Tin » Čet Jul 01, 2021 6:33 pm[/url]":24bzvs15]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=861416#p861416:24bzvs15 je napisao(la):
mariks » Sre Jun 30, 2021 4:20 pm[/url]":24bzvs15]
Jednostavno, podaci pokazuju da pokretac cena u Srbiji treba traziti na drugoj strani.
Na kojoj strani, gde?
U prethodnim postovima sam pokusao konkretnim cinjenicama (podaci i zakljucci iz navedenih pouzdanih izvora) dokazati da uzrok povecanja cena nekretnina u Srbiji ne potice iz:
Stednje gradjana
Dijaspore
IT sektora
Ekspanzivne monetarne politike FED i ECB
Traznje iz okolnih zemalja
Kripto valuta
Ucesce kredita u svim transakcijama je malo, tako da ni to nije uzrok.
Rast cena materijala/rada necu ni pominjati dalje, jer je ta argumentacija neozbiljna.
Mislim da smo sa ovim iscrpeli verovatno sve potencijalne legalne izvore traznje koji su pominjani kao pokretac cena.
Sistemom eliminacije verujem da dalje nije tesko doci do zakljucka zasto cene rasto.
Svaku tvrdnju sam se trudio potkrepiti argumentima iz pouzdanih izvora, posto smo preplavljeni clancima u medijima sa "rekla kazala" tipom objasnjenja rasta cena bez ikakvih argumenata.
Takodje, izjave u medijima poticu od osoba koje su u "debelom" konfliktu interesa da bilo sta komentariau o cenama nekretnina (agencije nekretnina, banke, pa cak i neke institucije).