Šta znam. Ovde pričamo o Zvezdari, Voždovcu, centar BG, Dorćol, Zemun, NBG i još par opština....to je neki krug gde živi milion+ ljudi.
Od tih milion ljudi ako gledamo državni prosek:
-8% je nezaposleno
-50% radi za 700e i manje.
-90% radi za manje od 1000evra
-10% stanovništva ima iznad 1000-1100e
U skladu sa navedenim, oko 95% domaćinstava ima ispod 2K mesečno. I sad mi gledamo primanja npr na Savskom vencu gde živi 3% stanovništva. Vračar 5% stanovništva. Na 1 lekara koji zaradjuje 3K, imaš 50 koji ili ne rade, volontiraju, nemaju specijalizaciju itd.
U Beogradu je bilo 739k stanova jos 2011.
Према попису становништва из 2011. године, на широј територији Београда ж
www.beograd.rs
Taj broj je uvećan za 136k po narednom popisu.
Da li znate... da, po Popisu iz 2022, u Beogradu živi 1.685.563 stanovnika, što je samo 26.123 više u odnosu na 2011. godinu?!
www.danubeogradu.rs
Ukupan promet je oko 1100 stanova mesečno sa tebdencijom pada.......od 874k....na godišnjem nivou je to 1,5%
E tih 1,5% su i kriminalci, političari, rusi, ljudi iz regiona, gastarbajteri, obični ljudi, biznismeni itd. Složimo se da je običnih ljudi max 1/3. To je 0,5%.
Ako ovo nije paralizovano trziste, gde je minimum 99,5 ljudi iz Beograda izbaceno sa trzista onda ne znam. Povecava se broj stanova a smanjuje se broj ljudi u Beogradu koji moze nesto da kupi.
To je i glavna parodija. Celo trziste Beograda drzi samo oko 400-500 kupaca mesecno. Oni trenutno diktiraju u kom pravcu ce trziste ici. A tu spada i dijaspora, region, domaci, sve koje sam naveo.