveškoj porez 50% + PDV koji moraš da plaćaš???
Nisam ja čuo da investitori kukaju. Jednostavno kod nas je to willingness to pay.
Ajde realno sad da neko napravi u BW ili na NBG u popularnim blokovima 64 ili 65 za 2000 sa PDVom. Pa ja mislim da bi bila tuča pred taj prodajni dan:)) I to više nego za Lidl piliće. Evo ja bi prvi doletio i čekao celu noć da uzmem jedan takav stančić:)) Čisto da se ne baci.

A šta se ja tu pitam i da li sam zadovoljan? Pa ja sam prvi stava da je beogradsko tržište igralište za bogate i da bi to trebalo da se promeni kroz poresku politiku, ali šta tačno nama znači ta informacija da stan u Sofiji košta 1300 evra? Mi ne živimo u Sofiji, i što je još važnije, ne želimo da živimo u Sofiji. Mi želimo da živimo u Beogradu, i toliko želimo da smo spremni da platimo 3-4-5000 evra za kvadrat kako stvari stoje.

Uvek bio protiv tih priča na ovoj temi koliko košta stan u Švedskoj, Bugarskoj, Španiji, Italiji, kojoj god petoj zemlji u kojoj niko neće da kupi stan ovde. Svuda brate bolje, a svi hoće u Beograd. Eto ti i objašnjenje zašto su cene tolike kolike su.

Možemo mi da pričamo kako je država bezobrazna, kako su investitori alavi itd. ali sve ide od tvog džepa, ako si spreman da izvučeš 200k za 60 kvadrata u BG, ti si isto deo problema (ne ti lično). Neka kupci pokažu da ne cene tu robu toliko i cene će pasti. Ali znate i sami da to nije istina, da ljudi zaista MISLE da to VREDI i zato toliko i PLAĆAJU.

Mora i takav lik da postoji na forumu. Nije Sloba kriv, mi smo 💩.

A šta se ja tu pitam i da li sam zadovoljan? Pa ja sam prvi stava da je beogradsko tržište igralište za bogate i da bi to trebalo da se promeni kroz poresku politiku, ali šta tačno nama znači ta informacija da stan u Sofiji košta 1300 evra? Mi ne živimo u Sofiji, i što je još važnije, ne želimo da živimo u Sofiji. Mi želimo da živimo u Beogradu, i toliko želimo da smo spremni da platimo 3-4-5000 evra za kvadrat kako stvari stoje.

Uvek bio protiv tih priča na ovoj temi koliko košta stan u Švedskoj, Bugarskoj, Španiji, Italiji, kojoj god petoj zemlji u kojoj niko neće da kupi stan ovde. Svuda brate bolje, a svi hoće u Beograd. Eto ti i objašnjenje zašto su cene tolike kolike su.

Možemo mi da pričamo kako je država bezobrazna, kako su investitori alavi itd. ali sve ide od tvog džepa, ako si spreman da izvučeš 200k za 60 kvadrata u BG, ti si isto deo problema (ne ti lično). Neka kupci pokažu da ne cene tu robu toliko i cene će pasti. Ali znate i sami da to nije istina, da ljudi zaista MISLE da to VREDI i zato toliko i PLAĆAJU.
Mislim da li se nama cena sviđa ili ne je jedno pitanje a drugo je pitanje willingness to pay? Već sam i rekao da ako imate vremena pogledajte YouTube video s vlasnikom Kadene kako oni pristupaju pricing-u stanova. To je čitava nauka i jako pažljivo odmere sve. Bukvalno odrede cenu da se tačno zna ko šta može da kupi. Zašto je Kings Circle za bogate a BW standardne zgrade ili WellPort ili Soul za srednju klasu. Vrlo dobro su oni ocenili tržište. Kao što sam rekao vrlo dobro razmislite da sad država ili BW ili bilo koji investitor na dobro lokaciji izađe s ovom bugarskom cenom?! Pa to bi bilo ludilo. To bi se ljudi tukli za stanove. Šta vam to govori? Da ste odredili cenu prenisko. Ako se niko ne pojavi - cena je previsoka. A ako se prodaje polako ali se prodaje to znači da je dobra cena.

