Šta je novo?

Cene nekretnina

U martu su za kombinovani davali 3.65% a za varijabilni 3.25% marzu, ali su kao za priviledge kupce spustali do 3.02%. Meni iz ove perspektive i 2.75% deluje super :)

Da, budisti će da slave slavu, muslimani da prihvate kosovski zavet, a hinduisti da peku vola.

Deca i unuci migranata se teško uklapaju i u razvijenim zemljama i još češće krše zakon i u svakom pogledu su problem, a kamoli kod nas.

Umesto Mirijevo 5.000 dobićemo Mirijevo NO GO Zone.
LOL, verovatno to do sada nisu shvatili u Francuskoj, Nemačkoj, UK, pa i dalje uvoze migrane na veliko. Mislim, naravno da nekom prosečnom glasaču u Šumadiji, Saksnoniji ili nekom ruralnom predelu billo gde u Evropi ideja dolaska nepoznatih ljudi u zemlju zvuči nesigurno i zastrašujuće, ali život se svodi na malo širu sliku od populističke. Ne vidim da Nacionalni Front, AFD dobro prolaze u Parizu, Berlinu i ostalim gradovima gde je najveća koncentracija migranata i ti navodni "no go" zones. Migranata se tradicionlano najviše plaše oni koji ih nikada nisu videli.

Marže jesu velike, ali te one gotovo ne dotiču kada odustaneš od kupovine stana. Otkad mi u glavi ne stanuju kamatne stope, marže, ROI, 10, 2 year yield, 3 months yield, Yoy inflation rate, CPI itd, svet mi je preko noći postao jedna bezbrižna livada po kojoj trčkaram poletno kao balerina.
Odustanite od onoga što vas muči! I zapratite me obavezno za još saveta na Beobuildu!

Marže jesu velike, ali te one gotovo ne dotiču kada odustaneš od kupovine stana. Otkad mi u glavi ne stanuju kamatne stope, marže, ROI, 10, 2 year yield, 3 months yield, Yoy inflation rate, CPI itd, svet mi je preko noći postao jedna bezbrižna livada po kojoj trčkaram poletno kao balerina.
Odustanite od onoga što vas muči! I zapratite me obavezno za još saveta na Beobuildu!
Uvek mozes umesto kupovine stana da se okusas kao stendup komicar barem, otvaraju se nove prilike :love:

Uvek mozes umesto kupovine stana da se okusas kao stendup komicar
Pokušao sam i propao, onda sam postao poslušni korporativni pacov, to ne zahteva suviše talenta.
Sad ću da pokušam nešto drugo, verovatno negde daleko preko bare. Javiću vam ako tamo kupovina nekretnine bude lakši posao!
Budite mi dobro forumaši, saborci!

Dalje ide dalje ide............Suzuman.
-3 na forumu samo za 2 godine.
2 Nepalca za Suzumana ovde.....i jednog iz Bangladeša pa nek ide život jer Srbija ne sme da stane.
Analitičar, Defke & family likes this.
Svašta bih napisao ali svakako bi bilo obrisano. Znate šta mislim.

E zbog toga ima da propadnemo i da nestanemo. Zbog pohlepe vlastelina. Nesposobni smo da napravimo sistem za nas bednih 5-6 miliona u ovako bogatoj a stravično pokradenoj zemlji već decenijama bez prestanka. Da neko ko završi fakultet i ima 10 godina iskustva bez nasledstva ne može da kupi bednih 65-70m2 na kredit od 30 godina da živi pristojno sa porodicom.

Poslednja izmena:
Najveci rizik je taj sto nasi zapadni "prijatelji" mogu ponovo da nam uvedu nepravedno nametnute i nicim izazvane sankcije.
Ako nam "prijatelji" ne uvedu sankcije i ne bude neki kurslus
Da li se ovo što se trenutno dešava vodi kao kuršlus ili početak kuršlusa?

Neko ko završi fakultet i ima 10 godina iskustva bez nasledstva ne može da kupi bednih 65-70m2 na kredit od 30 godina.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna zarada visokoobrazovanih muškaraca u Beogradu iznosi oko 195.166 dinara, dok žene sa istim stepenom obrazovanja zarađuju oko 133.387 dinara mesečno.

Prosecna cena m2 u Beogradu iznosi 2400e.

Za stan od 70m2 treba 168.000e

Rata za takav stan kredita od 30 godina iznosi 85.314 rsd uz ucesce od 33.000 eur.

1738324715256.png

LOL, verovatno to do sada nisu shvatili u Francuskoj, Nemačkoj, UK, pa i dalje uvoze migrane na veliko. Mislim, naravno da nekom prosečnom glasaču u Šumadiji, Saksnoniji ili nekom ruralnom predelu billo gde u Evropi ideja dolaska nepoznatih ljudi u zemlju zvuči nesigurno i zastrašujuće, ali život se svodi na malo širu sliku od populističke. Ne vidim da Nacionalni Front, AFD dobro prolaze u Parizu, Berlinu i ostalim gradovima gde je najveća koncentracija migranata i ti navodni "no go" zones. Migranata se tradicionlano najviše plaše oni koji ih nikada nisu videli.
Ne pratiš šta se tamo dešava. Ali, ok neću da skrećem sa teme.

Vrh