Šta je novo?

Cene nekretnina

Pun Forum pravnika a niko stan da kupi...
Oćeš da ti prodam neki?
1000030317.jpg

Kao i većina naših što cene inostranstvo iz Srbije 😉 Bolje je tamo negde sigurno...

Vidim Džou nije bolje tamo nego ovde, zato živi ovde, a ne tamo? Ups...

Od svih priča gastosa, najviše me smara ta kako je tamo pakao, a ovde banja, a vraćaju se samo penzosi zbog jeftine zdravstvene zaštite sa zapadnim penzijama.

Tako i neke u mojoj rodbini kad slušam kako im je teško, kad ih pitam što se ne vrate, onda kao jao pa ne mogu ipak ovde radim, deca imaju drugare bla bla... pusti me tih priča. Svi znamo zašto ste otišli i zašto se ne vraćate. Samo vole naši ljudi da se foliraju da im je teško, to je deo kulture kod nas.

Jako lako dokazivo, pogotovo u firmama sa jednim vlasnikom. Samo mnogi ljudi nemaju pojma o tom institutu.
Pa kad ljudi sve zivo kupuju na firmu i knjigovodju traze da je sto jeftiniji a ne sto kvalitetniji.
Ja sa knjigovodjom i/ili advokatom diskutujem sve stvari koje mi nisu jasne da bih znao da drzava ne moze da mi zakuca na vrata, sve nedoumice i sive zone (kao test samostalnosti koji je ipak otvoren interpretaciji inspektora) zaobilazim u sirokom luku...

Od svih priča gastosa, najviše me smara ta kako je tamo pakao, a ovde banja, a vraćaju se samo penzosi zbog jeftine zdravstvene zaštite sa zapadnim penzijama.
Ja kad stetnem nase ljude koji krenu da kukaju kako je u Belgiji pakao i kako bi se sutra vratili “ da mogu”, cim me pitaju kako je tebi kazem nikad bolje. Cenim kad neko stane iza svojih reci vrati se u Srbiju jer mu ne odgovara inostranstvo ( ima i toga) ali bezim od onih sto stalno kukaju na zivot u tudjini a ne vracaju se nazad.
Pre neki mesec upoznao nase ljude koji kukaju na sav glas a 20 godina u Belgiji…sta reci

Ja ne, niti vrednujem ljude na osnovu imovinskog stanja, niti sam impresioniran istim, a nisam ni materijalista. Neko jednostavno nema sreće u životu, što ga ne čini gorim od mene ili tebe. Btw, moj ROI od ovih nekretnina je 0%

Vidim Džou nije bolje tamo nego ovde, zato živi ovde, a ne tamo? Ups...

Tako i neke u mojoj rodbini kad slušam kako im je teško, kad ih pitam što se ne vrate, onda kao jao pa ne mogu ipak ovde radim, deca imaju drugare bla bla... pusti me tih priča. Svi znamo zašto ste otišli i zašto se ne vraćate. Samo vole naši ljudi da se foliraju da im je teško, to je deo kulture kod nas.
Isto to samo obrnuto vazi i za ove sto im ovde sve Mordor a preko 'uredjena drzava', samo nikako da odu.

Isto to samo obrnuto vazi i za ove sto im ovde sve Mordor a preko 'uredjena drzava', samo nikako da odu.
Koliko njih ode odavde u produktivnim godinama, a koliko njih se vrati, ako ne racunamo penzionere i ako ne racunamo one koji odu na studentsku razmenu od godinu-dve dana ili W&T na 5 meseci? Ja koliko znam, ode par desetina hiljada godisnje, ne znam koliko se vrati.

Osim što idu i to navodno 40k godišnje.
Navodno. Sa tim ciframa se dosta gadjaju. Opet, ne govorim o tim sto zapravo odu.

Dok vi diskutujete očigledno, izašla vest o srpskom organizovanom kriminalu kao trećem najjačem u Evropi. 💪

1. Rusija
2. Ukrajina
3. Srbija
Nastranu sto je nepoznata metodologija kojom se dobijaju ove liste, nas kriminal zaradu ostvaruje prvenstveno na stranom trzistu. Moglo bi se reci da nam je to jedna od jacih izvoznih grana. Oni nama koka kolu, mi njima koku.
Ovaj neorganizovani, ulicni, nasilni, koji najvise steti kvalitetu obicnog naroda je kod nas prisutan samo u tragovima.

