Šta je novo?

Cene nekretnina

A vidiš, ja nisam doživeo kao kataklizmu to što je moj prvi zahtev za "konkretnijom" povišicom glatko odbijen, ki da ga bilo nije.
Rekli su mi: ti radiš tek 6-7 godina, radi još toliko i biće bolje. A ja sam rekao (uz prezrivi osmeh koji sam sakrio prizvukom dečjeg nestašluka: znači da sam vam posle prve godine rada tražio povišicu, možda bi je sad dobio???
Tu je razgovor zamro, a ja sam izašao uzdignutih prsa kao efemerni pobednik.

Beži odatle, uvek ima bolje :) Ja kad god sam pobegao, nisam zažalio.

Da rezimiramo znaci ovih skoro 2.5K stranica teme:

Propadosmo jer su plate slabe, narod nema leba da jede
Propadosmo jer su plate prepumpane, nismo vise jeftini
Propadosmo jer je ponuda stanova kontrolisana i losa
Propadosmo jer samo nicu zgrade svuda
Propadosmo zbog divlje gradnje
Propadosmo jer je zabranjena prodaja nelegalizovanih nekretnina
Propadosmo jer nam je infrastruktura losa
Propadosmo jer bacamo pare na puteve i zeleznicu
Propadosmo jer su nam kamate visoke
Propadosmo jer ce se zaduzimo jos zbog nizih kamata
Propadosmo jer je nas IT-evac jeftiniji od Belgijanca
Propadosmo jer je nas IT-evac skuplji od Indijca
Propadosmo jer nema posla, otpustaju redom
Propadosmo jer nema ko da radi, uvozimo migrante
Propadosmo jer subvencionisemo strance
Propadosmo jer drze monopol domaci tajkuni
Propadosmo jer svi imaju po dva automobila
Propadosmo jer je gorivo skupo
Propadosmo jer prepumpano vestacki rastemo
Propadosmo jer cemo ovim tempom stici Nemacku za 100 godina
Propadosmo jer smo EU kolonija
Propadosmo jer se nismo okrenuli Evropi
Propadosmo jer smo Ruski kazamat
Propadosmo jer nismo u BRIKS

Ko se seti jos neceg nek doda na spisak.
Ispravka :) Propadosmo jer ne unapredjujemo brze zeleznicu i jer smo Americka kolonija :(

Da rezimiramo znaci ovih skoro 2.5K stranica teme:

Propadosmo jer su plate slabe, narod nema leba da jede
Propadosmo jer su plate prepumpane, nismo vise jeftini
Propadosmo jer je ponuda stanova kontrolisana i losa
Propadosmo jer samo nicu zgrade svuda
Propadosmo zbog divlje gradnje
Propadosmo jer je zabranjena prodaja nelegalizovanih nekretnina
Propadosmo jer nam je infrastruktura losa
Propadosmo jer bacamo pare na puteve i zeleznicu
Propadosmo jer su nam kamate visoke
Propadosmo jer ce se zaduzimo jos zbog nizih kamata
Propadosmo jer je nas IT-evac jeftiniji od Belgijanca
Propadosmo jer je nas IT-evac skuplji od Indijca
Propadosmo jer nema posla, otpustaju redom
Propadosmo jer nema ko da radi, uvozimo migrante
Propadosmo jer subvencionisemo strance
Propadosmo jer drze monopol domaci tajkuni
Propadosmo jer svi imaju po dva automobila
Propadosmo jer je gorivo skupo
Propadosmo jer prepumpano vestacki rastemo
Propadosmo jer cemo ovim tempom stici Nemacku za 100 godina
Propadosmo jer smo EU kolonija
Propadosmo jer se nismo okrenuli Evropi
Propadosmo jer smo Ruski kazamat
Propadosmo jer nismo u BRIKS

Ko se seti jos neceg nek doda na spisak.

