Po meni najgore gradnje 2000-2010te. 80-90te i nekako, sve ostalo treba srušiti u kakvom je stanju. Verovao ili ne Ja živim u starogradnji (2018ta), to je već 5 godina stara zgrada, nema potrebe da za 15,20god staru zgradu pričamo da je novogradnja. Zgrada izgleda kao da je juče sagradjena (fasada od travertina, aludrveni paneli, alu stolarija,led rasveta...) Moj stan ima 73m2, imam hodnik u g, kupatilo+toalet, dve spavaće sobe i veliku dnevnu koja je spojena sa trpezarijom, pogled na široku ulicu, u krugu od 100-200m su mi vrtić, škola, parkovi, kafići, restorani, dom zdravlja, pijac, nekoliko trgovina, apoteka... Tako da ima normalnih rasporeda i u novogradnji samo nema kad neko hoće trosoban stan u 50m2. Trosoban je tu 75-90m2 da bude konforan, kao što su starogradnje i ima uveliko takvih stanova, samo što retko ko hoće da da novac za to, on bi pre četvorosoban ili 4.5 stan u tu kvadraturu. I dalje stojim pri stavu da sem pojedine lokacije starogradnja nema ama baš nikakvu prednost u odnosu na novogradnju(što si i ti napisao), i kada kažem lokacija mislim upravo to, ili zelenilo okolo sa svim sadržajima ili gradsko centralno urabno tkivo gde nema novogradnji. E sad raspored, ljudi su različiti, neko voli da je ulaz direkt u kuhinju (ja ne), neko voli da se ne izuva u stanu, nekome ne smeta trosoban stan u 55m2... svako ima neke svoje potrebe ali eto, ako gledamo isti raspored onda dolazimo do istog zaključka. Starogradnja je precenjena, možeš milion upucati u stan, badava kad je sve okolo ruina, a stanari...