Šta je novo?

Cene nekretnina

Slao mi drugar slike neke novogradnje iz Sofije, ja ne budem lenj i malo proguglam.
Capitol Residence se zove kompleks, krecu cene od 1300e pa navise (sa PDV-om), bolje izgleda nego BW Capitol Residence Sofia
Kompleks izgleda predobro i humano, 7 min kolima od centra Sofije. Bacite pogled slobodno, dajte komentare.
Koliko je realna cena? Verovatno više? 1300e mi deluje nestvarno. I 2000e mi deluje nestvarno.

Slao mi drugar slike neke novogradnje iz Sofije, ja ne budem lenj i malo proguglam.
Capitol Residence se zove kompleks, krecu cene od 1300e pa navise (sa PDV-om), bolje izgleda nego BW Capitol Residence Sofia
Kompleks izgleda predobro i humano, 7 min kolima od centra Sofije. Bacite pogled slobodno, dajte komentare.
I šta sad to znači? Hoćeš da se seliš u Bugarsku? Ili hoćeš nekome da prodaš? Druga zemlja, drugo tržište, druge cene. Eto ja ti mogu reći da čim pređeš granicu u Nemačku iz NL bukvalno selo do sela preko granice pa cene duplo niže... Jednostvano tako je.

Zar tu nije problem sto zivis pored pruge bese?
Svakako dzaba cena, sa obzirom da kod nas prodaju Bel Mondo po 4000 EUR a na 6m od pruge si.
Signature prodaje u Zvecanskoj u fazi izgradnje po 3800 a objekat je na 10m od sina i jedne od najprometnijih saobracajnica

1757942232549.png

I šta sad to znači? Hoćeš da se seliš u Bugarsku? Ili hoćeš nekome da prodaš? Druga zemlja, drugo tržište, druge cene. Eto ja ti mogu reći da čim pređeš granicu u Nemačku iz NL bukvalno selo do sela preko granice pa cene duplo niže... Jednostvano tako je.
Ne zaboravi da je Bugarska u EU :)

Džo se iznervirao, uleteo sam u nekošeno 😀

Pa kako se Bugarima isplati da grade po 1300e sa PDV-om, a nasi investitori kukaju da je 3000e po kvadratu malo i da jedva nesto zarade?

Koliko se secam to je industrijski deo / zona trenutno, ne bih rekao da je to bas pozeljna lokacija trenutno ali verovatno ce biti kroz 20 godina.
Mada kod nas na FMP / cukarickoj padini pored cigana prodaju po 3000 eur stanove.... ali to samo pokazuje koliko nasi kupci nemaju standarde

Koliko se secam to je industrijski deo / zona trenutno, ne bih rekao da je to bas pozeljna lokacija trenutno ali verovatno ce biti kroz 20 godina.
Mada kod nas na FMP / cukarickoj padini pored cigana prodaju po 3000 eur stanove.... ali to samo pokazuje koliko nasi kupci nemaju standarde
Ili mozda pokazuje koliko mali broj ljudi ima veliku kolicinu novca, pa se od istog oslobadjaju i nemaju standarde za oslobadjanje od istog.

Ili mozda pokazuje koliko mali broj ljudi ima veliku kolicinu novca, pa se od istog oslobadjaju i nemaju standarde za oslobadjanje od istog.
Imas dosta velik broj kreditnih kupovina koji te demantuju, preteruje se ovde sa idejom da vecinu stanova ljudi kupuju lako stecenim novcem
Da se svi ne utrkuju da kupe stan na Vracaru dok ni asov nije zaboden imao bi normalno trziste

Imas dosta velik broj kreditnih kupovina koji te demantuju, preteruje se ovde sa idejom da vecinu stanova ljudi kupuju lako stecenim novcem
Da se svi ne utrkuju da kupe stan na Vracaru dok ni asov nije zaboden imao bi normalno trziste
Te ove nove kreditne kupovine su sve one 1% ucesca.
Dok nije bilo toga, koliki je bio udeo kreditne kupovine? 15-20%? To nijedna zemlja u Evropi nema tako nizak kreditni udeo u stambenim jedinicama. Zato smo mi i imuni na Euribor, jer se kod nas kupuje za kes.

