Šta je novo?

Cene nekretnina

Jao, tek sad vidim tekst tog Pavlovića kog pominju neki na temi.

Lik je uspeo da sve moguće ekonomske parametre Srbije objasni subjektivnim osećajem i namicanjem činjenica. Evo dela teksta gde se direktno bavi politikom:
Emigracija stanovništva, zajedno sa lošom demografskom slikom, dovela je u Srbiji i zemljama centralne i istočne Evrope, do naglog pada stope nezaposlenosti poslednjih godina. Uz to, manjak radne snage koja je sve prisutnija,doveo je do toga da realne plate rastu brže od produktivnosti.
Dakle emigracija 90ih kada su iz Srbije bežali još masovnije tada nije dovela do povećane zaposlenosti, ali sada jeste. Takodje, eto slučajno, uz tu zaposlenost, porasle su i plate, naravno veštački. Sve je jasno, rast plata i zaposlenosti je u stvari rezultat raspada sistema, brao ti ga 👏 🤡

PS. Treba da se sklone one metalne partizanske glave iz Ekonomskog Fakulteta i dovede pop da osvešta zgradu, više puta.

Edit:typo

Poslednja izmena:
Kako ste mi svi divni što veličate iz inostranstva. Prosto da vas čovek urami ❤️.
A svi ste pobegli ali za 2 najviše 3 godine se vraćate. Osim IT-ja i gradjevine, retko ko se pohvalio nekim biznisom ovde.
U Srbiji svaki posao koji radiš za inostranstvo a placas troškove u Srbiji je SUPER! Ima mnogo konsultantskih poslova unutar farmaceutske industrije koji se rade remote, nisu tako eksponirani kao IT, a zarađuju super. Ali opet rade za inostranstvo a žive i plaćaju sve u Srbiji. Tad je super.
Ni jedan posao nije super ako radiš i posluješ u istoj državi. Ni u NL da radiš za NL tržište. Zarađuješ više ali i troškovi veći i to je to. To ja vrlo dobro znam. Ili naravno dil sa državom ili vojskom ali tu važe druga pravila.

Spanija ima more ;)

Da, bas ces biti produktivniji da ne radis nista i uzimas kiriju :) trosices na lekove i gledaces pink i vikadi “mladi su govna”
Mi imamo banje i toplu vodu što je još važnije za stare kosti:)
A što se produktivnosti tiče - pa ja je merim po tome koliko zarađujem! Ako meni moje kirije i penzija i investicije budu donosile više nego da radim u apoteci (A to već sada i bez penzije mogu da ti kažem da imam) - zašto ti misliš da je neko od 25 god što radi u Maxiju ili početnik menadžer s platom od 1000 ili 1500 e je "produktivniji" od mene. Mlađi jeste ali ništa drugo.
Evo ja sam već sada samo od BTCa ove godine VIŠE zaradio u Srbiji nego da sam radio celu godinu u apoteci kao farmaceut! VIŠE! Još i kad odbijem i porez na kapitalnu dobit. Sve plaćam i još s zadovoljstvom.
Ali ne vidiš me, pa onda nisam po tebi radno sposoban ili produktivan?! Tebi bi bilo bolje da sam svaki dan za recepturom u nekoj apoteci i da možeš da dođeš da me vidiš onda sam po tebi "produktivan".
Ne podcenjuj moć interneta i rada online! To što me ne vidiš ne znači da manje zarađujem od nekog koji prodaje novine 24/7.

Kao i Španija!
Ne mozemo mi nikako u isti kos sa Spancima. Spanija je drzava u kojoj za 2.5h predjes 600km vozom. Drzava u kojoj su ozbiljni poljoprivrednici. Drzava u kojoj sta god da kupis u restoranu ili na ulici ima domaci ukus. Nadji kod nas domacu jagodu u supermarketu. Znas kad? Nikad, pa ni tad. Spanci su ozbiljna nacija, a mi smo boranija klasicna.

Mi imamo banje i toplu vodu što je još važnije za stare kosti:)
A što se produktivnosti tiče - pa ja je merim po tome koliko zarađujem! Ako meni moje kirije i penzija i investicije budu donosile više nego da radim u apoteci (A to već sada i bez penzije mogu da ti kažem da imam) - zašto ti misliš da je neko od 25 god što radi u Maxiju ili početnik menadžer s platom od 1000 ili 1500 e je "produktivniji" od mene. Mlađi jeste ali ništa drugo.
Evo ja sam već sada samo od BTCa ove godine VIŠE zaradio u Srbiji nego da sam radio celu godinu u apoteci kao farmaceut! VIŠE! Još i kad odbijem i porez na kapitalnu dobit. Sve plaćam i još s zadovoljstvom.
Ali ne vidiš me, pa onda nisam po tebi radno sposoban ili produktivan?! Tebi bi bilo bolje da sam svaki dan za recepturom u nekoj apoteci i da možeš da dođeš da me vidiš onda sam po tebi "produktivan".
Ne podcenjuj moć interneta i rada online! To što me ne vidiš ne znači da manje zarađujem od nekog koji prodaje novine 24/7.
Taj ko radi i ima platu on će i trošiti na svakakve stvari, lečiće se ovde, deca u školu, radiće negde... Vi gastosi penzioneri dodjete samo da popravite zube, za ozbiljnija lečenja se ipak vratite na truli zapad. Jedino što ima neke koristi je to što imate inostranu penziju koju ovde trošite na lekove i glasate za onog ko Vam pokloni kesicu vitamina.