Mora i takav lik da postoji na forumu. Nije Sloba kriv, mi smo 💩.

Zapitaj se koliko je tačno kupaca koji bi bili spremni istog momenta da kupe stan na top lokaciji u Beogradu za 1500 evra i biće ti jasno zašto to ne postoji.

Malo ste slepi kod očiju kad ne vidite prosto broj ljudi koji ne da su spremni da plate, nego su spremni da plate mnogo da bi posedovali nekretninu u BG.

Problem je izgleda u tome što se mnogo dobro živi, pa se skupilo i za dodatne stanove, zlu ne trebalo? A valja i da kapne neka sića svaki mesec.

Na ovom forumu najvise ljude pljuju ljudi koji vec imaju ili gledaju da kupe jos koji stan, zanimljivo.
Sale koji kuka na drustvenu pravdu i investitore ali je pre par meseci kupio stan i nece da ga prodaje po "realnim" cenama, a nece boga mi ni njegove postene komsije sigurno.

Sve altruista do altruiste.

A sta je covek lose rekao? Jel ti mislis da Bugari ne bi prodavali onaj projekat po 3000 EUR / m2 da znaju da ce da prodaju sve?
Naravno da bi prodavali, to nije pitanje.

Fazon je u tome da je @sutraw lik na forumu koji ima uvek nesto protiv onih koji kukaju, a sam spada u one koji se bore za sebe i cima i radi i tesko mu je, kao i vecini nas, ali redovno opravdava investitore i tera druge ljude da se zadovolje sitnim stvarima jer to tako treba.
I kad ja kazem, da li treba mladi par sa visokim obrazovanjem (gde spada i on) da zivi na boljoj lokaciji, on mi sam odgovori da ne treba i da je normalno da dvoje obrazovanih ljudi treba da crknu da bi jedva izvukli Batajnicu i Borcu. Izmedju ostalog i on i ti ste bili prvi koji gurate sve ljude u Batajnicu i Borcu, a jedva ste cekali da pobegnete.
Uvek cu da budem protiv ljudi koji misle da je ovo sto se upravo desava svima nama normalno stanje i da to tako treba. Bas taj primer Bugarske dokazuje da nije normalno nista sto se ovde desava sa nekretninama.

Fazon je u tome da je @sutraw lik na forumu koji ima uvek nesto protiv onih koji kukaju, a sam spada u one koji se bore za sebe i cima i radi i tesko mu je, kao i vecini nas, ali redovno opravdava investitore i tera druge ljude da se zadovolje sitnim stvarima jer to tako treba.
I kad ja kazem, da li treba mladi par sa visokim obrazovanjem (gde spada i on) da zivi na boljoj lokaciji, on mi sam odgovori da ne treba i da je normalno da dvoje obrazovanih ljudi treba da crknu da bi jedva izvukli Batajnicu i Borcu. Izmedju ostalog i on i ti ste bili prvi koji gurate sve ljude u Batajnicu i Borcu, a jedva ste cekali da pobegnete.
Uvek cu da budem protiv ljudi koji misle da je ovo sto se upravo desava svima nama normalno stanje i da to tako treba. Bas taj primer Bugarske dokazuje da nije normalno nista sto se ovde desava sa nekretninama.
Od kukanja nema vajde, to je rasipanje energije.
Ili uradi nesto povodom situacije, ili se prilagodi situaciji, ili se eliminisi iz tog okruzenja.

Kukanje je zapravo apsolutno najgora stvar koju mozes da radis.
Ja ne guram nikoga u Batajnicu, trziste i drugi kupci guraju prosecne ljude ka periferiji.
Ti i ja smo isti deo problema sto placamo po 3000 eur kvadrat u Zemunu / NBGD i onda se zalimo na nepravdu visokih cena investitora.

Razlika je sto ja da ne mogu da priustim stan koji hocu ja bih bio i zadovoljan / srecan u Batajnici.

