Šta je novo?

"BW Vista i Parkview" - Beograd na vodi [ Stambeni kompleks ]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=431333#p431333:30gzrxna je napisao(la):
11030 » Sre Feb 01, 2017 1:02 pm[/url]":30gzrxna]Kuhinja mora da bude odvojena. Za manje stanove i sirotinju, da se ceo stan ne umirise na sarmu, za novokomponovane bogatase, da ne gledas kucnu pomocnicu kako zaradjuje dnevnicu.

Kućna pomoćnica u ovim stanovima manjim od 200m2 treba da sprema kad nema nikog kod kuće od vlasnika :) Nema tih vrata i tog apiratora koji će apsolutno da spreče sve mirise. A ponovo prednost kad spremaš nešto sitno za društvo a da ponovo možeš da komuniciraš za to vreme... I kako da se ne hvališ pred svakim gostom sa kuhinjom koja košta više od luksuznih kola...

U cemu je fora sa tom kuhinjom od 15 iljade od univera? To neki bas dobar univer(ozbiljno pitam)?

Delom statusni simbol, a delom jeste bolje. Obično tu ima kul mehanizama, na te fazončiće otimaju novac. Ima ljudi koji ne pitaju za cenu da bi dobili nešto naj. U zgradama poput 432 Park Avenue, gde treba da daš 15 do 80 miliona dolara za stan piše u ugovoru da dobiješ "Miletovu" tehniku. Pazi, prodaju stan od 80 miliona i onda zakucavaju ponudu na kraju sa specifikacijom tehnike koju stavljaju u kuhinju.

Цена кухиње понајвише зависи од окова који се употребљавају. Примера ради, постоје шине за најобичнију фиоку који коштају 2000 динара пар, али постоје и 12000 пар. Наравно, те од 12 сома имају већи проценат искориштења фиоке, блокаду лупања, већу носивост и тако даље.
Потом , сада постоје и плочасти материјали отпорни на бактрије а не само на огреботине, влагу и масноћу. Као што Николас рече, "Милетова" техника је топ у односу на све остало. И још много, много тога.

Спектар могућности за кухиње је готово неограничен.

Ma ok sve je to meni jasno sto se tice okova i tehnike al nikolas jednom pomenu nolte kujnu od 15k evra od univera(valjda bez tehnike). Za te pare bih ocekivao bar elemente od ultra kvalitetnog drveta i radne ploce od nekog egzoticnog materijala a ne univer kakav god bio.

Da, da, 15k samo za univer + mehanizme za Noelte (to bi mislim bila cena za prosek za kuhinju od 8 kvadrata). Kunu se svi koji prodaju takve kvalitetnije kuhinje da taj njihov univer traje više od drveta. U nekadašnjoj Kiki su znali taj Noelte da smanje za 50%. I da čekaš 3-4 meseca isporuku iz Nemačke... Nisu jedini u tom rangu u Srbiji, da ne bude da reklamiramo samo njih.

Kuhinja od 15k? Mozda, ako zivis negde tipa Nemacka gde "obicna" kuhinja kosta 5k. Nemojte se zanositi, trosak materijala kod takvih kuhinja ne prelazi 30%. U Srbiji, kakva god bila, moze se napraviti odlicna kuhinja za daleko manje para, iz prostog razloga sto je rad relativno jeftin. Kuhinja odradjena u visokom sjaju (licno mi je to odvratno, ali vidim da ih mnogo vole), sa svim mogucim perverzijama od okova I kojekakvih dzidza bidza mehanizama, pa cak i sa radnim povrsinama od granite, kvarca ili vestackih materijala tipa kerok i sl kosta do 10k. Jedina mane su: moras i sam da se angazujes oko dizajna i materijala da bi bio siguran da dobijas bas ono sto ti treba i to sto ces cekati par meseci da ti se takvo nesto uradi. Opet, ako tvoj sat rada vredi tipa 100 evra, onda ti je sigurno bolje resenje da kupis gotovu kuhinju nego da trosis dane oko izrade iste ( ne mislim bukvalno izrade nego cimanja od strane majstora i arhitekte za svaku sitnicu).