Dok vi diskutujete očigledno, izašla vest o srpskom organizovanom kriminalu kao trećem najjačem u Evropi. 💪

1. Rusija
2. Ukrajina
3. Srbija
A ja ću da nastavim niz:
4. Iran
5. Severna Koreja
6. Jemen ili Kina

Ovo kao da je Vesli Klark sastavljao listu, a Medlin Olbrajt i Bajden suflirali:))

A sad stvarno, da li iko može da poveruje da smo mi kao zemlja s 6miliona stanovnika odmah iza Ukrajine gde svo oružje, pomoć i svi psi rata sveta su se sjatili... Pa to nema logike nikakve čak ni po brojnom stanju. Znači svi bi morali da budemo kriminalci tipa Velja Nevolja i Joca Amsterdam:)) Od beba pa do starih baba.

A ja ću da nastavim niz:
4. Iran
5. Severna Koreja
6. Jemen ili Kina

Ovo kao da je Vesli Klark sastavljao listu, a Medlin Olbrajt i Bajden suflirali:))

A sad stvarno, da li iko može da poveruje da smo mi kao zemlja s 6miliona stanovnika odmah iza Ukrajine gde svo oružje, pomoć i svi psi rata sveta su se sjatili... Pa to nema logike nikakve čak ni po brojnom stanju. Znači svi bi morali da budemo kriminalci tipa Velja Nevolja i Joca Amsterdam:)) Od beba pa do starih baba.
Ti ne znaš. Nisi iz Srbije.

Ja ne, niti vrednujem ljude na osnovu imovinskog stanja, niti sam impresioniran istim, a nisam ni materijalista. Neko jednostavno nema sreće u životu, što ga ne čini gorim od mene ili tebe. Btw, moj ROI od ovih nekretnina je 0%
Ako hoćeš lep ROI, i to još eurski vezan evo super ideja: (6,5% kamata godišnja, isplata u dinarima po srednjem kursu NBS i isplata kvartalno). To je bolji ROI od bilo kog stana. Stress free.

Još kada bi na ovoj temi pisali o cenama nekretnina u Evropi.
Na kom mestu je Srbija u odnosu na region i Evropu?
Porediti glavne gradove i veće gradove, kao i opšte prosečne cene u Srbiji sa drugim državama, dodatno bi bilo i ROI za you nvesticiona ulaganja.
Sale je napravio jednom veoma dobru tabelu i svaka mu čast na tome.

Ljudi,svi će da se vrste y rusiju ili da pobegnu odavde,već znamo da migranti beže ka boljim zemljama,belgrad je mali ne funkcionalan i ne urbanizovan grad,a o prigradskim naseljima da ne pricamo.Iole ozbiljniji covek nema šta da traži ovde zato vucic dovlaci investicije samo da neko dodje(po meni) tako ra to sto Beograd…ima dusu i pljeskavicu u kafani to ne može da zameni ostale stvari

A ja ću da nastavim niz:
4. Iran
5. Severna Koreja
6. Jemen ili Kina

Evo jedne druge liste (tj. verovatno je u pitanju ista lista, samo za drugi period, kvartal, godinu, kako god)
1731686406149.png

U pitanju je indeks, relativna vrednost u odnosu na velicinu zemlje i broj stanovnika. Tako recimo imamo i Crnu Goru malo ispod nas.

Bilo je reči ovde na temi da živimo bolje od 70% svetske populacije, tako da itekako ima ljudi koji bi da žive ovde, mislim da smo svi toga svesni.
A ni high skill Rusima nije loše ovde i snašli su se odlično.
IT sektor dobar izmedju ostalog, tako da daleko smo mi od nekog haos scenarija, inače da je tako cene nekretnina bi se uveliko smanjivale i ništa ne bi bilo od gradnje.
Takodje strani Investitori ne bi dolazili kod nas, a ako je neko pametan i razmišlja o svakom koraku to su strane korporacije, tako da propasti nećemo.

Vrh