Šta je novo?

Cene nekretnina

Sve zavisi od mentaliteta komšija. Mi srećom nikad problem, sve komšije se znaju i druže, što se kaže komšija ti kao drugi rod. Ima bu**** naravno, zvali policiju kada igramo fudbal u vreme odmora, buše lopte kada upadne u dvorište no takvi obično budu omraženii od strane svih npr kad je taj što je bušio lopte dobio unuka i kad je i unuk krenuo da se druži sa drugom decom onda možeš slobodno da udješ u dvorište i uzmeš loptu, može i dreka i galama sve može. Sve se vrati. Sa komšijom gde smo kuća do kuće bukvalno nismo ni ogradu imali do skoro, sada ima ali je kapija otvorena pa deca šetaju tamo ovamo i ne gledaju gde su. Najgore kad su ljudi otudjeni.
Pazi na jednoj vikendici kod moje porodice(babe i dede)su se sve komšije družile, otvorena kapija mi kao deca se svi družili, zajedno ručali sa komšijama i svi prijatelji ostali evo 3 generacije.

Na drugom mestu( 2km udaljeno od prvog, oba su na Popovici pored Novog Sada)sam rezao ogradu od komšije jedanput nedeljno kao klinac, verbalna svadja i pretnje fizičkim sukobom i puštanjem nekog pit-bula, jer smo parkirali ispred njegove kapije na par minuta.
Ja kao klinac od 9god zapamtio taj sukob i te reči, pa posle jedno 10-12 godina zvao komšiiju na pivo za 1 maj(jer su odnosi posle tih svadja bili odlični izmedju naših porodica).
Udje nekad taj nemir u čoveka koji ga drži, ali eto ipak mu ispričam da nisam hteo do sada da ga pogledam jer sam hteo da se svetim zbog tog njegovog ponašanja i pretnji i da se sećam da sam mu sekao ogradu svake nedelje kada dodjemo na vikendicu...
Pa nemoj sada, tvoja mama je dobra sa nama i sa mojim ćerkama se igra i svi smo sada super, evo zovi je, bio sam mlad i glup i to se kajem i glupo je ispalo , raščisti smo to još davno itd... Naravno da sam priseban bio i oprostio i popili smo i 2 piva i pozdravili se kao dobre komšije, kao i dan danas...
Evo i sada kada smo gledali zemljišta za izgradnju, osmotrim ceo komšiluk pre toga i upoznam se sa nekim vlasnicima pre nekog poduhvata.
Jer može biti iodlično i katastrofa.
Na skupštine stanara izbegavam da idem i da se se udubljujem, procenim ko je dobar i kažem imaš moj glas ili punomoć za moje glasanje.

Pazi na jednoj vikendici kod moje porodice(babe i dede)su se sve komšije družile, otvorena kapija mi kao deca se svi družili, zajedno ručali sa komšijama i svi prijatelji ostali evo 3 generacije.

Na drugom mestu( 2km udaljeno od prvog, oba su na Popovici pored Novog Sada)sam rezao ogradu od komšije jedanput nedeljno kao klinac, verbalna svadja i pretnje fizičkim sukobom i puštanjem nekog pit-bula, jer smo parkirali ispred njegove kapije na par minuta.
Ja kao klinac od 9god zapamtio taj sukob i te reči, pa posle jedno 10-12 godina zvao komšiiju na pivo za 1 maj(jer su odnosi posle tih svadja bili odlični izmedju naših porodica).
Udje nekad taj nemir u čoveka koji ga drži, ali eto ipak mu ispričam da nisam hteo do sada da ga pogledam jer sam hteo da se svetim zbog tog njegovog ponašanja i pretnji i da se sećam da sam mu sekao ogradu svake nedelje kada dodjemo na vikendicu...
Pa nemoj sada, tvoja mama je dobra sa nama i sa mojim ćerkama se igra i svi smo sada super, evo zovi je, bio sam mlad i glup i to se kajem i glupo je ispalo , raščisti smo to još davno itd... Naravno da sam priseban bio i oprostio i popili smo i 2 piva i pozdravili se kao dobre komšije, kao i dan danas...
Evo i sada kada smo gledali zemljišta za izgradnju, osmotrim ceo komšiluk pre toga i upoznam se sa nekim vlasnicima pre nekog poduhvata.
Jer može biti iodlično i katastrofa.
Na skupštine stanara izbegavam da idem i da se se udubljujem, procenim ko je dobar i kažem imaš moj glas ili punomoć za moje glasanje.
Komsije su lutrija svakako. Tesko moze to da se proceni. A i da se proceni, dobar komsija moze uvek u nekom trenutku u buducnosti da proda stan/kuću nekoj bu****.
Ono sto je sigurica je recimo da je malo dalje od centra u novogradnjama manje starleta. Sve ostalo je relativno. U Bloku 65 tacno znas kakvu vrstu ljudi mozes da ocekujes, znas kakve mozes u BW, a isto tako kakvu ekipu mozes u Zemunu, ili u Jajincima. Sto je okej naravno.

