potencijalnikupac
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 12.10.2019.
- Pohvaljen
- 802
U situaciji kada se Srbija jako puno zaduzivala, deo novca je otisao u infrastrukturi, deo zavrsio u privatnim dzepovima kroz korupciju. Dijaspora nije nikad vise kupovala, delom zbog ludnice izazvane kovidom, inflacijom ali i cinjenicom da ne zivimo u svetu gde je bilo gde sigurno, pa se bira da se ima stan u domovini ako sve ode dodjavola. U isto vreme svi koji imaju ozbiljan novac u Srbiji imaju i stan/kucu negde po svetu... Ono sto je meni zanimljivo da je broj prijava za porez u 2022 na licna primanja za 5% manji nego prethodne godine. Toliki hype oko IT ija, ja sam ocekivao da ce biti dosta vise prijava ali cinjenice govore drugo. Znam da ima dividendi, ljudi koji imaju par firmi kao pausalci, ali ako hocemo zdrav rast i pokazatelje boljitka onda nam trebaju produktivni poslovi koji mogu da stvore novu vrednost i to da naplate a to ocigledno nije slucaj. Svaki hype je za neko vreme....Ovde se sve vreme bavimo BDP om, pogledajte ne samo nominalno nego i realno, ne izgleda tako impresivno... (mada nema nista impresivno u Srbiji vec jako dugo...). Ministar finansija sa falsifikovanim doktoratom, imovinom koja nema poreklo, zivi u stanu od preko 1 mio Euro, decu mu skoluju "sponzori", ima tu mnogo toga za proveriti u njegovim ciframa.