Evo imam dva poznanika, tvoje zeme, koja su se odlučila na gradnju kuće umesto kupovine stana u Nišu jer su im cene stanova preskupe. Grade kuću u nekom delu Branka ili kako već, pitaću.Nisam pricao u svoje ime, nego kako ljudi generalno razmisljaju. Jedini koje znam da razmisljaju o kuci su oni koji imaju malo vise para i koji planiraju da sami prave svoju kucu. Znam i neke koji su kupili kuce u raspad stanju za male pare, ali su sami majstori i imaju ekipu sa kojom to znaju da srede i renoviraju. Ali prosecan covek nema bas ekipu majstora sa kojom moze da mesecima vrsi gradjevinske radove oko kuce. Mislim da ljudi generalno vole taj komoditet kod stanova sto su oni zaduzeni samo za enterier, dok za eksterijer brine neko drugi (upravnik sa sredstvima koje skupe stanari zgrade).
Elem, bila je priča pre nekoliko desetina strana kako je porez veliki ako ne živiš u nekretnini. Evo sad mi došlo rešenje, porez veći 20% ove godine, umanjenje 20000din, što mu dodje nekih 25% vrednosti ukupnog poreza. Više mi se isplati da ne živim u stanu ili da ga izdajem tj bez problema da kupim par stanova i da mi stoje.