Šta je novo?

Cene nekretnina

Na Novom Beogradu se pliva trenutno. Voda i infrastruktura ne bira da li je novogradnja ili starogradnja okolo haha

Koliko ja znam oni prosiruju kapacitete kanalizacije i odvoda duz omladinskih brigada, medjutim to jos nije zavrseno
Ako gresim neko ce me ispraviti :)

Koliko ja znam oni prosiruju kapacitete kanalizacije i odvoda duz omladinskih brigada, medjutim to jos nije zavrseno
Ako gresim neko ce me ispraviti :)
Zanimljivo. Najjace plivanje je tradicionalno kod iskljucenja Geneks bas gde se izlazi u Omladinskih brigada.
Mislim da je dosta problem i u odrzavanju. Kad god je poplava, mnogo odvoda je zapuseno. Koliko kapiram mogu da zavrse posao, ali se ne ciste redovno. Licno sam gledao pre neku godinu jednog dedu kako otpusava sahtu kod Fontane i odjednom sahta guta svu vodu iz ulice i ulica postaje prohodna.

Nikad nisam kapirao kako neko ima 100k-200k keša i odluci da ga ulupa u nesto sto neko nekad moze da donese odluku da se samo rusi. To moze da uradi samo covek koji nije zaradio te pare ili nesto drugo.
Upravo to. Ogroman rizik, a ljudi često uđu u to jer im cena deluje primamljivo ili ih agenti i prodavci ubede da će sigurno sve biti legalizovano. A u praksi, nikad ne znaš kada može da se pojavi odluka da se ruši.

Ja sam tako negde otišao sa ženom kad smo tek počeli da se zabavljamo (ne znam više gde, možda Berlin), kad ono kupatilo odvojeno staklenim zidom.
Znači, pakao, ne bih ni sada posle 10 godina braka mogao na tu šolju dok je u sobi...
Isto. Doduše na letovanju. Ajde tuš, kada.....ali wc šolja..... što kažeš pakao.

Sve banke u Srbiji su od danas, 15. septembra u obavezi da klijentima ponude potrošačke, gotovinske i stambene kredite po novim, nižim kamatama.

"Za zaposlene i penzionere čija su primanja manja od 100.000 dinara"

Da bude potpuna info a ne klikbejt.

Sve banke u Srbiji su od danas, 15. septembra u obavezi da klijentima ponude potrošačke, gotovinske i stambene kredite po novim, nižim kamatama.
Ko ih obavezuje?
Tržište ili nepitajući ?
Ko i cene....
Uzgred...pale cene stanova

Mislim da će ovde najveći efekat mere biti povećana potražnja za keš kreditima, a građani sa nižim primanjima će se više zaduživati. Čekam @Suzuman na kraju kvartala da izađe sa analizom da vidim da li je ova teorija tačna.

U svakom slučaju, biće zanimljivo videti šta će biti u narednim godinama ako se isti ne budu vraćali redovno.

Mislim da će ovde najveći efekat mere biti povećana potražnja za keš kreditima, a građani sa nižim primanjima će se više zaduživati. Čekam @Suzuman na kraju kvartala da izađe sa analizom da vidim da li je ova teorija tačna.

U svakom slučaju, biće zanimljivo videti šta će biti u narednim godinama ako se isti ne budu vraćali redovno.
Keš za hranu...školu...odmor...auto do 5k

Zašto misliš da se krediti neće vraćati? Naši ljudi su daleko revnosniji po pitanju vraćanja kredita od Zapadne Evrope a od USA mnogo revnosniji. Mislim da se kod nas % nenaplaćenih kredita kreće ispod statističke greške od 5% i tako je već skoro više od 2 decenije.

Zašto misliš da se krediti neće vraćati? Naši ljudi su daleko revnosniji po pitanju vraćanja kredita od Zapadne Evrope a od USA mnogo revnosniji. Mislim da se kod nas % nenaplaćenih kredita kreće ispod statističke greške od 5% i tako je već skoro više od 2 decenije.
Dobra opservacija. Ne znam samo da li je to zbog toga sto su ljudi kod nas revnosniji u vracanju kredita, ili zato sto su zakonski mehanizmi naplate kod nas brzi i pouzdaniji sa stanovnista poverioca (izvrsenje na osnovu izvrsne isprave), pa ljudi i ne zele da se upustaju u uzimanje kredita koje nisu spremni da vrate.

Slao mi drugar slike neke novogradnje iz Sofije, ja ne budem lenj i malo proguglam.
Capitol Residence se zove kompleks, krecu cene od 1300e pa navise (sa PDV-om), bolje izgleda nego BW Capitol Residence Sofia
Kompleks izgleda predobro i humano, 7 min kolima od centra Sofije. Bacite pogled slobodno, dajte komentare.

Poslednja izmena:
Dobra opservacija. Ne znam samo da li je to zbog toga sto su ljudi kod nas revnosniji u vracanju kredita, ili zato sto su zakonski mehanizmi naplate kod nas brzi i pouzdaniji sa stanovnista poverioca (izvrsenje na osnovu izvrsne isprave), pa ljudi i ne zele da se upustaju u uzimanje kredita koje nisu spremni da vrate.
Mozda zato sto ljudima prodaju stanove za 10K duga ili sto izvrsitelj uzme 2K nadoknadu za 500e duga, ili ...

Slao mi drugar slike neke novogradnje iz Sofije, ja ne budem lenj i malo proguglam.
Capitol Residence se zove kompleks, krecu cene od 1300e pa navise (sa PDV-om), bolje izgleda nego BW Capitol Residence Sofia
Kompleks izgleda predobro i humano, 7 min kolima od centra Sofije. Bacite pogled slobodno, dajte komentare.
to je @iv4n slao jos pre par meseci. Realno, za te pare nema u Pirotu da se kupi novogradnja, da ne govorim o Nisu....

Vrh