Šta je novo?

Cene nekretnina

Po ono malo sto se vidi kroz prozore u pitanju je zgrada sa slike ispod.

1) Ovo nije mirna ulica, idu 3 linije gradskog i 2 linije nocnog prevoza pod prozorom
2) Zgrada je dugo stajala neuseljena kada je svojevremeno izgradjena, proveri je li sve papiroloski cisto (u oglasu pise stan pod hipotekom, ne znam moze li to da bude problem ako je kupovina iz kredita)
3) Skola, Dom zdravlja, prevoz, vrtic sve je blizu + sve sto je moglo da bude divlje izgradjeno je vec divlje izgradjeno, mala sansa da ti nikne soliter 5m od terase
4) Ako ne kupis i garazu parking zaboravi

Pogledajte prilog 250072
Mislis da je to ta zgrada? Stalno na trecem spratu upaljeno svetlo, ne gasi se vec 7 meseci, deluju mi cudno ti ljudi

Ja uglavnom pricam o relaciji starog novosadsko puta....od Pazove preko Indije do Novog sada.. Sve industrijske zone ..ne zaposlenost ne postoji...Bgd na 30 min...
cuo sam juce da u Indjiji cene u izgradnji stigle 1800 EUR. Malo mi je to neverovatno. Ne verujem da su preko 1500. St Pazova je povoljnija. Tamo je bilo do pre par meseci za 1250 u izgradnji.

cuo sam juce da u Indjiji cene u izgradnji stigle 1800 EUR. Malo mi je to neverovatno. Ne verujem da su preko 1500. St Pazova je povoljnija. Tamo je bilo do pre par meseci za 1250 u izgradnji.
Imam i ja taj info, ali za 1700. Mozda je u medjuvremenu podignuto jos.

Izuzetna pozicija...2 auto puta..brza pruga...Bgd ili Ns na 30 min....po meni TOP

Screenshot_20250831_145651_ChatGPT.jpg

Sta da ti kazem Mićo... Kada zivis van Beograda onda pristanes na duplo manju platu i za tebe i za zenu, ponekad i na to da samo jedan u kuci radi, jer smo tako u mogucnosti zbog centralizacije. Ovo je neiscrpna tema. Nije usko vezana za to da je neko izabrao Beograd jer voli da kaze da zivi u Beogradu. Ja sam ziveo i u Nisu, i lepo mi je bilo tamo i ostao bih tamo, ali tamo nisam mogao da ustekam pare ni za sta. Uslovi rada daleko gori van Beograda, cim vide da su ti jedina opcija, odmah krece prcanje, da oprosti ovaj fini forumaški svet na izrazu.
Jel poznaješ nekog ko radi isključivo online? Ja poznajem bar 100 ljudi. U tom slučaju nije bitno gde živiš. Kada su Rusi dosli u Beograd, njih 90% su radili online. Ne nužno kao programeri, nego i uslužnim delatnostima (QA, UX/UI, graphic designer, e-commerce, čak i support centar). Na ovom forumu su ljudi pričali i za neke druge poslove, kao na primer arhitekta koji radi projekte za uređenje enterijera online za inostrana tržišta. Rusi su mahom dosli na Vracar i Dorcol jer im se dopada taj ambijent, a ne zbog blizine posla, mogli su isto tako doći u Niš, pa čak i u neko selo gde je provučena optika i gde je dobar i postojan internet. Pošto si ti inžinjer, pretpostavka je da možeš da zaradiš više nego ove druge profesije. Ogromna je razlika sa nekom jačom platom između BG i NI. Recimo, u Nišu najbolji stanovi su 2500 eur po m2, a za dobar stan na Vračaru i Dorćolu treba minimum 5k. Isto kao što su ekvivalenti stanovi u Berlinu i Amsterdamu minimum 2X skuplji nego u Beogradu. Druga stvar, kada radis online ne zavisis od lokalnih poslodavaca. Treća stvar, ako imaš pristojan prihod a živiš u mestu sa niskim troškovima, onda nije pod moranjem da žena radi. Može da doprinosi na druge načine, ili da radi nešto što je iskreno zanima ili čak da volontira za neki cilj u koji veruje. Moja najveća inspiracija za zaradu je baš iz razloga da svojoj porodici (ženi i deci) omogućim da mogu da rade ono što ih istinski interesuje, a ne zato što moraju da zarade novac.

Glup je tačno onoliko koliko je glup korisnik koji ga i kako ga koristi.

Pogledajte prilog 250140

Vračarska Lux novogradnja, 3 godine stara zgrada, cena - prava sitnica :)

EDIT: Tipičan primer fušeraja i nedostatka koordinacije različitih dunđer ekipa.
Zamisli kupuješ stan vrednosti 300.000 evra i okapnica ti bude reper odluke ...
Molim Vas rengenski snimak okapnice....
Ime i prezime majstora za okapnicu...
Fala na glup sam

Evo sta meni kaze GTP

1756651693134.png

Na podvuceno obrati paznju, poenta je da nije ni skupo ni komplikovano ni sporo a smanjuje se rizik kod lose izvedenih spojeva, fasaderskih radova, razih gresaka u ozvopdjenju ...
Sika Mono TOP (moze bilo sta drugo na slican fazon) kosta oko 3000 din kanta od 5L u maloprodaji (ako se kupuju vece kolicine bez PDV-a sa rabatima cena je smesna) a ta kolicina je dovoljna za 10 prozora da se predje ispred i ne treba vise od 2-5 minuta malim valjkom.
Koliko ce to da poveca cenu kvadrata?

Zamisli kupuješ stan vrednosti 300.000 evra i okapnica ti bude reper odluke ...
Ne radi se o tome ... Nego kupujes stan od 300K i vidis kako je fuserajeno, placas kvadrat 4K a usi samo rastu ...

Molim Vas rengenski snimak okapnice....
Ime i prezime majstora za okapnicu...
Majstor je neka muka sto nije uspela na nemackoj bausteli ili u poslednje vreme ista ta muka ali iz turske, azerbedzana, indije, pakistana ...

Fala na glup sam
To niko nije rekao :)

Ma ti u životi nikad nista nisi kupio.
Ne znas ti kako to ide.
Pa nisam moron da zavisim od okapnice...Strasno

Vrh