Troluje, nema taj stan u A bloku, čitav nalog je velika parodija
Pročitaj malo detaljnije moje poruke (generalno) pa mi reci kako neko ko troluje deli informacije iz prve ruke. Npr. stvari/problemi oko Sakura Parka i sl. Jasno je da ih nisam izmislio jer su se i drugi forumaši (stanari) uključili. A ponovo to nisu javne informacije da bi negde mogao da ih pročitam i delim na forumu. Ista priča je i sa A blokom. Ali ako ti je lakše da veruješ da sam trol, nemam ništa protiv, veruj, ali ja moj stil pisanja neću promeniti.
Jednostavno direktan sam, i nemam mnogo tolerancije na gluposti, odnosno kada neko napiše neku info u postu koju percipiram kao glupost, a ja pri tome imam info iz prve ruke na tu temu, naravno da ću direktno i bez uvijanja odgovoriti, kao i u ovom slučaju sada.
Ne kažem da ne postoji ni jedan političar ili "krimos" koji ima stan u A bloku, ali apsolutno mi je smešno kada ljudi misle da 20% ljudi najmanje su iz te grupacije jer to nema nikakvog smisla.
Ali mi je jasna i logika kako ljudi dođu to takvih ideja. Prosto, u pitanju je mikro svet, mikro okruženje. Ako neko živi u mikro okruženju ljudi koji ne mogu da priušte stanove u tim novim skupim naseljima, on će jednostavno tražiti način da opravda i pojasni sebi zašto je to tako, i onda spram toga nastaju postovi kao što su: taj sa 20% krimosa i političara, ili post u kojem se licitiraju plate senior inženjera, pa koji je procenat senior inženjera oženjen sa senior inženjerkama, i tako dalje i tako bliže.
Da skratim, neko ko živi u spomenutim naseljima sigurno neće misliti da u njegovoj zgradi 20% ljudi su krimosi i političari, isto kao i što neko ko je i sam u priči da ima dobar posao neće licitirati o platama senior inženjera i sličnih, već će on sam biti deo ekipe...
Ovde je jednostavno u pitanju konverzacija između posmatrača, tj. ljudi koji nisu deo tih priča, i otud licitiranje o platama, i fantamazgorije o strukturi stanara.
I otud ako je neko od članova slučajno deo ekipe koja se spominje (npr. stanar nekog od tih naselja) i iznese informacije iz prve ruke, koje su u suprotnosti sa verovanjima većine forumaša, biće percipiran ili kao bot ili kao trol.
Sto puta se ujedem za jezik kada nešto napišem ovde jer znam šta sledi, evo tako je nažalost i sada.
Edit: da se razumemo, ja nemam ništa protiv posmatrača, ali posmatrači bi trebalo da slušaju i prikupljaju informacije od ljudi koji su deo tih priča, i da se diskutuje spram toga, prosto da članovi koji su deo priče i koji iznosi informacije iz prve ruke budu tretirani kako treba. A ne ovako kao što je sada, da posmatračima bude lakše da veruju u svoje pretpostavke i verovanja, da one koji iznose informacije iz prve ruke, budu tretirani kao trolovi i botovi.