zbog loseg horoskopa

Kako se ti osećaš na ovoj temi kao plebejac a okružen si s nekoliko patricija? Onih što masno zaradjuju... i ubedjuju te da nikad bolje živimo i da su trenutne cene razumne... :)
Svi smo mi plebejci ovde. Ili skoro svi. Ko nema milionče u svakom trenutku je plebejac. Ili makar par u vrednosti imovine.
Gologuzija. Pa čak i Mića. Ako ne možeš da keširaš vrlo skupu nekretninu=plebs

Poslednja izmena:
Svi smo mi plebejci ovde. Ili skoro svi. Ko nema milionče u svakom trenutku je plebejac. Ili makar par u vrednosti imovine.
Novogradnja kod Jugoslavije, kod Palate, premium BNV, Kings circle, West kula, Trumpova zgrada i tako slično i to min četvorosoban stan sa parking mestima.
Ili neku bolju kuću u naselju(tipa Dedinje, Senjak, Golf) i da ne moraš ni ti ni žena da radite, ali da možete da živite na visokoj nozi, oko 20+k eur mesečno za porodicu, luksuznija kola, privatne škole, pomoćnice, restorani, putovanja itd...
Za to ti treba eto milion u nekretnini u kojoj ćeš živeti ukupno oko 4-4.5m u nekretninama, zemlji, oročeno u banci, berzi i da dobijaš dividende.
Eto znači 5+m treba po nekom mom shvatanju samo za izlazak iz materijalnog početnog statusa plebsa 😂
Tražim post od @vradovic gde je napisao da tek od 3 ili 5m može da se bolje živi a da se ne radi ,,klasičan,, posao, ali ne mogu da ga nadjem 😉

Zlatibor hotel : 2 odraslih 2 dece ..4 noci....120.000 din
Stana 3 kom....kupiti za min 300.000 evra....izdajes za 4 noći u hotelu...

Novogradnja kod Jugoslavije, kod Palate, premium BNV, Kings circle, West kula, Trumpova zgrada i tako slično i to min četvorosoban stan sa parking mestima.
Ili neku bolju kuću u naselju(tipa Dedinje, Senjak, Golf) i da ne moraš ni ti ni žena da radite, ali da možete da živite na visokoj nozi, oko 20+k eur mesečno za porodicu, luksuznija kola, privatne škole, pomoćnice, restorani, putovanja itd...
Za to ti treba eto milion u nekretnini u kojoj ćeš živeti ukupno oko 4-4.5m u nekretninama, zemlji, oročeno u banci, berzi i da dobijaš dividende.
Eto znači 5+m treba po nekom mom shvatanju samo za izlazak iz materijalnog početnog statusa plebsa 😂
Tražim post od @vradovic gde je napisao da tek od 3 ili 5m može da se bolje živi a da se ne radi ,,klasičan,, posao, ali ne mogu da ga nadjem 😉
moras da dodas akcije u SPX indeksu, malo u BTC, zlato isto :)

moras da dodas akcije u SPX indeksu, malo u BTC, zlato isto :)
Napisao sam berzu, ok malo u bitcoin čisto zbog trenda i kao neke igre i zarade ali to manje od 1-2% bogatstva po meni i to ako si u toku, kao što je @G.I.Joe odradio.
Koja poluga zlata u slučaju rata, da se ima za podmićivanje u krajnjim slučajevima do dolaska na sigurno, ako se kojim slučajem zakasnilo sa odlaskom.
Gotovog keša stvarno ne znam koliko treba imati, isto tako oko 0.5-1% 😂

pored ovoga Jerkovic za 2.6k zaista deluje kao dobar deal
Hahahah 1250 eura je bila ova zgrada mart 2021 i to mnogo manji stanovi (vec sam pisao o tome) a sad traze 4000 skoro hahah.
Plus ovo je idalje neuknjizeno te kapiram da mora na keš ?

