ozu
Intermediate
To je vest od decembra...
Za takve bogataše Srbija je poreski raj!! I sigurno mu to nije drugi već 52 pasoš!!
Dugi ima na wikipedijiZa takve bogataše Srbija je poreski raj!! I sigurno mu to nije drugi već 52 pasoš!!
Raspodela nije fer i dolazi do sve većeg raslojavanja. Uporedite Srbiju posle 90ih tj. 2001. i danas? Vece su razlike danas nego onomad. Imate ultra skupe automobile a onda opet i krševe stare 20+ godina.Na duze staze ja stvarno ne vidim kako je moguce da ovo opstane. Znam da pricamo o tome kako ce stampati, izvuci nas i ostalo ali kolicina novca koju ce morati da odstampaju, ne vidim kako ce nama biti ista bolje, samo ce sve opet ici jos vise sa cenama ako uzmemo u obzir da ce svi uzimati taj jeftin novac i kako god okrenes, bull case scenario znaci manja potrosnja i slabija ekonomija jer ne mozemo da ispratimo te cene ili da nam plate skoce drasticno.
To bi uspelo isto kao sto je uspeo i komunizam, pogotovo u zemlji gde se ne postuju zakoni.Meni se čini da će jedini način da ljudi kupe stan po fer ceni ustvari udruživanje i zajedničko zidanje. Mozda je utopija u smislu da je teze izvodljivo ali to je jedino rešenje.
To ja sve vreme pricam. Treba nam jos 10 Beograda na vodi i da vidis kako bi se ponuda poboljsala sa planovima otplate 5+5 i ostalo. Zato ljudi treba da se udaraju nogom u dupe sto se desio BNV jer da nije sad bi Vracar bio 10k minimum. Ono sto nam treba je jos vise gradnje.Istina sto se tice part jobova, ali ipak i dalje u Bg ima IT firmi u kojima su stalno zaposleni, prijavljeni na pun iznos. Iz price sa ljudima koji rade u tim firmama shvatam da ti ljudi nisu kupci ovih "lux" nekretnine i da, cast izuzecima, nemaju ni za ucesce u takvim projektima. Tako da mislim da bi bilo dosta zainteresovanih. Ovde ljudi koji su imali neke pare u nasledstvu, kupuju kolace jer je i hleb preskup. Jedino sto mislim da bi moglo da smiri nase trziste je neka takva masovna gradnja za visu srednju klasu, koja bi imala dovoljno novca i pameti da se organizuje. U CG postoji nesto slicno, grade citavu IT cetvrt, koja se finansira na ovaj nacin i kosta vise nego duplo manje nego sto bi bila trzisna cena.
Pogledaj Dubai. Ponuda je znacajno veca od potraznje. Znas kakve ponude. Kad ih kontaktiras ne mozes vise da ih se otreses.Ne može to tako. Ne postoji dovoljno stanovništva, da podrži toliku gradnju. Prosto je ovo zemlja malih kako intelektualnih, obrazovnih... a u kontekstu gradnje, populacionih, kapaciteta.
Broj ljudi koji će se još useliti u Beograd, neminovno opada svakog dana.
Ko da pričamo na dva jezika!Pogledaj Dubai. Ponuda je znacajno veca od potraznje. Znas kakve ponude. Kad ih kontaktiras ne mozes vise da ih se otreses.
A ove kod nas boli uvo u fazonu su hoces-neces.
Na cene nekretnina mnogo manje utice broj stanovnika nego da li duva vetar ili ne.Ko da pričamo na dva jezika!
Ti si govorio o nekoj budućnosti, o potrebi futur-izgradnje, a ja se nadovezao. Budućnost Beograda je u skladu i s budućnošću Srbije, veoma ograničena brojem ljudi koji ovde žive, brojem koji će se neminovno smanjivati, a shodno i potreba za stanovanjem.
a Nekretnine?? Osim ako ne poredis neki drugorazredni grad sa Bg. Recimo Bec i Beograd.Jedino sto je jos jeftinije u Beogradu od EU gradova je stomatolog. Bukvalno je sve ostalo skuplje.
Monopol na svakom koraku, sve je pod partijskom kontrolom pa su takve i cene. Nista cudno, kao i u svakoj dikraturi. Turska, Iran... i njih rastura inflacija, a cene kao kod nas pa i skuplje recimo meso, tehnika...
Hehe, koliko si nerazuman, sprdnja!Na cene nekretnina mnogo manje utice broj stanovnika nego da li duva vetar ili ne.
Na cene nekretnina pre svega utice 1.) Broj turista 2.) QE + negativne kamatne stope a broj stanovnika mislim da nije ni u prvih 5.