@nbg_na_zalost, prošetaj se do Noelte, Aran ili Dan salona, ima ih u Beogradu, predstavi se kao kupac koji hoće da luksuzno opremi kuhinju od 8 kvadrata pa javi utiske... Ne zezam se, nisam obilazio salone godinama. Pa onda pogledaj cenu kuhinja u Emeceti (na web sajtu ili se prošetaj do njih). Ide i do 2.5k evra za 2.5 metra širine, a za 8m2 ti treba možda i 12-13m. A pritom nemam pojma ni kog proizvođača sad prodaju tamo. U svakom slučaju takva cena sa web sajta je sigurno bez mnogo fensi "ispada"... Pa onda saberi utiske, i razmisli šta ti se najviše svidelo... Biće to najverovatnije mehanizmi. Pa pokušaj te mehanizme bez mnooooogo cimanja da uspeš da nabaviš za bilo koji novac kako bi ti neko iz kraja skrojio kuhinju sa tim.

Rad u Srbiji jeste jeftin, ali mi na žalost ne pravimo kvalitetne mehanizme ni luksuznu ivericu... E da, prošetaj se i do par renomiranih firmi koje rade nameštaj po meri pa ćeš videti čiju će ivericu na žalost da ti prodaju ako želiš bolji kvalitet.

EDIT: Pri tom su sve one firme koje sam nabrojao popularne u svojim zemljama i uopšte ne važe za luksuz.

Sasvim sam upucen u ponudu, veruj mi.
Od okova se moze nabaviti prakticno SVE. Naravno, 99% kupaca nisu zainteresovani za "perverzni" deo ponude, ali za onih jedan posto, nema prepreke ako to zele da plate.
U Srbiji se ne pravi nista, ali opet sve se uvozi. A posto pominjes "pravljenje kuhinje u kraju" , ocigledno ne znas o cemu ja pricam ali evo primer: kad biras radnu povrsinu, mozes da izaberes izmedju npr 30 vrsta granita, razvrstanih po boji, zemlji porekla i kvalitetu. Kad odaberes vrstu, ides da odaberes plocu, znaci konkretan primerak a ne uzorak iz kataloga. Kad se kuhinja farba (medijapan kuhinje) proces je potpuno isti kao kod farbanja automobile, znaci komora, vise faza poliranja i farbanja itd. Kod kuhinja u visokom sjaju, taj sjaj odgovara sjaju metalik farbe automobila. Eto kuhinja sa tim nivoom rada i okovima koje izaberes vredi 10-15k u Srbiji. Ajde pokusaj da saznas koliko bi takvo nesto kostalo negde preko.

Pa dobro ti si ponovo došao do jake cifre čak i ako se ne koriste brendovi :) A za "perverzni" deo ponude si rekao da nema prepreka ako ima novca :) Ne znam šta je poenta onda :) Ako se sav materijal uvozi i ako naši samo sklapaju kako to može biti značajno jeftinije nego preko? A i koja je poenta i ako je napolju 2x skuplje? BW Vista i BWR su u Srbiji. Ja sam pomenuo kuhinju u Visti (i BWR) u smislu da je daleko od visoko kvalitetnog (ako se poredi sa ovim "skupljim" brendovima koji se godinama prodaju kod nas).

Poenta mog pitanja je kako univer moze da se svrstava u nesto kvalitetno. To je kao kad bi prodavao vrhunske virsle za velike pare i pricao kako su bolje od kvalitetnog bifteka. Cak je i mdf bolji tj. pravi se od boljih otpadaka pa mogu da se obaraju ivice i lepse da se ofarba.

Inzenjerski kamen koji se koristi za radne povrsine u kuhinjama tabla 304x140 cm kosta 366 evra
A tabla 60x300cm kosta 80€ metar duzni

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=431388#p431388:3f3oxmvj je napisao(la):
ftj » Sre Feb 01, 2017 4:52 pm[/url]":3f3oxmvj]Poenta mog pitanja je kako univer moze da se svrstava u nesto kvalitetno. To je kao kad bi prodavao vrhunske virsle za velike pare i pricao kako su bolje od kvalitetnog bifteka. Cak je i mdf bolji tj. pravi se od boljih otpadaka pa mogu da se obaraju ivice i lepse da se ofarba.

Nisam ja tu da branim kvalitetnu ivericu i nisam ni u jednom trenutku napisao da je to najbolji materijal :) Potpuno ste zamenili teze, činjenica da postoji iverica sa kvalitetnom obradom, koja se koristi u brendovima koji su za naše pojmove skupi ne znači da ne postoji i skuplje i bolje. Ja sam pričao iz svog iskustva na osnovu cena koje sam dobijao pre 7-8 godina, kvalitetom tih kuhinja... i poredio sa kuhinjom u BW izložbenom stanu. Ako sumnjate u brojke - prošetajte se do raznih salona sa kuhinjama i podelite najsvežije informacije, biće korisno :) A ako znate da napravite nešto što je i bolje i jeftinije u isto vreme, pokrenite biznis. Ima domaćih firmi koje dobro izvoze nameštaj.

