Šta je novo?

Cene nekretnina

Čak i da najvise uzimaju ljudi koji bi da započnu zivot, to je valjda i normalno i za to stanovi i služe?
A ne da mnogi koji se zentaju da obrnu pare na berzi, zlatu ili nedaj Bože zavrnu rukave i otvore neki biznis, koriste naš budjav sistem i onemogućuju sve više ljude da žive u tim stanovima.

A opet iz mog iskustva i razgovora sa tonu investitora i agenata, barem polovina uzima investiciono u raznim oblicima (od iznajmljivanja, do da ima za decu kad dodju u Bege da budu, do onih koji ne znaju u šta da ulože a papir propada, pa znam da u Begeu vredi ili samo da operu ilegalan novac)

Hvala puno braći iz dijaspore sto nam pomažu i troše pare nazad u domovinu, no mogu slobodno i firme neke da otvore ovde, plaćaju porez ovde i tako, a ne samo da traže povrat poreza ;)

Svaka čast svima no da se ne lažemo, zna se zašto se uzima ovde, a i koliko je je porez na nasledstvo recimo u Holandijama, na 2gu, 3cu nekretninu itd.

A i te statistike ne važe baš u realnosti, jer šta mislis koliko ima gastosa koji se idalje vode ovde na adresu? Pa onda kad kupe bude Žika iz Leskovac, a ne iz Ofenbah, pa ispada kao domaća kupovina?

Sve si rekao.

Ne zemlje, nego nekretninu.
Ukoliko poseduješ 1/1000 deo nasledjenog stana gubiš pravo na povraćaj.
Zemlje možeš da poseduješ koliko hoćeš.
Ja sam bukvalno jednom na potpisivanju kod notara 1/3 stana odustao zbog toga i prepisao ga na drugara.
Ovo je pravno nemoguće. Moraš prvo da se prihvatiš nasledstva pa da sačiniš ugovor o poklonu drugaru. Druga je situacija kad ima više naslednika i odrekneš se svog dela u njihovu korist, tako da oni dobiju po 1/2. Al za drugara si slagao :)

Da, to je dobra ideja. Ali kad čovjek već suzi izbor na par lokacija, ovako teško. Razmišljao sam otići kod drugara na dan dva, pa onda se vozati u i mimo špica po tim raznim lokacijama, pa sjesti u GSP pa i to vidjeti... To me najviše brine, da bude loša komunikacija sa ostatkom grada. Ili npr do fakulteta u centru... Ili poslije kad bude negdje radio da ne putuje sat vremena...
Dosta delova grada nema kanalizaciju, niti reseno grejanje, velika je zagadjenost u svim delovima grada. Guzve su svuda jer je vise automobila i svi voze. To da li je neki deo blizi centru apsolutno je relativno. Evo npr uzmi stan kod Fontane ti si bez guzve za 5-10 min na Zelenjaku medjutim u spicu to zna da bude dosta duze. Blokovi isto tako. Ledine i Altina su su primer srpskog mentaliteta. Ako hoces nekome da pokazes sta su Srbi u praksi odvedi ib tamo. To je svako pravio i gradio kako je hteo bez ikakve pomisli e a sta ce biti sutra u smislu infrastrukture naselja itd. To su krive 90e drzava ratovi itd ali ima i malo i do dnevne doze razmisljanja prosecnog Srbina. Ne znam sta bih ti rekao jer ponuda starogradnje je ocajna to su svd neka prizemlja ili potkrovlja kad nesto izleti to se uzme u roku od nedelju dana tako da moras biti ovde da bi reagovao. Galenika ti nije losa opcija jer imas autoput i kroz Zemun basrm da ides i lepo je naselje koje jos uvek nije skupo. Takodje imas i Zemun Gornji grad gde jos uvek ima stanove za oko,2k. Ovo preko reke ne poznajem to je kao drugi grad.

Leva obala ima smisla gledati delove Borče sa kanalizacijom, kao i Kotež, koji je jedino plansko naselje sagrađeno na levoj obali i dosta je lep i simpatičan kraj. Borča takođe nije loša i ima goru reputaciju nego što zaslužuje. Veza je dobra javnim prevozom iz ovih delova.

Veliki minus po mom mišljenju ostaje Pančevački most koji je baš usko grlo, i opet to ulivanje u Bulevar Despota Stefana koji će vremenom biti sve gori što se tiče gužve.

Ovo je pravno nemoguće. Moraš prvo da se prihvatiš nasledstva pa da sačiniš ugovor o poklonu drugaru. Druga je situacija kad ima više naslednika i odrekneš se svog dela u njihovu korist, tako da oni dobiju po 1/2. Al za drugara si slagao :)
Trebali su da mi prepišu prepišu 1/3 stana, ja nisam prihvatio.
Prepisano na drugara. Kako volim kada ljudi zaključuju unapred i misle da znaju celu situaciju 😉
EDIT: Jedino ako se nismo razumeli i da se pomislilo da sam ga licno prepisao na drugara.
Nisam ja nego sam rekao da se umesto mog imena stavi njegovo, da preciziram.

Poslednja izmena:
Koji je od ova dva scenarija? Živ čovek ti je poklanjao trećinu stana i pošto ti nisi hteo onda je dao nekome samo zato što je tvoj drugar. Ili je neko hteo da te stavi u testament, pa pošto nisi hteo onda je stavio njega opet zato što je tvoj drugar. (Ovo drugo se obara na sudu ko iz pi...)

Oba scenarija deluju labavije od onog prvog koji je nemoguć.

Koji je od ova dva scenarija? Živ čovek ti je poklanjao trećinu stana i pošto ti nisi hteo onda je dao nekome samo zato što je tvoj drugar. Ili je neko hteo da te stavi u testament, pa pošto nisi hteo onda je stavio njega opet zato što je tvoj drugar. (Ovo drugo se obara na sudu ko iz pi...)

Oba scenarija deluju labavije od onog prvog koji je nemoguć.
Prvi scenario, upravo tako kako si napisao. Mogu ti i opisati zbog cega je sve to bilo tako, ali da ne zamaram ovde sve ljude na forumu, ako te zanima napisacu ti u privatnim porukama :))

Vrh