Ti si kao ovi redneck Trampovi glasači koji bi da zatvore granice pa da im imigranti "ne uzimaju hleb iz usta". Na tvoju žalost živimo u globalnom svetu i vremenu gde su tržišta prilično otvorenijq nego pre 10, 20 ili 50 godina, pa neko može da živi u zemlji X, a da svojim radom pokriva tržište zemlje Y.A gde ce Rusi kad Tramp zaustavi rat? Vracaju se kuci, idu dalje na zapad ili "nece oni nidje"?
Da ne pominjemo da vecini je trosak zivota manji ovde u Beogradu nego u Moskvi, sto bi se vracali sada u nesigurnost + veci zivotni trosak.Većina Rusa kod nas radi za zapadne kompanije. Čak i da se zaustavi rat, sankcije sigurno neće pasti. Tek nakon Putinove smrti i možda neke geopolitičke reorijentacije Rusije bih očekivao da se ekonomije reintegrišu na stari nivo.
Ti si kao ovi redneck Trampovi glasači koji bi da zatvore granice pa da im imigranti "ne uzimaju hleb iz usta". Na tvoju žalost živimo u globalnom svetu i vremenu gde su tržišta prilično otvorenijq nego pre 10, 20 ili 50 godina, pa neko može da živi u zemlji X, a da svojim radom pokriva tržište zemlje Y.
Da ne govorim koliko je infantilan zaključak da će Trump "da zaustavi rat" i da će ljudi koji rade na globalnom tržištu uopšte želeti da se vrate u Rusiju (makar dok se lokalna politička klima ne reši u toj zemlji)
Poenta 'zaustavljanja rata' je uspostavljanje trgovine relativno jeftinog gasa sa Rusijom. Ne verujem da su neke 'moralne norme' u pitanju. Nemacka autoindustrija ne izgleda bas najbolje, a stizu i Kinezi, koji postaju konkurentni. Cela politika Trampa je pridobijanje Rusa, koje bi navodno trebalo da okrenu protiv Kine. Da bi gas potekao, prostrujao il sta god, ne moraju ni sve sankcije da se skinu, dovoljno je sa se opet omoguci swift, jer ne verujem da ce neko da se integrise na ruski sistem elektronskog placanja. Bilo je sankcija i pre 2022, pa je opet bilo trgovine gasom. Ako se omoguci swift, verujte mi da mladim, obrazovanim Rusima mi necemo biti ni najmanje interesantni.Većina Rusa kod nas radi za zapadne kompanije. Čak i da se zaustavi rat, sankcije sigurno neće pasti. Tek nakon Putinove smrti i možda neke geopolitičke reorijentacije Rusije bih očekivao da se ekonomije reintegrišu na stari nivo.
Zasto bi Trampu bilo bitno da li ce Nemacka dobiti jeftin gas? Amerika trenutno zesce profitira od prodaje LNG Evropi, a dobar deo Trampove price i jeste vracanje nekakvog balansa u spoljnotrgovinsku razmenu.Poenta 'zaustavljanja rata' je uspostavljanje trgovine relativno jeftinog gasa sa Rusijom. Ne verujem da su neke 'moralne norme' u pitanju. Nemacka autoindustrija ne izgleda bas najbolje, a stizu i Kinezi, koji postaju konkurentni. Cela politika Trampa je pridobijanje Rusa, koje bi navodno trebalo da okrenu protiv Kine. Da bi gas potekao, prostrujao il sta god, ne moraju ni sve sankcije da se skinu, dovoljno je sa se opet omoguci swift, jer ne verujem da ce neko da se integrise na ruski sistem elektronskog placanja. Bilo je sankcija i pre 2022, pa je opet bilo trgovine gasom. Ako se omoguci swift, verujte mi da mladim, obrazovanim Rusima mi necemo biti ni najmanje interesantni.
U Nemačkoj se srušio most u Drezdenu pre mesec i nešto dana. Na sreću desilo se noću pa niko nije stradao.Da li postoji neka evropska zemlja ili sire poput nase u kojoj se na sada vec svakih nekoliko meseci desavaju akcidenti, nesrece, katastrofe, incidenti,... poput Ribnikara, Mladenovca, vojnog vozila koje je usmrtilo celu porodicu, rusenja nadstresnice zeleznicke stanice,...? Da ne pricam o zagadjenom vazduhu, mitu, korupciji, izvlacenju novca iz budzeta, zaposljavanju preko veze, sve losijem zdravstvu, skolstvu, pravnom sistemu i ostalim sistemskim problemima koje vec imamo duzi vremenski period. I da ne pricam o slicnim incidentima koji su se vec desavali ranijih godina.
Ako hoce da 'pridobije' Ruse protiv Kine (sto verovatno nece uspeti), a i da bi se sklopio bilo kakav dogovor, moraju na stolu da budu i gas i swift. A ti mladi ljudi su ovde silom prilika, to sto im je interesantnije nego nama je nas problem Bezali bi i mi odavde da imamo kud.Zasto bi Trampu bilo bitno da li ce Nemacka dobiti jeftin gas? Amerika trenutno zesce profitira od prodaje LNG Evropi, a dobar deo Trampove price i jeste vracanje nekakvog balansa u spoljnotrgovinsku razmenu.
Tramp zeli da izvuce Ameriku iz rata da ne bi 'naterali Evropljane da biju svoje bitke' ali nisam siguran da ce ni to izvlacenje ni ukidanje sankcija ici tako brzo.
