beli labud
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 31.08.2020.
- Pohvaljen
- 1.092
Šta, nisam te valjda stvarno otkrio? A ja se pomalo zezao...nema razloga da se iz posta u post plašiš uspeha ni Zlatibora, ni ostalih naših lepih turističkih mesta. Razvoj turizma, a naročito onog premijum tipa je dobro za celu državu i za sve gradove. Sve to ukupno će dugoročno delovati blagotvorno na celo tržište, a naročito Beograd. Samo se opusti, i gledajPa rekao si da sam BG investitor koji radi za cityexpert. Sad je ostalo da cujemo za koga ti radis i zasto pravis antireklamu za zlatibor najsu najjeftiniju turisticku destinaciju sa soc i lower end standard zgradama za siroke narodne mase?
Cene su dobre, ali nije dobro ako ih ne prati kvalitet. Ne kažem da je to uvek slučaj, ali često se ističe samo lokacija. Valjda ta lokacija i treba da nosi neku posebnost? Nekad, pre 2 sv.rata su se investitori u prestonici utrkivali ko će lepšu zgradu da ostavi iza sebe, a ne samo da nešto sagradi. Zato i imamo one bisere arhitekture u centru Beograda u smislu predratnih salonskih zgrada. I u to vreme su bile krize, krahovi berze, ratovi i šta sve ne.Sta fali ovim cenama?
Centar je 3-4+k eur po m2
Nbgd je 2.5-3.5+k eur po m2
Ove opstine su oko 2k eur po m2
Periferija je oko 1500 eur po m2
Da ne bi trebalo da su cene kao pre korone?
I najvece svetske inflacije u poslednjih X godina?
Ja kada sam originalno gledao za stan nbgd je bio oko 1800-2000 eur za starogradnju ali to je bilo jos pre fazon 3-4 godine, nerealno je ocekivate iste takve cene danas.
Danas s jedne strane imamo loš izbor, a sa druge velike cene...i to pravi nezadovoljstvo i problem. Iza ovih cena ne sme da stoji samo lokacija
I ako nam je urbanizam takav kakav je, u redu, ali trebalo bi onda bar pejsažnom arhitekturom naglašavati to malo prostora što imamo...makar bilo 5 ili 10%. Fasadna i pejsažna arhitektura mogu promeniti lice čitavih gradova...