sutraw
Advanced
- Učlanjen(a)
- 29.03.2023.
- Pohvaljen
- 10.644
Naučili kako se razmišlja u "normalnim državama" i "uređenim društvima".
Ima naš narod izreku: lako je tuđim..... gloginje mlatiti
Naučili kako se razmišlja u "normalnim državama" i "uređenim društvima".
To nije istina. Masovna imigracija u V. Britaniju je počela devedesetih, a prvi talasi tek pedesetih.Lol, pa ne rade to "naši poslodavci", nego tako radi ceo zapad, kapitalizam a i privreda funkcioniše milenijumima. Da li si protiv integracije Srbije u EU?
Koliko dugo će biti ozbiljna nacija kad Nemačka ne bude mogla da ih subvencioniše?Ne mozemo mi nikako u isti kos sa Spancima. Spanija je drzava u kojoj za 2.5h predjes 600km vozom. Drzava u kojoj su ozbiljni poljoprivrednici. Drzava u kojoj sta god da kupis u restoranu ili na ulici ima domaci ukus. Nadji kod nas domacu jagodu u supermarketu. Znas kad? Nikad, pa ni tad. Spanci su ozbiljna nacija, a mi smo boranija klasicna.
Počela, znači da se desila, kad god.To nije istina. Masovna imigracija u V. Britaniju je počela devedesetih, a prvi talasi tek pedesetih.
Kinezi su masovno radili u Kaliforniji na fizičkim poslovima poput izgradnje rudnika i pruge pre 100+ godina, na primer.U SAD je tek 1965 dozvoljena relaksirana imigracija ljudi neevropskog porekla.
Naravno da neće Mićole, balon je tu da leti. I da mi sa ushićenjem u grudima posmatramo njegov lepršavi let. Kada će nam izmaći iz vida? Koji su njegovi krajnji dometi? Koji su dometi našeg vrtoglavog rasta!?Balon puci nece kad nije pukao u ni posle korone...ratova..
Pa onda živiš sada...sta cekati...Naravno da neće Mićole, balon je tu da leti. I da mi sa ushićenjem u grudima posmatramo njegov lepršavi let. Kada će nam izmaći iz vida? Koji su njegovi krajnji dometi? Koji su dometi našeg vrtoglavog rasta!?
Niko ne zna...
Tako je! Živeti trenutak, ili u trenutku, a ROI nek dođe ili ode - šta god!Pa onda živiš sada...sta cekati...
Šta bi bilo sta ce biti....da i ....
Bravo Mariks, ljudina si. Koliko ti beše imaš stanova? Planiraš investicioni neki? Neka, nek ti je uzdravlje!Sve što biva i što može biti, meni ništa nije nepoznato, šta god dodje ja sam mu naredan.
MIslim da im nije ni ostalo mnogo sta sem penthausa.Ipak su se uslovi "pogoršali" u odnosu na prošlu godinu... Sada samo pogodnosti za penthause
Pogledajte prilog 219878
Vidi se da ne zivis ovde, nisi cuo za test samostalnosti. I pausalac nema flat rate, negu pausalni porez, preduzetnik sa isplatom licne zarade ima taj flat rate.Paušalac oko 10% flat rate i niko te ne pita zašto dižeš pare. Idealno. Idealno!
I na osnovu ovoga se vidi da nemas predstavu o politickoj situaciji ovde.Hvala Bogu ima stranaka na izvoz.
Ne'am brate investicioni ali možda u budućnosti kupim nekoliko da se nadje, za decu kad porastu i te šeme pošto je roi nikakav.Bravo Mariks, ljudina si. Koliko ti beše imaš stanova? Planiraš investicioni neki? Neka, nek ti je uzdravlje!
Da, izuzetak. I bili su getu.Kinezi su masovno radili u Kaliforniji na fizičkim poslovima poput izgradnje rudnika i pruge pre 100+ godina, na primer.
History of Chinese Americans - Wikipedia
en.m.wikipedia.org
Ti ne znaš za probijanje pravne ličnosti. To je upravo uvedeno jer smo narod secikesa i prevaranata. Probaj da muljaš sa DOO pa da vidiš kako za čas postaneš odgovoran sopstvenom imovinom...Dzo ne zna da preduzetnici odgovaraju licno krivicno i licnom imovinom, za razliku od D.O.O.-a ali zato onda platis dosta vise poreza
Svaka ti je ka u Njegoša...Sve što biva i što može biti, meni ništa nije nepoznato, šta god dodje ja sam mu naredan.
Prvo VRLO ja dobro znam i za test samostalnosti i da paušalac nema flat rate. Ali ispadne da je oko 10%. Ako računaš da je paušal oko 300e + 50e knjigovođa to te na godišnjem nivou izađe oko 4k i na 50k koliko ti je dozvoljeno to ispada oko 10%. Naravno imaš još neke troškove zato i računam 10%. Test samostalnosti je copy-paste sa Zapada i uopšte nije problem da se prođe.Vidi se da ne zivis ovde, nisi cuo za test samostalnosti. I pausalac nema flat rate, negu pausalni porez, preduzetnik sa isplatom licne zarade ima taj flat rate.
I na osnovu ovoga se vidi da nemas predstavu o politickoj situaciji ovde.
Srbija je super kad ne zivis u njoj, kad ti ne treba domace skolstvo, sudstvo, zdravstvo, kad ne moras da juris posao preko stranke jer drugih poslova nema (osim u par vecih gradova ili u fabrikama za motanje kablova), kad dodjes ovde samo turisticki da obides stanove koje si kupio da izdajes i uzmes kiriju i kad odes u kafanu da te prodje nostalgija.
Znam, ali za gomilu drugih kazni ne odgovaras licnom imovinom ako nije bilo probijanja pravne licnosti.Ti ne znaš za probijanje pravne ličnosti. To je upravo uvedeno jer smo narod secikesa i prevaranata. Probaj da muljaš sa DOO pa da vidiš kako za čas postaneš odgovoran sopstvenom imovinom...
Onda čovek počne da ceni i klimu i sve šta imamo a nismo ni svesni.
Problem je nacin na koji operise nasa poreska i zakon.Test samostalnosti je copy-paste sa Zapada i uopšte nije problem da se prođe.
Upravo, probijanje pravne ličnosti isto mislim da je teško dokazivo osim ako nisu bila planska muljanja, a i tad zavisi ko dokazuje, ko ti sudi, da li si u medjuvremenu prodao firmu licu iz makedonije...Znam, ali za gomilu drugih kazni ne odgovaras licnom imovinom ako nije bilo probijanja pravne licnosti.
Dok kod preduzetnika, odgovaras za sve prekrsaje licnom imovinom ako nemas da platis.