Zamolih jednog agenta da kreira profesionalni pristup za karaster - cene nekretina. Nadam se da ce uskoro dobiti pristup pa da cu baciti pogled. Ne znam da li su @Wolf ili @goran123 pokusali da tim pristupom da svuku podatke?
Proveri samo detalje. Nisam siguran da svako može da pristupi čak i kada hoće da plati. Nešto mi je u glavi 1000rsd za odredjeni broj nekretnina a pristup mogu imati agencije, banke, notari itd

Od kukanja nema vajde, to je rasipanje energije.
Ili uradi nesto povodom situacije, ili se prilagodi situaciji, ili se eliminisi iz tog okruzenja.

Kukanje je zapravo apsolutno najgora stvar koju mozes da radis.
Ja ne guram nikoga u Batajnicu, trziste i drugi kupci guraju prosecne ljude ka periferiji.
Ti i ja smo isti deo problema sto placamo po 3000 eur kvadrat u Zemunu / NBGD i onda se zalimo na nepravdu visokih cena investitora.

Razlika je sto ja da ne mogu da priustim stan koji hocu ja bih bio i zadovoljan / srecan u Batajnici.
Ti da ne mozes da priustis stan koji hoces i da nisi u IT-ju, kukao bi na sav glas. Ne bi bio tako lagan kao sad, nema sanse. Samo sad gledas stvari iz druge perspektive, pa si u fazonu, sta se ljudi bune, pa imaju Batajnicu...

Osinje gnezdo 🙂. Zanimljivo kako svi skoče u isto vreme

Ali jel misliš da je društvena anomalija živeti u Borči ili Batajnici? Meni taj tvoj stav zvuči prilično disktiminaciono. Zamisli da u Batajnici ili Borči žive samo ljudi nižeg obrazovanja- ko bi pružao zdravstvene ili obrazovne usluge. Nije lepo doskriminisati ljude na osnovu njihovim primanja, jos je gore diskriminisati na osnovu obrazovanja. Kao mi sa faksom (neki I sa PhD) smo elita I mi živimo u jednom kraju, majstori, frizeri, zanatlije u drugom (po svim parametrima lošijem) kraju.

Ti da ne mozes da priustis stan koji hoces i da nisi u IT-ju, kukao bi na sav glas. Ne bi bio tako lagan kao sad, nema sanse. Samo sad gledas stvari iz druge perspektive, pa si u fazonu, sta se ljudi bune, pa imaju Batajnicu...
Kako li sam preziveo 20+ godina u Batajnici cak...
Idem posle da kazem svim ljudima kojima zive u Batajnici da se bune, da im je lose, da im treba stan na NBGD ili Vracaru.

Ali jel misliš da je društvena anomalija živeti u Borči ili Batajnici? Meni taj tvoj stav zvuči prilično disktiminaciono. Zamisli da u Batajnici ili Borči žive samo ljudi nižeg obrazovanja- ko bi pružao zdravstvene ili obrazovne usluge. Nije lepo doskriminisati ljude na osnovu njihovim primanja, jos je gore diskriminisati na osnovu obrazovanja. Kao mi sa faksom (neki I sa PhD) smo elita I mi živimo u jednom kraju, majstori, frizeri, zanatlije u drugom (po svim parametrima lošijem) kraju.
Ne bre majstor treba da zivi u vili na Dedinju koja logika...

Cekam odgovor kada cete ti i komsije da krenete da prodajete po realnim cenama, javi ovde da svi znamo
Znamo se odavno ovde. Znamo ko je šta ovde.
Ja sam prvi spreman da padnu cene 50%. Lična žrtva da bi ostalo miliona ljudi u narednih desetak godina u zemlji. Bolje i to nego da navlače migrante i kineske robijaše.
A ti?

A zna li se šta el ima u centru Berlina za 2k, šta kažu? I SFRJ Njemačka je uredjena i u EU.
Kukaju svi, niko nije rekao da je to normalno i da tako treba da bude. Ljudi pričaju da je očekivano što je velika razlika. A očekivano je jer upravo ti daješ 3k+ za Zemun. Da nema ko da plati ne bi ni bilo tih cena, jednostavno. Zanimljivo i ovi što se slažu sa tobom kao npr Sale ima nekoliko nekretnina ali kao kuka "za dobrobit društva", a u stvari hoće da kupi još koji stan po nižoj ceni. Sa druge strane kad se spomene progresivni porez svi skoče k'o opareni.

Vrh