Komsije su lutrija svakako. Tesko moze to da se proceni. A i da se proceni, dobar komsija moze uvek u nekom trenutku u buducnosti da proda stan/kuću nekoj bu****.
Ono sto je sigurica je recimo da je malo dalje od centra u novogradnjama manje starleta. Sve ostalo je relativno. U Bloku 65 tacno znas kakvu vrstu ljudi mozes da ocekujes, znas kakve mozes u BW, a isto tako kakvu ekipu mozes u Zemunu, ili u Jajincima. Sto je okej naravno.
Ja znam da dosta komšija odmah proda nekom svom stan ili ga prepusti deci. Prvo se to oglasi za prodaju kod komšija to mi je bilo normalno.
Ima i finih starleta kao komšija, malo ljudi stavljaju etikete bespotrebno, meni neka starleta učini bolje za ljude nego neki glavni menadzer uspešne korporacije koja prodaje nezdrave proizvode(duvan, nezdrava pića, kladionica, programer koji pravi aplikacije da navuče ljude da provode 5sati na njima ili softver da usporava uredjaj itd...), a svi znamo ko je cenjeniji u društvu i kako se gledaju.
Za vrste ljudi se nekako i slažem, to mi je isto jedan od faktora pri kupovini stanova bio.

Ko su uopšte starlete, atraktivne devojke koje imaju lifestyle koji košta puno para, a ti ne znaš odakle im pare za sve to? Meni to deluje prilično površno, ne treba nečije sposobnosti i karakter ceniti po fizičkom izgledu.

Samo da dodam, htela je ženina najbolja drugarica da svi živimo u u istoj zgradi, kumovi, prijatelji itd...Hoću i ja u nizu dvojne kuće pored Novog Sada ja sa najboljim drugarima da živim. Jeste otudjeni smo kao što @mariks kaže i kao što ja govorim bez udruživanja je, pa rekao bih skoro nemoguće nešto značajnije promeniti.

Eto da donesem neke info sa leve obale, a odnose se na rentiranje stanova. Puno mojih prijatelja koji zive privatno kukaju na cene i ponudu stanova za rentiranje, sve što je ok u Borči je popunjeno, a cene idu gore. Povoljne su šupe i neki stanovi sa raspad nameštajem. Kazu da se stan sa realnom cenom brzo rentira ako odmah sti dan ne odeš da pogledaš. Mislio sam da stvarno padaju kirije i to, ali teren demantuje koliko vidim. Prvenstveno se odnosi na Borču, verujem da ni u Krnjači nije nista bolje.
Što se tiče Krnjače cena se kreće u proseku oko 1m2 =10 evra, dakle ako tražiš 30 m2 garsonjeru može do 300, ako je 32-36 m2 sa spavaćom cena skače do 400, dok je za stanove od 40m2 cena izdavanja i do 500 evra. Ulogu igra i što većina privatnih novogradnji ima i parkinge a što bliže Metrou cena je za +20/30e veća. Zgrade u Krnjači nemaju CG uglavnom su novije sa dobrom izolacijom pa se većina greje na klime, podno ili etažno pa ulogu igra i recimo što je infostan za npr 40m2 oko 1500 dinara. Zato se odmah i razgrabe.
Od Borče su bliži gradu za 20 minuta prevozom, biraju 4 linije 95,43,96,101 pa to takođe utiče na cenu. Svakako su pojedini oglasi app ali ipak prodju, pogotovo oni lepo sređeni stanovi.