Kućna pomoćnica u ovim stanovima manjim od 200m2 treba da sprema kad nema nikog kod kuće od vlasnika :) Nema tih vrata i tog apiratora koji će apsolutno da spreče sve mirise. A ponovo prednost kad spremaš nešto sitno za društvo a da ponovo možeš da komuniciraš za to vreme... I kako da se ne hvališ pred svakim gostom sa kuhinjom koja košta više od luksuznih kola...

A sta ako mi dolazi drustvo na veceru, pa mora sve da bude vruce i servirano? Nece valjda da kuva i podgreva tu oko nas i remeti nam privatnost? Tu stari salonci imaju prednost, deo za poslugu je skroz bio odvojen, cak su imali i poseban ulaz...
Sto se tice hvalisanja, ajde da je neko toliki pajser i pacenik pa da mu je to gust, valjda se druzi sa slicnim njemu, te ta pardesetinahiljadaevrauniverkuhinja i nije neki prestiz.

Vi izgleda niste razumeli moj sarkazam. Bez šireg konteksta to možda nije ni moguće, a ja zaista ne bih više ništa pisao o sebi. Umesto da diskutujemo o objektivnim stvarima, ljudi ovde prečesto padnu u iskušenje da napadaju ličnosti, i to ne onoga ko se zaista krije iza nekog naloga, jer se svi ovde kriju iza nick-a, već isključivo neku imaginarnu ličnost koji oni projektuju na osnovu svog iskustva, intelekta i želja.

Apsolutno mi ne pada na pamet da sebe pravdam ovde. Pa da probam da se na drugi način odjavim sa foruma.

Neka sam SNS-ovac, nabeđeni pajser i paćenik. Neka sam zapravo sendvičar koji je slagao da je kupio stan. Neka sam predstavnik BnVa koji prima masne pare pokradene od naroda da vas lažem ovde. Neka sam šef koji iskorišćava svoje radnike a za to vreme .... sekretaricu i vozi Panameri koju parkira isključivo ispred kafića u kojima provodi po ceo dan. Neka sam paćenik koji se hvali sa kuhinjom. Šta god vama olakšava život. Mi (imaginarni mi - grupa u koju ste me svrstali) smo krivi zato što vi živite tako kako živite, i što kao milenijalci niste do sada kupili "luksuzan" stan. I što nemate posao koji zaslužujete. Mi smo krivi zato što lažemo, krademo, nameštamo izbore, zato što je Beograd ružan, nije okrečen. Prosto, mi smo toliko neshvatljivo uspešni, da je jedino logično objašnjenje da smo negde varali. Nemoguće je da neko uspe u Srbiji a da nije totalno smeće. A tek što smo vas naložili da je stan u Visti luksuzan i da vredi dati preko 2000 evra za kvadrat. Luzeri bre, pa ja sam dobio stan za 700 evra po kvadratu, zato i neće biti prikazana kupoprodaja na katastru. Zemljište je besplatno, uređenje plaćate vi, cena izgradnje pada sa visinom objekta, kako može da košta više od 700 evra za krajnjeg kupca? To mi je namestio ćale, bivši Udbaš, koji mi je inače platio i diplomu na privatnom faksu.

E sad, sigurno da će i pored ovoliko sarkazma i izmišljotina skoro svako izabrati da je bar nešto tačno. Jer nešto mora biti istina. Zar ne?

A sad, zamislite da je sve iznad u ovom postu sarkazam i laž. Zamislite da su mene par puta do sada kolege pokrale i to za intelektualnu svojinu vrednosti par stotina hiljada evra. Kolege koje su me pri tom hvalile u celom gradu kao najboljeg direktora. Da me je država ojadila i poslala kao mladog u bolnicu. Da mi je ćaleta skoro ubila sa svojim sudstvom. Zamislite da sam čak dogurao do doktorskih studija jednog državnog fakulteta direktno sa osnovnih studija. I da sam od toga morao da odustanem jer nisam mogao da radim i to i da vodim svoju firmu. Zamislite da sam napravio par projekata koji se koriste u celoj državi a da od toga nemam ni dinara već 5 godina (iako se i dalje koriste). Zamislite da se u slobodno vreme čak bavim i hakerajem i da šaljem državnim institucijama informacije o velikim rupama iako me one ne fermaju ni 3%. Zamislite da sam N puta odbio masnu platu vani i da ne želim da se preselim. Zamislite da imam nekoliko ustavnih žalbi koje niko ne sme da reši. Zamislite da sam podnosio i upravne tužbe. Zamislite da nisam ni u jednoj stranci. Zamislite da sam zaradio za stan u BnV. Zamislite da imam ženu i decu. I da sam milenijalac. Zamislite da je sve u ovom pasusu tačno. Pa to je nemoguće. Takav ludak ne može da postoji ni u filmovima. Zar ne?

