StariPosmatrač
Advanced
- Učlanjen(a)
- 19.09.2018.
- Pohvaljen
- 3.902
Baš me zanima kakve su to licence, obuke i dodatni nameti koji su kod nas uvedeni a nema ih u Sloveniji. A ti to verovatno znaš pošto potežeš tematiku već koji put...
Problem je sto njihovi podaci laguju i verovatno cemo videti ubrzanje spustanja kamata, pogotovu sto truflation pokazuje da je pocelo da pada zestoko sada.
Ima na sajtu objasnjeno ali vidim da dosta analiticara koriste ovo kao izvor podataka.Kako njihovi podaci laguju? Kako ovaj sajt vidi nešto što oni ne vide?
Koji put? Samo sam odgovorio.Baš me zanima kakve su to licence, obuke i dodatni nameti koji su kod nas uvedeni a nema ih u Sloveniji. A ti to verovatno znaš pošto potežeš tematiku već koji put...
Svi misle da im stanovi vrede mnogo vise nego sto zaista vrede, i cene ih onoliko koliko im para treba da bi kupili neku drugu nekretninu. Uspevaju da prodaju samo oni koji imaju realnije cene i samo one se nalaze na cenenekretnina i cenestanova.Pozdrav nov sam na forumu i bas je dosta informativan i koristan i dosta sam naucio kroz njega. Da li moze neko da mi objasni kako se one realizovane cene starogradnje razlikuju toliko od cena u oglasima? Dakle pratim vec nekoliko meseci halo oglase za neke manje stanove do 45 kvadrata i to su uglavnom isti precenjeni stanovi koji su tamo vrte dakle vrlo malo nove ponude ima, a kad pogledam preko sajta cenenekretnina ili cenestanova tu se bas razlikuju i cene i stanovi kojih ima mnogo vise u tim kvadraturama nego sto je u oglasima.
Novogradnja je priblizna uz odredjena odstupanja i u oglasima i na sajtu. Da li neko moze da objasni ovaj fenomen jednom noobu u ovoj celoj stvari.
To su sve EU regulative koje mi prepisujemo. U Sloveniji može samo da bude gore.Koji put? Samo sam odgovorio.
Bilo je čini mi se oko 2018. Uveli su tada neka predavanja obavezna za kamiondzije a baš je bilo skupo tada. Neka mućka je bila sa amss i oko ovih tahografa. Tahografe za kamione za sopstvene potrebe. Za kombije sa više sedišta da moraš da imaš položeno za autobus i tahograf. Bilo je nešto i oko starosti vozila (nije mi to posao pa ne mogu svega da se setim a mrzi me da tražim). Znam da je u te dve-tri godine skoro 10k vozača napustilo zemlju/prebacilo posao/počeli da rade za strance i od tada mi imamo problem. To mi je nešto pričao manager logistike da će biti veliki problem. I eto, čovek je bio u pravu![]()
To znači mnogo toga. Prvo, da prodavci precenjuju svoje stanove kada ih oglašavaju. Drugo, da su ipak spremni da spuštaju cene. Treće, da jeste krenuo pad cena. Četvrto, da nisu svi stanovi prodati po nižim cenama, neki imaju visoke cene. Kada pogledaš katastar videćeš da je situacija prilično šarena. Neki stanovi su prodati po nižim, a neki po dosta višim, u istom kraju. Ne znam, mislim da kontekst tih podataka nije kompletan. Kakvo je stanje stana, spratnost, pozicija i svi ti ostali bitni detalji na osnovu kojih se formira cena.Pozdrav nov sam na forumu i bas je dosta informativan i koristan i dosta sam naucio kroz njega. Da li moze neko da mi objasni kako se one realizovane cene starogradnje razlikuju toliko od cena u oglasima? Dakle pratim vec nekoliko meseci halo oglase za neke manje stanove do 45 kvadrata i to su uglavnom isti precenjeni stanovi koji su tamo vrte dakle vrlo malo nove ponude ima, a kad pogledam preko sajta cenenekretnina ili cenestanova tu se bas razlikuju i cene i stanovi kojih ima mnogo vise u tim kvadraturama nego sto je u oglasima.