Šamar usledi kada shvate da im nekada prevozom preko mosta treba oko pola sata samo da bi prešli Dunav.
InShot_20250809_005234961.jpg

starlete su kao i svi ljudi, samo svoje komplekse izrazavaju vizuelno za razliku od drugih koji vise skrivaju

mislim vecina naroda nam slusa turbo folk, starlete su normalna nuspojava toga

Što se tiče Krnjače cena se kreće u proseku oko 1m2 =10 evra, dakle ako tražiš 30 m2 garsonjeru može do 300, ako je 32-36 m2 sa spavaćom cena skače do 400, dok je za stanove od 40m2 cena izdavanja i do 500 evra. Ulogu igra i što većina privatnih novogradnji ima i parkinge a što bliže Metrou cena je za +20/30e veća. Zgrade u Krnjači nemaju CG uglavnom su novije sa dobrom izolacijom pa se većina greje na klime, podno ili etažno pa ulogu igra i recimo što je infostan za npr 40m2 oko 1500 dinara. Zato se odmah i razgrabe.
Od Borče su bliži gradu za 20 minuta prevozom, biraju 4 linije 95,43,96,101 pa to takođe utiče na cenu. Svakako su pojedini oglasi app ali ipak prodju, pogotovo oni lepo sređeni stanovi.

Šamar usledi kada shvate da im nekada prevozom preko mosta treba oko pola sata samo da bi prešli Dunav.
Pogledajte prilog 247700
I onda pogledas da na nbg imas 30 kvadrata za 400e i pitas se ko je ovde lud.

Ma niko se ne vraca, nema na selu zivota. Nisam mozda dobro objasnio.

Ovo sam spomenuo ako neko ne bi mogao da placa rentu i izgubi posao (tipa znam ljude iz sela koji su ovde i rade obicne poslove i jedva prezivljavaju, i opet im je bolje nego na selu). Na njih mislim, jedinu opciju bi imali da idu u inostranstvo ili da se vrate na selo i da umru od depresije.
Cena poljoprivrednih proizvoda je ista več 10 godina. Mleko u prahu ima istu cenu kao i pravo...Kvalitetno meso se izvozi a uvozi meso za zivotinsku ishranu i ratne rezerve. Meso ima u Evropi rok upotrebe 1 godinu..kod nas 2 godine....razmislite gde to meso iz Evrope završi....i svi ćute

Ko su uopšte starlete, atraktivne devojke koje imaju lifestyle koji košta puno para, a ti ne znaš odakle im pare za sve to? Meni to deluje prilično površno, ne treba nečije sposobnosti i karakter ceniti po fizičkom izgledu.
Nisu problem starlete u zgradi, dok ne postanu. One su samo indikator, i to los. Starletin momak ce da parkira q8 na garazno mesto koje si ti kupio, pa se ti raspravi da on nema pravo da se tu parkira, kad niko nije nadlezan i nema zakona da zastiti tvoja prava. Svi znamo kako to moze da se zavrsi.