Sami birate realnost u kojoj živite.

Ostajem otvoren za pitanja putem privatnih poruka.

Izvinjavam se što nisam ispratio diskusiju, da li kuhinjski elementi sa belom tehnikom i ugradnjom ulaze u cenu kvadrata ili se to dodatno plaća 15hiljada ojra, kuhinja koliko sam razumeo nema pločice od poda?

Moj post se odnosio iskljucivo na trend open space livinga i delom na karakter osoba koje se hvale materijalnim. Iskreno mene nikolas, ne znam za ostale forumase, tvoj cv uopste ne zanima.

Apropo cele diskusije o renderu i projektovanju Viste, upravo mi je prosleđena sledeća "ekskluzivna" informacija:

"Zvanični" info je da će BW Vista imati fasadu demitaru, "sa 12cm tvrdo presovanom kamenom vunom. Ništa od fasadnih panela."

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=431782#p431782:32xnndsr je napisao(la):
stanislaw » 03 Feb 2017 06:42 pm[/url]":32xnndsr]Apropo cele diskusije o renderu i projektovanju Viste, upravo mi je prosleđena sledeća "ekskluzivna" informacija:

"Zvanični" info je da će BW Vista imati fasadu demitaru, "sa 12cm tvrdo presovanom kamenom vunom. Ništa od fasadnih panela."

Ako je tačno, imaćemo džinovsku "demitaru" na jednoj od najlepših i najvidljivijih pozicija u gradu :bash:

Mada sve i da nije demit, već da je čistim zlatom obložena, i dalje je ceo projekat BnV kriminal i :blah:

^ demit fasada, je naziv za malterisanu fasadu preko rabic mreze i bojenu fasadnim bojama. Fasadni paneli mogu biti od razlicitih materijala, ali je glavno da se kace na podkonstrukciju preko termoizolacije i da je luftirajuca fasada. Obicnim recnikom receno, kao da je zgrada obucena sa jos jednim omotacem. Dosta je skuplja od "demit" fasade, ali i kvalitetnija pogotovo ako se koriste bolji materijali za oblaganje.

Ahahahahahaha. Ekskluziva. Neka ih Izraelci nauče kako se gradi. Ovo je kriminal.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=431821#p431821:30miq08d je napisao(la):
milanche » 03 Feb 2017 11:33 pm[/url]":30miq08d]^ demit fasada, je naziv za malterisanu fasadu preko rabic mreze i bojenu fasadnim bojama. Fasadni paneli mogu biti od razlicitih materijala, ali je glavno da se kace na podkonstrukciju preko termoizolacije i da je luftirajuca fasada. Obicnim recnikom receno, kao da je zgrada obucena sa jos jednim omotacem. Dosta je skuplja od "demit" fasade, ali i kvalitetnija pogotovo ako se koriste bolji materijali za oblaganje.
Још обичнијим речником:

Узми просечну миријевску новоградњу, помножи је са 5 и добијаш Висту - набреклу дивљу демитушу по сред центра Београда, на најлепшој и најистуренијој локацији у Београду, испред носа административног центра Србије.

Ово се више ни у Тирани не ради. Александар Муслиу и суинвеститор овог злочина Мило Ђукановић сатиру овај град као нико до сад.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=431782#p431782:2er55ykr je napisao(la):
stanislaw » 03 Feb 2017 06:42 pm[/url]":2er55ykr]Apropo cele diskusije o renderu i projektovanju Viste, upravo mi je prosleđena sledeća "ekskluzivna" informacija:

A evo još i ja da dodam nešto :mrgreen:
Pored te "demituše" biće podjednako ružna i odvratna fasada - "BW Residences" će imati fasadu od farbanog aluminijumskog lima debljine 2 mm :mrgreen:
Koliko je to ružno, svako se može uveriti pogledavši fasadu hotela kod pozorišta na mestu nekadašnje zgrade "Jugodrvo" :kafa:

Vrh