Šta je novo?

Cene nekretnina

Do sada su sva "obećanja" tog tipa ostvarena, ali su naravno išla u paru sa još većom inflacijom nego što je bila stopa rasta zarade. Radije nego da se radujemo tom rapidnom rastu plata i penzija, treba da strepimo zbog opštih poskupljenja koja neizbežno slede.
Za sad imamo u najavi samo povecanje minimalca i svih mogucih cena. Ja licno ne verujem da cemo do kraja godine preci platu od 1000 evra, i do kraja 2026. do 1.100, i tu nam je bukvalno plafon, i krajem 2027. ocekujem isto 1.100 evra (naravno sve to uz inflaciju). Osim ako se ne desi kriza i pukne kurs.

Prosecna junska plata je bila 107k RSD, odnosno oko 910 evra, isto kao i januarska. Za kraj 2026. su najavili platu od 1.200 evra, a za kraj 2027 1.400 evra. Koliko vas veruje da mozemo povecati plate za 30% za godinu i po dana, ili 50% za 2 i po godine?
Ako te ne mrzi, daj pregled po mesecima januar-jun. Da nije neka isplata bonusa (januar ili april/maj u nekim firmama) zbog toga kazem. Kod mene su npr to ukinuli poslednje 2 godine (1 od 4 zapravo).
*Zanemarljiva razlika. Sad sam gledao. Jedino februar slabiji zbog broja dana

Poslednja izmena:
Ako te ne mrzi, daj pregled po mesecima januar-jun. Da nije neka isplata bonusa (januar ili april/maj u nekim firmama) zbog toga kazem. Kod mene su npr to ukinuli poslednje 2 godine (1 od 4 zapravo).
*Zanemarljiva razlika. Sad sam gledao. Jedino februar slabiji zbog broja dana

Vrh