Poslednja izmena:
Nisu problem starlete u zgradi, dok ne postanu. One su samo indikator, i to los. Starletin momak ce da parkira q8 na garazno mesto koje si ti kupio, pa se ti raspravi da on nema pravo da se tu parkira, kad niko nije nadlezan i nema zakona da zastiti tvoja prava. Svi znamo kako to moze da se zavrsi.
Mislim da je to više mit nego stvarna praksa. Za parking mesta u garažama zna se šta je čije vlasništvo I niko ne može da uzurpira nešto što je tvoje, isto kao sto ne može da ti uđe u stan i tamo boravi, jer mu se tako može. Takve prakse su mahom prisutne po starigradnjama u centru gde niko od stanara nema svoj parking, vec postoji zajedničko dvorište koje pripada zgradi, pa se neki bahati lik doseti i postavi stubuće ili ogradi mesto l za sebe

Mislim da je to više mit nego stvarna praksa. Za parking mesta u garažama zna se šta je čije vlasništvo I niko ne može da uzurpira nešto što je tvoje, isto kao sto ne može da ti uđe u stan i tamo boravi, jer mu se tako može. Takve prakse su mahom prisutne po starigradnjama u centru gde niko od stanara nema svoj parking, vec postoji zajedničko dvorište koje pripada zgradi, pa se neki bahati lik doseti i postavi stubuće ili ogradi mesto l za sebe
Tako je, osim sto moze i sto jeste stvarna praksa. Znam lika koji zivi u zgradi na Novom Beogradu u novogradnji gde je bio ovakav problem. On mi je objasnio da su pokusavali da rese problem, ali niko nije nadlezan. Nisam jedini koji je cuo za ovo, bilo je i pre par stranica na forumu.

Ja sam isto bio u šoku da tako nesto moze da se desi, tako da razumem to sto ne prihvatas to. Necu da te ubedjujem, ako verujes, veruj, ako neces ne moras. Ja nemam razloga da navijam da se ovo desilo, jer bih voleo da nije. U moru stvari gde kupac novogradnje nije zasticen, ovo je samo jos jedna, pa me vise nista ne cudi.

Poslednja izmena:
kao da je rampa bila problem :D mi smo skorije uspeli da isteramo lika koji se parkirao u garazi, ne na parking mestu, nego po random mestima. okle mu tag? naso na putu...
i to je moralo agresivno da se pristupi

edit: jos jaca je ona prepiska iz savade 3, gde lik koji se parkira na troatar preti komsiji koji ga prijavljuje, da rese to ko muskarci.

Meni se desilo da mi je komšija (opskuran lik da skupim Mercedesom) s kojim sam bio na zdravo-zdravo parkirao na moje mesto u garaži jednom kad smo otišli na odmor. Vraćamo se sa gomilom stvari i vidim da je id*** parkiran. Zvao sam upravnika i poručio mu da ga odmah pomeri da ga ja ne bih pomerao, i da mi se više ne parkira na mesto. Pomerio se brzo i više nije bilo problema.

Vidi se da sponzor učestvuje tu 40% 😉.
Znam za 2 primera u NS-u gde su Investitori davali stanove svojim mezimicama. Jedan je prepisao stan na nju(ona je bila starija iskusnija), dok drugi nije i samo je tamo godinama živela(ok imala verovatno dzeparac i za kola nisam siguran da li su na njegovu firmu bila) dok je trajala ta avantura.
To su uglavnom stanovi do 50m2 lepo sredjeni sa jednom spavaćom sobom.
Drugar mi je radio kao obezbedjenje u jednoj zgradi pa je bio upućen iz prve ruke. Dok sam se ja bio drugar sa sinom od poznatog Investitora gde je cela njegova porodica znala za to, mislim da smo tada prvi put i gledali preko Geosrbije tu parcelu i vlasnike u zgradi, da bi videli da nije slučajno njoj prepisano.
Isto u jednoj novogradnji je drugar imao stan koji je imao zajednički zid sa jednom poznatijom elitnom i navikao se redovno na iste njene zvukove koji god da je gost došao kod nje.
Kaže da mu tada sa devojkom nije smetalo to, sada kada je dobio decu se preselio(nije zbog toga prvenstveno, ali svakako mi kaže da ne bi voleo tamo i zbog toga sada da živi).

@enfario u šta bi uložio 300k eur kada bi ti se stvorili na računu(tipa neko nasledstvo neočekivano)?
Mislim mogu svi da odgovore, ali iz nekog razloga sam baš ovom kolegi uputio pitanje 😉

Vrh