Hahahah 1250 eura je bila ova zgrada mart 2021 i to mnogo manji stanovi (vec sam pisao o tome) a sad traze 4000 skoro hahah.
Plus ovo je idalje neuknjizeno te kapiram da mora na keš ?
Jos je ovo agencija, ocigledno da im nije bilo dosta nerealnih oglasa koji stoje mesecima. Mislio sam da se praksa popravila, ali ocigledno i oni pustaju svasta.
Ali sa druge strane jos jedan primer kako razmazeni narod hoce u centar, idite bre na periferiju, jeftinije je ;)

Evo isto to naselje i sličan stan za manje od 3k(nije uključeno garažno mesto kao i prethodnom oglasu i nije baš tako sredjen, ako je prethodni i sredjen kao na renderima).

Evo isto to naselje i sličan stan za manje od 3k(nije uključeno garažno mesto kao i prethodnom oglasu i nije baš tako sredjen, ako je prethodni i sredjen kao na renderima).

Izgleda da je prvi oglas i postavljen da bi ovaj delovao jos i jeftino...:)
U svakom slucaju, za ove pare bar moze (ili bi trebalo) da se bira mnogo bolje.

3k je isto glupost za ovo naselje koliko god da je sređen stan.

Investitor prodaje za 2200 nove stanove, i to bi sa njima moglo da se ispregovara na niže.

Jos je ovo agencija, ocigledno da im nije bilo dosta nerealnih oglasa koji stoje mesecima. Mislio sam da se praksa popravila, ali ocigledno i oni pustaju svasta.
Ali sa druge strane jos jedan primer kako razmazeni narod hoce u centar, idite bre na periferiju, jeftinije je ;)
Ma brate sto je najcrnje ovo jeste APP, al idu tu stanovi za 2800 do 3k haha jezivo mi je koliko je sve izgubilo neki smisao. I sad kao treba neko da bude hepi jer je dao samo 3000 za nesto sto je do skoro vredelo 1250 :) To je da uzmes 2 stana umesto jednog i jos da ti ostane 20k keša.
I onda mi neko prica o skoku od 20 do 30 posto i sto se ljudi nesto tripuju :)
I nemoj neko da mi pravi paralelu sa cenama hrane kao i to je skočilo duplo - videli smo i što je skočilo i koliko je isti naš proizvod preko gde ima konkurencije (duplo jeftiniji nego ovde). Zbog iste situacije i monopola tržišta koje je namešteno - mafija u ovoj zemlji koristi sve i pravi ovakvo stanje.

@Guest7788 Ili onaj prvi baš ceni svoj stan, njegovu mikrolokaciju kao i kako ga je sredio i opremio.
Kada je video da se ovi oglasavaju za 3k, onda mu nije prevelika razlika od 600eur za njegov luks sredjen stan.
Ako Investitor prodaje za 2200 (i još plus PDV), onda mi je cena od 3k za već useljiv i opremljen stan ok.

Ako znaš nekog da hoće da pljune 3k za stan, imam ja prodavca za dvosoban, drug moj će da mu proda odma za 3k/m2 u sanivilu :)
Ne znam ali ako je verovati mapama onim na cene nekretnina video sam da idu za 3000 ovi novi koji se tek grade. A i video sam dosta oglasa kojih vise nema a bili su oko 2900 za te gore koji su se skoro uknjizili iznad premijuma (a fasade se vec raspadaju posle par godina) Dal su sklonjeni posle par dana dal je otislo za manje ne znam, ali ko sto rekoh na mapama ima i tih cena.
Ono sto me buni je tona cena od 1500 (kapiram da su to ugovori od ko zna kad)

@Guest7788 Ili onaj prvi baš ceni svoj stan, njegovu mikrolokaciju kao i kako ga je sredio i opremio.
Kada je video da se ovi oglasavaju za 3k, onda mu nije prevelika razlika od 600eur za njegov luks sredjen stan.
Ako Investitor prodaje za 2200 (i još plus PDV), onda mi je cena od 3k za već useljiv i opremljen stan ok.
Nikakva mikrolokacija i slicne gluposti ne mogu da opravdaju ovu cenu.
A i pricati o mikrolokaciji u naselju gde su iskoristili svaki moguci kvadrat i zbili zgrade je teska glupost sama po sebi.

