relja":34yxp91p je napisao(la):
Po toj "logici", glasači SNSa su glasali i za gej paradu, i za smanjenje plata i penzija, za ukidanje subvencija za vrtiće, pritiske na novinare, na zaštitnka građana i poverenika za informacije, da plaćaju notare...
To što ti Feanore pričaš je isto što pričaju i funkcioneri SNSa: "za nas su glasali pa imamo odrešene ruke da radimo šta hoćemo".
Ja sam čuo čoveka na radiju kako to kaže (već sam i to spominjao na ovoj temi).
E pa, nije tako. Možda ti to tako shvataš, ali to tako ne ide.
Pa zapravo glasali su za sve sto je pre izbora neko najavio... Kao i za sve sto je od jedne do druge pobede uradio... Da, glasaci koji su na poslednjim vanrednim izborima glasali za SNS glasali su i za gej paradu iako je nije bilo u obecanjima 2012. bilo je parade u medjuvremenu i svako ko je glasao za SNS automatski podrzava to...
Ja vidis izbore vidim tako, neko uradi nesto sto mi se ne svidja (dovoljno je jedna stvar, ako je strateska) i na sledecim izborima ga kaznim, makar glasao za NOPO... Da mi svi dovodimo svaki put nekog novog, stari bi ostali bez izvora finansiranja i moci u medjuvremenu i brze bi se rascistila situacija... Ovako mi ih vrtimo u krug na 4-8 godina i odrzavaju se u zivotu...
Пантограф":34yxp91p je napisao(la):
Другим речима, немамо ми демократију, имамо дефакто феудализам, што дешавања у вези с пројектом Београд на води и потврђују.
Pantograf, znas ti na koju "demokratiju" ja mislim... Onu slavljenu i oslobadjajucu...
Nikad necu razumeti vas borce za demokratiju i liberalne vrednosti, sve je ok dok su vasi na vlasti, a kad nisu onda je nesto feudalizam, nazadno, zatucano, izolovano, ograniceno...
Evo sam kazes da je demokratija kod nas pocela 1990. a siguran sam da bi rekao da je u vreme SM nije bilo d od demokratije...
Meni je to licemerno i da, volim kad se licemeri otvoreno pokazu na svetlu...
Ja vise volim da kazem da nisam za demokratiju jer je opsena i laz, ali kao manjina u drustvu to drzim za sebe i svoje blisko okruzenje...
И не мораш да пишеш да ти се "не свиђа овако замишљени БнВ", јер ценим да то заправо и није истина. У најмању руку, у психолошком смислу осећаш задовољство због њега, тј. што ти омогућава да себе издигнеш као супериорног у односу на нас, наивне и несвесне капацитета српског друштва.
(Гледао сам тај филм и пре 20 година: један ми је на факсу рекао: "Видећемо где ћеш ти бити за десет година, а где ја". Чињеница је да појма немам где је он сад.)
Meni se zaista ne svidja projekat BNV, pogotovu trzni centar, ali sam svestan svojih ogranicenja (strucnih) da bih mogao da popujem svima kako bi trebalo, a takodje sam i svestan ogranicenja u uticaju na javno mnjenje, koje nije dostiglo kapacitete...
Zato biram da se ne nerviram oko svega sto mi se ne svidja u razvoju mog rodnog i omiljenog grada, koji je na najlepsem mestu na svetu, a tako ruzan i tuzan... Previse ga je ljudi unistilo i naruzilo, zapostavilo, i to rade decenijama, a ne od AV... Mnogo sam se nervirao i nisam sprecio nista od toga...
Mislim da svako na Beobuildu ima svoju viziju grada i BNV, ali pitanje je koliko su nasa misljenja relevantna i ispravna kao pojedinacna... Mislim da je Beograd neka sredina i da treba teziti kompromisu...
Oko finansijskog i pravnog dela BNV ne mogu da pricam jer nisam pravnik, a nisam ni u vlasti, niste ni vi... A znam provereno da tek iz vlasti moze da se vidi prava slika grada i drzave i nacina njihovog funkcionisanja...