Ja cu da prezivim svakako, ali ako neko treba da bira izmedju gubljenja 4 godine stednje i 2 godine snalazenja i trazenja posla bez stednje, opet mislim da je 2 izgubljene godine bolje od 4 jer kao sto smo videli, kada neko podigne cenu necega u Srbiji ona nikad ne padne nazad.Bolje bi ti bilo da si dve godine ostao bez posla? Ili zapravo mislis, da neko drugi ostane bez posla da bi ti lakse kupio stan?
I opet, i da smo upali u tesku recesiju i dalje bi imali inflaciju, jer je dobar deo nje uvezen. Znaci jednostavno evro nije evro od pre pet godina i sta god mi ovde u Srbiji vrteli spustali dizali pumpali krizirali, to je neka baza na koju ne mozemo nikako da uticemo.
Dakle lazna je dilema 'rast i inflacija' vs 'recesija i bez inflacije' imas samo 'rast i inflacija' VS 'recesija i (mozda) nesto manja inflacija'.
Isto kao sto smo pricali isto unazad, dizanje cena svega i dizanje plata smanjuje konkurentnost nasih ljudi globalno, iz tog ugla bi bilo bolje da smo isto imali recesiju 2 godine pa posle 2 godine svi zivi hoce da nas zaposle jer nam cene i plate nisu podivljale.
Ali politicari su kukavice, prelomice se najvise na srednjoj klasi sve kao i uobicajeno.