Sto se mladih, obrazovanih Rusa tice, meni se iz dosadasnjih interakcija cini da je njima ovde interesantnije i udobnije nego dobrom delu Srba.
U Nemačkoj se srušio most u Drezdenu pre mesec i nešto dana. Na sreću desilo se noću pa niko nije stradao.
Inače u Nemačkoj stalno migranti ubijaju i siluju decu/žene, kao i u drugim zemljama i to se zataškava. Baš, baš mnogo gadnih slučajeva.
Kada je sin migranata iz Ruande zaklao tri devojčice u Britaniji, pre par meseci, bile su ogromne demonstracije. Ljudi koji su pisali na socijalnim mrežama da je to uradio islamski ekstremista su sada po zatvorima jer su "širili lažne vesti".
U međuvremenu su na suđenju izneli da je koljač imao kod sebe pamflete Al Kaide, ali ove i dalje ne puštaju iz zatvora.
Zanimljivo je da će poljoprivrednici izaći na ulice 19. novembra zbog zakona o velikom porezu na naslećivanje farmi zbog koga se jedan farmer već ubio.
Da se razumemo, nimalo ne pravdam odgovorne za užas u Novom Sadu. Samo ukazujem da postoje i drugi užasi u Evropi. U "uređenim" zemljama.
I to je generalizacija, ne dele svi taj sumorni stav o Srbiji. Ja prvi mogu da biram kud pa ne bezim nigde. Isto tako i ti mladi ljudi, posle vise od dve godine, ko je zaista ovde bio samo zato sto mora je mogao odavno da se snadje i ode.Ako hoce da 'pridobije' Ruse protiv Kine (sto verovatno nece uspeti), a i da bi se sklopio bilo kakav dogovor, moraju na stolu da budu i gas i swift. A ti mladi ljudi su ovde silom prilika, to sto im je interesantnije nego nama je nas problem Bezali bi i mi odavde da imamo kud.
Sam aspekt saobracaja je pakao i kao takav smeta i nama, i ovima koji su dosli skoro. Sa zatvaranjem skretanja u Pop Lukinu posle Brankovog prema centru, guranjem saobracaja kroz terazijski tunel, onda premestanjem autobuske i kreiranjem kruznog toka na Uscu, postaje jak pakao. Dodatno situacija sa savskim mostom. Mat saobracaju i ljudima u gradu u nekoliko poteza.Ljudi, nije Bg pakao, al nije ni diznilend, da se ne lazemo.
A zašto uvoze migrante koje smeštaju po hotelima i sve im plaćaju dok njihovim penzionerima krate povlastice? Ekonomski gubitak čist.Ako pitas radnika za koji iznos bi radio odredjeni posao veruj mi da bi taj iznos daleko prevazisao i direktoraku platu, tako da ne bih se slozio sa vecinom izgovorenih. A ni za rudnik, igrom slucaja imam poznanika iz Majdanpeka pa znam kako je bilo i pre Kineza i sad. Indija je svojevremeno imala prvojlsne lekare, a verujem da ih ima i sada. Ima i prevaranata, kao sto ih ima svuda. Inace, zasto onda razvijene zemlje uvoze migrante kada svi hoce sve poslove da obavljaju, samo za malo vecu platu?
Lepo rečeno...Ako hoce da 'pridobije' Ruse protiv Kine (sto verovatno nece uspeti), a i da bi se sklopio bilo kakav dogovor, moraju na stolu da budu i gas i swift. A ti mladi ljudi su ovde silom prilika, to sto im je interesantnije nego nama je nas problem Bezali bi i mi odavde da imamo kud.
Stopa oboljevanja od raka je najveća na Severu Vojvodine.Koliko je zagadjenje u Majdanpeku sada, koliko je tamo onkoloskih bolesnika, a koliko je bilo pre Kineza, gledao sam dokumentarac gde je prica otprilike takva da ljudi prodaju svoje zdravlje za plate mozda malo vece od republickog proseka.
Izvini ..pričam o životu na određenoj teritoriji ..ne o investicionom ulaganju.Zato što u Munzeu rentaš za 300, a na NBG za 900 EUR. Nema tu nikakve filozofije.
Koliko ti uopste imas godina?ja seljak iz Munze od 1892 god ovde a Vi gospoda od 195X i neke na nekadašnjoj mocvari...a dosli iz ...da ne lajem
Ovo je neko ludo vreme, dvosoban stan od 50 kvadrata je i u Zemunu i na NBG 550-600e, sve su se cene izjednacile, ako se malo pogledaju oglasi trenutni na primer. Stanje stana jako slicno, lokacije razlicite, cene iste, a stanodavci biraju koga ce da prime.I jos nesto...srazmeno ceni nekretnine ide i velicina rante..zar ne.
U Pazovama stanovi su daleko jeftiniji i kostaju 1300-1400eur po kvm i uklapa se u tu sliku. Plus je dosta razvijen deo drzave, sa statisticki najmanjom nezaposlenoscu u Srb.Meni je i dalje nejasno insistiranje na Bgd nekretninama kada na 40km tj.30min od BW ..auto putem...imate za min 3 puta jeftinije nekretnine ili za tih 400.000e da napravite dvorac. Svoj dvorac gde ne čujete kada komšija vrši nuždu.