gamblerNBG
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 10.07.2019.
- Pohvaljen
- 3.861
To je tek prica za sebe, ko je nasa elita, ko je elita na zapadu. Nije problem da raspolaze neko imovinom kako hoce, ali sve ima svoj balans. Evo ja postanem prebogat, pa resim da pokupujem sve njive i obradivo zemljiste u Srbiji, pa ti posle prodajem hleb za 100 evra,.. Ili da kupim sve izvore vode. Ima da radis momak ceo mesec kod mene, samo da imas za u kljun, bogami smo osetili i blagodeti takvog sistema razmisljanja, nismo li?Možda se je prvi korak zapitati kako je došlo do toga da neko ostvari "višak para" a da pri tome ne krši zakon? Kada to rešiš onda je lako, jer svaka akumulacija bogatstva direktno implicira kriminalno delovanje. Već smo osetili blagodeti takvog sistema razmisljanja, mozda bolje da pustimo ljude da rade i da raspolažu svojim imetkom kako oni smatraju za shodno. Ali nije mi baš najjasniji ovaj argument gde se vrši "špekulacija" jer se ljudi na forumu ubiše da nam objasne da nekretnine u BG daju prinos od 2-3%, da moras da se cimas sa stanarima, održavanjem, zaista nikom ne bih poželeo da bude u takvoj situaciji...jos na to kad odu Rusi niji neće davati više od 350 eur na stanove. Sve u svemu teška priča...