Filip 01
Advanced
- Učlanjen(a)
- 27.02.2023.
- Pohvaljen
- 4.905
Pazi na jednoj vikendici kod moje porodice(babe i dede)su se sve komšije družile, otvorena kapija mi kao deca se svi družili, zajedno ručali sa komšijama i svi prijatelji ostali evo 3 generacije.Sve zavisi od mentaliteta komšija. Mi srećom nikad problem, sve komšije se znaju i druže, što se kaže komšija ti kao drugi rod. Ima bu**** naravno, zvali policiju kada igramo fudbal u vreme odmora, buše lopte kada upadne u dvorište no takvi obično budu omraženii od strane svih npr kad je taj što je bušio lopte dobio unuka i kad je i unuk krenuo da se druži sa drugom decom onda možeš slobodno da udješ u dvorište i uzmeš loptu, može i dreka i galama sve može. Sve se vrati. Sa komšijom gde smo kuća do kuće bukvalno nismo ni ogradu imali do skoro, sada ima ali je kapija otvorena pa deca šetaju tamo ovamo i ne gledaju gde su. Najgore kad su ljudi otudjeni.
Na drugom mestu( 2km udaljeno od prvog, oba su na Popovici pored Novog Sada)sam rezao ogradu od komšije jedanput nedeljno kao klinac, verbalna svadja i pretnje fizičkim sukobom i puštanjem nekog pit-bula, jer smo parkirali ispred njegove kapije na par minuta.
Ja kao klinac od 9god zapamtio taj sukob i te reči, pa posle jedno 10-12 godina zvao komšiiju na pivo za 1 maj(jer su odnosi posle tih svadja bili odlični izmedju naših porodica).
Udje nekad taj nemir u čoveka koji ga drži, ali eto ipak mu ispričam da nisam hteo do sada da ga pogledam jer sam hteo da se svetim zbog tog njegovog ponašanja i pretnji i da se sećam da sam mu sekao ogradu svake nedelje kada dodjemo na vikendicu...
Pa nemoj sada, tvoja mama je dobra sa nama i sa mojim ćerkama se igra i svi smo sada super, evo zovi je, bio sam mlad i glup i to se kajem i glupo je ispalo , raščisti smo to još davno itd... Naravno da sam priseban bio i oprostio i popili smo i 2 piva i pozdravili se kao dobre komšije, kao i dan danas...
Evo i sada kada smo gledali zemljišta za izgradnju, osmotrim ceo komšiluk pre toga i upoznam se sa nekim vlasnicima pre nekog poduhvata.
Jer može biti iodlično i katastrofa.
Na skupštine stanara izbegavam da idem i da se se udubljujem, procenim ko je dobar i kažem imaš moj glas ili punomoć za moje glasanje.