Upravo tako, treba biti realan i čvrsto stajati na zemlji. "Legendaran" Frenk Geri kaže da u svakom projektu ima do 15% slobode a da su sve ostalo ograničenja - finansijska. Kako se možemo porediti sa gradovima koji su nekoliko puta veći od cele naže zemlje?
Nego, da postavim i ja slike iz Sofije, da su se ove zgrade našle u Beogradu siguran sam da bi komentari bili neutralni do pozitivnih.
@zexland, na estetiku sam delom i mislio, meni lično su neke od ovih novih zgrada u Sofiji lepše od svega što je do sada izgrađeno u Beogradu u skorije vreme.
Capital fort, 126m, izgrađeno 2015:
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 5
Millennium Center, 121m, izgrađeno 2017:
Pogledajte prilog 1
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 6
Infinity Tower, 90m, izgrađeno 2013:
Pogledajte prilog 8
Pogledajte prilog 9
City Tower, 74m, izgrađeno 2017:
Pogledajte prilog 4
Budući Sky Fort, 202m, završetak 2021 (trenutno izašlo iz zemlje više no Ušće 2 i Kula Beograd):
Pogledajte prilog 7
Pritom ovo nisu svi primeri iz Sofije... A mi se "hvalimo" kako smo dogurali do 82m visine prvi put posle 40 godina...
I čuveni argument o broju turista (koji je potpuno bez ikakve veze sa novogradnjom i arhitekturom iste)... Turista u Sofiji svake godine sve više. Beograd trenutno ima malo više turista od Sofije i Zagreba zajedno, ali po veličini grada i broju stanovnika, ta Sofija sa "azijskom arhitekturom" nas prešiša odavno.