Ti skupljaš neke fraze i buzz words sa interneta, a prethodno ne proveriš njihovo značenje. Kako možeš da detektuješ "kiss up, kick down" na osnovu komunikacije na javnom forumu? Da bi taj koncept bio primenljiv potrebna je društvena stratifikacija, pa onda ka kažeš da se drugačije ophodim prema nekome na osnovu njegovog hijerarhijskog položaja.
U kompaniji gde ja radim globalni šefovi su indijci i svakako se smatram srećnim što radim za njih, a ne za nekog lokalnog maga IT industije poput Saše Popovića iz Vege i sličnih domaćih prevaranata. Naravno, ni ovo što ja radim nije jednostavno jer, kao što vidiš na ovom forumu, veliki broj Srba ima "chip on the shoulder" i bilo bi im ispod časti da budu middle manageri u sistemima koje vode Indijci. Ja se ne opterećujem time ko mi je šef, ali činjenica da nam daju evropske plate bez obzira što radimo iz Srbije, mi govori na nas cene makar jednako koliko i Nemce, Francuze, Britance, itd. Za mene je to utltimativni kompliment i izvor zadovoljstva u radu sa njima.