Nemam pojma, znam da je investitor rasprodao sve faze osim poslednje, ovu poslednju nudi po toj nekoj ceni od 2200 koliko sam ja čuo - ako neko pozove i proveri, nek me ispravi.

Inače mislim da je ta cena ok za ovo naselje jer je ipak novogradnja i inflacija je digla cene nekretnina da u BG više nema za manje, ali za 3000 već može da se bira i NBG.

Evo koliko kosta novogradnja u ovom kraju, max 2k e/m2, pa vi sad procenite koliko su realne cene od 3k ili 4k.
Znaci neko je stavio APP cenu od 3k e/m2 za stan koji vredi max 2k e/m2, a onda je neko sa malo bolje sredjenim stanom rekao: "Ako on trazi 3k e/2m, mogu i ja skoro 4k e/m2".
To je ta logika.

1739298433089.png

Nikakva mikrolokacija i slicne gluposti ne mogu da opravdaju ovu cenu.
Mikrolokacija je da je na recici i potocicu izgradjena zgrada gde se taj teren vodio kao klizište - i to je taj kvalitet. Znam jer sam ko sto rekoh zamalo uzeo tu u istoj zgradi 2021 za 1250 po kvadratu, pa sam se dosta raspitivao. Tad je bila prica da ce se useliti za 3 meseca a odradilo se tek za 2 godine jos.
Cuo sam od drugara da je puklo celo kupatilo njegovom ortaku - ceo zid. Vec sad. I da imaju problema sa pucanjem cevi.
Opet kazem budimo realni i pitajte par ljudi iz tih krajeva kakav je to premijum.

Poslednja izmena:
Ja znam da neke zgrade nisu dobre, zavisi od faze. Imam prijatelje u naselju, ovi u prvim fazama kukaju, ovi u premiumu su zadovoljni. Meni deluje naoko korektno za te pare po kojima su kupovali (1200-1400 EUR).

Lično mi je mnogo veći problem jezivo projektovanje naselja, nema nikakve privatnosti, gledaju jedni drugima u dnevne sobe, s terase iznad na terasu ispod možeš da uskočiš itd. I skoro sav prostor oko zgrada je namenjen kolima i parkingu.

Obećavaju im neko igralište koje će da dobiju jednog lepog dana, čemerna situacija, vidi se iz satelita kakva je to zapravo spavaonica na brdu.

Evo koliko kosta novogradnja u ovom kraju, max 2k e/m2, pa vi sad procenite koliko su realne cene od 3k ili 4k.
Znaci neko je stavio APP cenu od 3k e/m2 za stan koji vredi max 2k e/m2, a onda je neko sa malo bolje sredjenim stanom rekao: "Ako on trazi 3k e/2m, mogu i ja skoro 4k e/m2".
To je ta logika.

Pogledajte prilog 228989
Brate ne znam nisam pametan kazem ti mislim da te statistike sve lažu - jer ima i tona cena od 1500 da pišu tamo na mapama, a to ne postoji nigde vec godinama veruj mi.
Mozda ne ide za 4k ali ima bu**** koje se ne raspitaju i kupe za 3k. 2200-3000 mislim da su trenutne cene za išta iole ok novije i uknjizeno.
2200 su neuknjizeni stanovi.
2100 sam nasao OK stan u ciglenim zgradama, ali i to je staro 40 godina pa se ne bih zaletao.

Kazem ti ova E zgrada koju je @Guest7788 bacio je 46 kvadrata stan bio 1250 2021, sad sam video oglas 2900 koji je brzo nestao (bukvalno isti stan na sličnom spratu 10 metara dalje) I to je idalje neuknjizeno.
Cekam samo da se popuni tamo na mapi da vidim za koliko je to stvarno otišlo i dal je.
Samo da konacno počnu da unose podatke.

Vrh