Evo nastavka priče o studiju od 23 kvadrata u BW Visti. Odem ti ja pravo u izložbeni paviljon Belgrade Waterfront da se raspitam.
Preciznije, otišao sam u izložbeni kontejner na Promenadli, jer je izložbeni paviljon opravdano zauzet, radi pod umetničkim imenom Savanova Belgrade Bistro (otkako su uzeli opštinu Savski venac, nema više potrebe za glumatanjem radi privremene dozvole...)
Dobar dan, dobar dan. Mene interesuje ova novina u ponudi, studio u BW Vista.
Promoteri se malo zgledaše - odakle mi ta informacija? Pa sa sajta BW Vista, naravno.
Eeee, ti studiji su planuli još na prodajnom događaju u decembru. Toga nema više, najmanje raspoložive stambene jedinice su 55 kvadrata. To je bilo jako traženo, s obzirom da su predstavljali vrlo atraktivnu investiciju...
(malo budalasto zvuči kad vam ovo ovako saopšte, ispada da se podrazumeva da takvo prkno od 23 kvadrata niko ne bi kupovao sebi za život, ali zato je to odlična, najpopularnija investicija, valjda za kompleksaše koji su se greškom domogli nekog keša, pa hajde da investiraju u Beograd na vodi, makar to i ne bilo za život...)
Kategorički kažu da tih studija više neće biti (to je opet malo čudna izjava za zgradu koja još nije stigla do građevinske dozvole, valjda se još pet puta može promeniti konfiguracija mnogih od 23 spratova...)
Onda ja pitam, dobro, a kada da se javim za isti takav studio u drugoj kuli, BW Park? Opet se zgledaše, odakle mi ta priča za BW Park. Onda mi kažu, da od BW Parka nema ništa u prvoj fazi izgradnje do 2020. godine. Naglašavaju da je to vrlo proverena i zvanična informacija kako sada stvari stoje u Belgrade Waterfrontu, a sve drugo je rekla-kazala.
Onda pitam pošto je taj minimalni stan od 55 kvadrata. Kažu da mi cenu mogu saopštiti samo prodajni agenti, ali naglašavaju ono što je lajtmotiv reklamne kampanje za Vistu - cene su svakako konkurentne, ma šta to značilo, a meni je to signal da postoji određeni prostor za cenkanje, za informisanog kupca. Konačno su mi ponudili da ostavim podatke za prodajnog agenta, a kad sam ja pitao da li onda da se direktno javim prodajnim agentima čije su vizitke delili ranije dok nije krenula prodaja Viste, kažu "da je sada praksa da interesenti prvo ostavljaju svoje podatke".
Konačno sam pitao ima li razlike da li svoje podatke ostavim njima ili preko web stranice, rekli su da je brže da podatke ostavim njima. Ajde što formulari na web stranicama očigledno služe za ukras, došlo mi je da ih pitam dokle će onda na webu da visi ta konfiguracija studija kojih definitivno više neće biti, ali shvatio sam da dalja priča na kontejnerskom štandu nema poentu...
Ako budem raspoložen, napraviću mystery shopping posetu prodajnim agentima, pa ću javiti utiske...