Šta je novo?

Cene nekretnina

Čitajući ovo, imam utisak da nisi bio ni u Ženevi ni u Cirihu. Tamo kupuje samo ko mora, odnosno onaj ko radi za 250k+ godišnje a iz nekog razloga vezan je za kompaniju ili ustanovu koja se nalazi u CH jer takvu platu ne može da dobije nigde druge u Evropi. Svi drugi koji su imali izbora su davno otišli čim im se ukazala prilika. Sa druge strane možeš da se zapitaš koji je 🧠 koji pregovara za stan od investitora u NS po diskontovanoj ceni od 20%, kada za te pare može da kupi na obali mora u Španiji u gradovima koji si infrastrukturno i urbanistički daleko razvijeniji od NS.
Normalno da sam bio 🙂. Više puta. Cirih je npr grad gde bih sutra prešao da živim. Nego to malo teže ide..... možda nekad.
Nisu mi zanimljive. Ja preferiram pojedine skandinavske i germanske zemlje. Južne su mi više za penziju ili odmor. Svakako sam naredne 3 godine ovde iz privatnih razloga. Nakon toga videćemo pošto zavisi od okolnosti.

Ne stvarno brate dokle trpeti ovo?
Lično sam bio na železničkoj pre par godina u prostorijama za zaposelene gde je raspad.
Tad je bilo par dana posle predstave Vrhovnog gde je deo stanice bukvalno bio ogradjen i pravila su se Potemkinova sela (lažni zid da se ne vidi rasulo iza a sa ove strane za TV sve da deluje novije)
Za toalet su me slali u javni nazad na stanicu, jer je njihov mešavina WCa iz Transportinga i starog BIGZa.

A sve vreme se vijori zastava poster i slike Vrhovnog.
Sećam se žene koja drzi pljugicu dok smo mi tu u kancelariji i priča - šta da vam kazem nadamo se REKAO JE biće bolje, vidite gradi se biće valjda i nama bolje...

To je sve sto treba se zna o ovoj zemlji i mentalitetu nebeskog naroda. Svi ćutimo i gledamo kako da se skucimo u ovom njihovom novom privatnom novom gradu koji prave dok se sve staro ruši oko nas.
Šta je sledeće Pančevački most da ovako rokne ?

Normalno da sam bio 🙂. Više puta. Cirih je npr grad gde bih sutra prešao da živim. Nego to malo teže ide..... možda nekad.
Nisu mi zanimljive. Ja preferiram pojedine skandinavske i germanske zemlje. Južne su mi više za penziju ili odmor. Svakako sam naredne 3 godine ovde iz privatnih razloga. Nakon toga videćemo pošto zavisi od okolnosti.
Sale, opet mašiš temu, niko te nije pitao koje zemlje preferiraš nego zašto pričaš jedno a radiš potpuno suprotno tome. @Pera Zdera ovde svesrdno deli savete za kupovinu stanova po industrijskim zonama širom Švedske. Ili možda čekaš dalju štampu, pa da kroz tri godine nominalna vrednost stana u BG bude jednaka vrednosti takvog stana u Stocholmu ili Beču. Samo ne odstupaj od one čuvene umotvorine, "put your money where your mouth is".

Sale, opet mašiš temu, niko te nije pitao koje zemlje preferiraš nego zašto pričaš jedno a radiš potpuno suprotno tome. @Pera Zdera ovde svesrdno deli savete za kupovinu stanova po industrijskim zonama širom Švedske. Ili možda čekaš dalju štampu, pa da kroz tri godine nominalna vrednost stana u BG bude jednaka vrednosti takvog stana u Stocholmu ili Beču. Samo ne odstupaj od one čuvene umotvorine, "put your money where your mouth is".
Zarobljen sam ovde naredne 3 godine. Nije emigracija ustaneš i odeš. Treba da se pripremi teren. Videću naredne godine svakako kakva je situacija. Za protekle 2 godine samo sa ovog foruma gde komentariše nas 20-tak, dvojica su otišli. Videćemo.

Brate kod nas nema frke gradjevina samo kida, svi projekti lete brze jace bolje.

Ja opet ponavljam do nas je samih, sad samo da vidimo dokle cemo da ih trpimo.
Narod će zaboraviti, i niko neće odgovarati kao više puta do sada jer u Srbiji ne postoji pravni sistem. Trpećemo verovatno do izgradnje nuklearne elektrane i neke eventualne katastrofe.

Vrh