G.I.Joe
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 19.05.2023.
- Pohvaljen
- 3.891
I opet dobro sam rekao čak i kad koristiš bukvalan prevod. Jedno od najboljih investicija je bila kupovina kuće. (pored burmi). Burme, nažalost već imam, i nisam se ni blizu usrećio kao on. No šta je tu je...Obično izbegavam i da čitam i da komentarišem ovu temu, koja se generalno može opisati kao opšta logoreja.
Ali nekada kada slučajno pogledam, i vidim neku NEISTINU (LAŽ), jednostavno moram da prokomentarišem.
Varen Bafet TO NIKADA NIJE REKAO u kontektstu u kom ti navodiš.
Ako ćemo šta je tačno rekao, evo kompletnog citata (njegovo pismo iz 2010. godine):
Home ownership makes sense for most Americans, particularly at today’s lower prices and bargain interest rates. All things considered, the third best investment I ever made was the purchase of my home, though I would have made far more money had I instead rented and used the purchase money to buy stocks. (The two best investments were wedding rings.) For the $31,500 I paid for our house, my family and I gained 52 years of terrific memories with more to come.
i prevod:
Vlasništvo nad svojim domom ima smisla za većinu amerikanaca, posebno danas kada su niže cene, i niske kamatne stope. Kada uzmem sve u razmatranje, kupovina moje kuće je treća najbolja investicija koju sam napravio, iako bih zaradio daleko više novca da sam iznajmljivao, i koristio novac koji sam upotrebio za kupovinu kuće u kupovinu akcija (druge dve najbolje investicije su burme). Za 31.500 američkih dolara koliko sam platio našu kuću, moja porodica i ja imamo 52 godina sjajnih sećanja, i i mnoge koje će tek doći.
AJDE SADA PROČITAJ šta je čovek napisao. Možda ćeš svhatiti, a možda ćeš skoknuti do zlatare da kupiš burme.
Za većinu naroda, koji nema milijarde i stotine milijardi kao on, kupovina kuće je i jedina velika investicija!