Novogradnja je priblizna uz odredjena odstupanja i u oglasima i na sajtu. Da li neko moze da objasni ovaj fenomen jednom noobu u ovoj celoj stvari.
Vlada Srbije utvrdila je na današnjoj sednici iznos novčanih sredstava za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja deteta u ukupnom iznosu od 1.500.000.000 dinara u 2024. godini.
Pozdrav nov sam na forumu i bas je dosta informativan i koristan i dosta sam naucio kroz njega. Da li moze neko da mi objasni kako se one realizovane cene starogradnje razlikuju toliko od cena u oglasima? Dakle pratim vec nekoliko meseci halo oglase za neke manje stanove do 45 kvadrata i to su uglavnom isti precenjeni stanovi koji su tamo vrte dakle vrlo malo nove ponude ima, a kad pogledam preko sajta cenenekretnina ili cenestanova tu se bas razlikuju i cene i stanovi kojih ima mnogo vise u tim kvadraturama nego sto je u oglasima.
Saće sve da skoči za milku i po tj 12K Il koliko već![]()
Nova pomoÄ države za kupovinu prvog stana: Evo koliko dobijaju majke za uÄeÅ¡Äe za nekretninu
Vlada Srbije utvrdila je na danaÅ¡njoj sednici iznos novÄanih sredstava za izgradnju, uÄeÅ¡Äe u kupovini, odnosno kupovinu porodiÄno-stambene zgrade ili prvog stana za majke po osnovu roÄenja deteta u ukupnom iznosu od 1.500.000.000 dinara u 2024. godini.www.blic.rs
Pomoc porodicama ili investitorima?
Ako dobro razumem, majka moze onda da kupi apartman u izgradnji na Zlatiboru, po npr 1.5k, 30kvm za 45k. Drzava joj pokloni 13k eur, pa je izadje studio 32k eur. Sa ucescem od 10k, 22k na kredit moze lagano da otplati od rentanja. Ispasce kao sa onim stanovima koje su jefitno kupili bezbednjaci, pa ih neki sad izdaju.![]()
Nova pomoÄ države za kupovinu prvog stana: Evo koliko dobijaju majke za uÄeÅ¡Äe za nekretninu
Vlada Srbije utvrdila je na danaÅ¡njoj sednici iznos novÄanih sredstava za izgradnju, uÄeÅ¡Äe u kupovini, odnosno kupovinu porodiÄno-stambene zgrade ili prvog stana za majke po osnovu roÄenja deteta u ukupnom iznosu od 1.500.000.000 dinara u 2024. godini.www.blic.rs
Sestra nije uspela da sredi papire da bi dobila ove pare. Ovo je samo reklama i opcija za one koji su u poznanstvu sa investitorima pa mogu na lepe oci da sklope ugovor.![]()
Jel ima neko link te uredbe?
Ja stvarno ne znam zašto ti misliš da gastarbajteri su skroz nerazumni ljudi i da misle da će cena stana da se poveća 2,5x za 3 godine. Pa to da kupiš u centru Pariza ili Londona ili New Yorka ne bi se desilo?!? To jedino može da se desi s kripto valutama. Ne može čak ni sa S&P 500 da se poveća 2,5x... Evo ja kao gasterbajter bi bio srećan i da ostanu iste cene. I mislim da veliki broj naših gastarbajtera tako razmišlja, tačnije cena im je skroz nebitna jer većina neće da prodaje. Većina kupuje da IMA tu nekretninu u vlasništvu a ne radi preprodaje. Za brzu preprodaju se kupuju akcije.Ne treba ti zasebna tema za pisanje realnih cena. Dovoljno je da ponderises oglasenu cenu sa 0.5 i doci ces do onoga sto kupci smatraju realnom cenom, odnosno ponderisi sa 1.15 ukoliko zelis realnu cenu koju prodavci prognoziraju za kraj ove godine ili sa 2.5 ako zelis realnu cenu koji gastosi prognoziraju do 2027.
Evo ja kao gasterbajter bi bio srećan i da ostanu iste cene.