sutraw
Advanced
- Učlanjen(a)
- 29.03.2023.
- Pohvaljen
- 10.747
Ne znam cemu polemisanje da li je samo BW ili sve poraslo, da li je inflacija ili euro pao, realnost je da je poraslo na kraju dana.
Kupac je izvisio pa je izvisio, ustedjevina mu je obezvredjena a ko ima nekretninu je zadrzao vrednost ili dobio vrednost.
Marketing ce da radi u korist prodaje, to da li je tehnicki u pravu ili ne nije bitno, ekonomski gledajuci su u pravu i realnost je da su cene stanova skocile pa su skocile i da se kupci nisu zeznuli.
Da li ce isto vaziti u sledecem periodu je druga stvar, vecina faktora mi govori da hoce samo ne u tolikom faktoru.
Mislim da je skok od 20% u sledecih 5-6 godina realan doduse.
Ja mislim da itekako ima smisla, zato što postoji suštinska razlika između toga da li je vrednost stana porasla na tržištu, ili je vrednost valute pala.
Da je porasla samo vrednost stanova u BNV, a sve ostalo isto, onda bi značilo da je ovo što kažu istina. Međutim, kad porastu prosečne plate, vrednost putera, taksi usluge, optičarske radnje i između ostalog, i cene stanova u BNV, to ne znači da im je porasla vrednost, već da su centralne banke generisale inflaciju devalvacijom.
To je kao da kažeš da su radnici na minimalcu postali 15% produktivniji jer su im plate porasle, a realnost je sve samo ne to.