Taj ko radi i ima platu on će i trošiti na svakakve stvari, lečiće se ovde, deca u školu, radiće negde... Vi gastosi penzioneri dodjete samo da popravite zube, za ozbiljnija lečenja se ipak vratite na truli zapad. Jedino što ima neke koristi je to što imate inostranu penziju koju ovde trošite na lekove i glasate za onog ko Vam pokloni kesicu vitamina.
Ja sam i pre rekao i opet ću, uzimaću najbolje od oba sistema, kao što to radim i danas. Drugo, ja i sada, dok i živim na Zapadu, više trošim u Srbiji nego da radim i zarađujem u apoteci u Srbiji. Da li se to tebi sviđa ili ne je druga priča. A za koga ću da glasam, pa opet moja stvar, glasaj za koga hoćeš. Hvala Bogu ima stranaka na izvoz. Ja sam i dosta realan, meni je svako dobar ko ne donosi ratove, sankcije i da rade banke i internet, i da je dinar stabilan! Ne treba mi pomoć od države ali ne želim blokade. Ko to obezbedi meni je super.

samo nek placa porez 🙏
To se podrazumeva! Naši porezi su super naspram zapadnih, skoro pa poreski raj. Znam da će mnogima to da zvuči neralno, ali u odnosu na NL, raj. U odnosu na Dubai sigurno nije ali nebitno.
15% poreza na izdavanje i 15% poreza na kapitalnu dobit. Vrh.
Paušalac oko 10% flat rate i niko te ne pita zašto dižeš pare. Idealno. Idealno!

Ja sam i pre rekao i opet ću, uzimaću najbolje od oba sistema, kao što to radim i danas. Drugo, ja i sada, dok i živim na Zapadu, više trošim u Srbiji nego da radim i zarađujem u apoteci u Srbiji. Da li se to tebi sviđa ili ne je druga priča. A za koga ću da glasam, pa opet moja stvar, glasaj za koga hoćeš. Hvala Bogu ima stranaka na izvoz. Ja sam i dosta realan, meni je svako dobar ko ne donosi ratove, sankcije i da rade banke i internet, i da je dinar stabilan! Ne treba mi pomoć od države ali ne želim blokade. Ko to obezbedi meni je super.
vucic.gif

Slažem se donekle, sistem neki postoji pa treba koristiti. Samo eto ne slažem se da je kod nas med i mleko u odnosu na truli zapad, većinom priča od naših gastosa koji su brže bolje pobegli i doći će možda u penziji.
To se podrazumeva! Naši porezi su super naspram zapadnih, skoro pa poreski raj. Znam da će mnogima to da zvuči neralno, ali u odnosu na NL, raj. U odnosu na Dubai sigurno nije ali nebitno.
15% poreza na izdavanje i 15% poreza na kapitalnu dobit. Vrh.
Paušalac oko 10% flat rate i niko te ne pita zašto dižeš pare. Idealno. Idealno!
Kad si paušalac ili preduzetnik pare su tvoje, nema ko zašto da te pita to je tvoja zarada, platiš porez i miran si, sa doo je druga priča.

joe , joe...ali si od ovih koji su napravili danasnji sistem kao mladic pobegao za boljim sutra...nama stvarno niko dalje ne treba, samo da moja glava upadne u šubaru, a ostalima kako god...a pod penzionerske dane ako ti zatreba lekar bolje da imas malo love sa strane za avionsku kartu za NL....

Dzo ne zna da preduzetnici odgovaraju licno krivicno i licnom imovinom, za razliku od D.O.O.-a ali zato onda platis dosta vise poreza :)

Dzo mi ne zvuci kao los lik, ali je uprkos skoli, basic gastos :) Vrati se u penziji, pun ko brod i prica ostalima kako treba da ostanu ovde jer je i tamo muka, ni tamo nije 'med i mleko'...

Pogledajte prilog 219863
Ne pričam ja ništa nikom. Čak i dalje savetujem svakom da treba da ode na 2-3 godine negde van Srbije. Med i mleko nije NIGDE! Ja sam za cirukarne migracije. Kada i gde ti odgovara.

Vrh