Uostalom, nemamo tu statistiku ko kupuje prve stanove, a ko investicione, i tacno na koji nacin. Da imamo, znali bismo sve tacno.

Ovi sto su uzeli kod FMP-a su uzeli u nadi da ce cigani konacno biti oterani, jako naivno, ali sta da se radi, doduse imali su da uzmu za malo vece pare mnogo bolji projekat, Banovo Brdo residence...

Ovi sto su uzeli kod FMP-a su uzeli u nadi da ce cigani konacno biti oterani, jako naivno, ali sta da se radi, doduse imali su da uzmu za malo vece pare mnogo bolji projekat, Banovo Brdo residence...
Mislis niko ne bi svesno izabrao da zivi na Cukarickoj padini u odnosu na Zarkovo? (ako se uzme u obzir da je kvlaitet zgrada komparabilan)

Razlika na nivou da li je kraj Tosinog Bunara Zemun ili Novi beograd :D
Realno koga briga....
Bukvalno, ali bolje se prodaje kad napisu Banovo Brdo nego Zarkovo, iako je to bukvalno isti djavo, kao i Vrtovi Ceraka koji su u Rakovici, a preko puta kompleksa je Cerak, nikakva razlika osim "marketinga"

Bukvalno, ali bolje se prodaje kad napisu Banovo Brdo nego Zarkovo, iako je to bukvalno isti djavo, kao i Vrtovi Ceraka koji su u Rakovici, a preko puta kompleksa je Cerak, nikakva razlika osim "marketinga"
Jedan od "najtežih" prelaza je upravo oko Vukovog spomenika. Zamisli daš 5k eur na stan i ispostavi se da deliš istu opštinu sa MML-om....

Džo se iznervirao, uleteo sam u nekošeno 😀

Pa kako se Bugarima isplati da grade po 1300e sa PDV-om, a nasi investitori kukaju da je 3000e po kvadratu malo i da jedva nesto zarade?
Osinje gnezdo.
Sad sam gledao detaljnije.....1500e možeš da biraš stan. Ima jeftinije od toga a ima i skuplje. Razlika je 100-200e gore dole.
Jednostavno, Bugari idu drugom logikom razvoja. Zdravijom. I to je to. Popis ce sve reci za 20 godina i to je to.
Suzdržaću se od komentara jer ovde više nema šta da se komentariše. Sve je jasno.

Vi stvarno ste pukli? Ovde se prodaje za 3000 jer kupci ovde hoće da plate toliko. Plitko tržište ali konstantno. Misliš da tuta bugarin ne bi prodao za 3000 da može? Nema kome.

Sve ide od kupaca, prodavac će da dobije ono što kupac hoće da plati. Bilo i ostalo. Pa nije investitor Crveni krst? Mislite da bugarski investitor iz dobrote svoje duše poklanja stanove?

Da da. Super je sve. Izvinićemo se Djuri što nas je tukao. E nismo mnogo odmakli od tog mentaliteta.
Ja bih dodao poznatu repliku:
""Žao mi je što ste moji, a ne deca mog neprijatelja, ko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti"
Ukratko, država svim silama ograničava ponudu kod nas. To je razlika između nas i Sofije

Da da. Super je sve. Izvinićemo se Djuri što nas je tukao. E nismo mnogo odmakli od tog mentaliteta.
Ja bih dodao poznatu repliku:
""Žao mi je što ste moji, a ne deca mog neprijatelja, ko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti"

Kad kažeš izvinićemo se Đuri, impliciraš da te neko puškom tera da platiš kvadrat 3k evra ili...? Ja ove što ih znam da plaćaju to, rade to sa veselim izrazom na licu i još kažu dobra cena.

Ne znam bogami.

Kad kažeš izvinićemo se Đuri, impliciraš da te neko puškom tera da platiš kvadrat 3k evra ili...? Ja ove što ih znam da plaćaju to, rade to sa veselim izrazom na licu i još kažu dobra cena.

Ne znam bogami.
Ili igraj po našim uslovima ili se seli odavde. To je u principu situacija. Ništa novo. Sve smo ovo imali 80-tih. Samo pre ili kasnije sve dodje na svoje.

Vrh