Šta je novo?

"BW Quartet" - Beograd na vodi

Slazem se skroz sa @sutraw pogotovu oko dela da su kupci pogubili sve moguce kriterijume i da kupuju stanove preko slika i dobro uradjenih 3d vizualizacija.

Ja sam npr bio u Geo Zavodu na sastanku pre god dana u vezi stanova u nekim od "premium" zgradama gde je kvadrat bio tad 4800+e, agent nije znao da mi kaze nista u vezi materjalizacije i to nesto najprostije...tipa parket, keramika, stolarija. Na svako moje pitanje je odgovarao bice kao na slici\renderu kada sam ga pitao za ugradne tuseve covek nije znao ni sta to znaci nego je zvao kolege da proveri.

Mislim da niste u pravu za generalno stanje. Ima dobrih novogradnji u gradu, kvalitetno urađenih projekata sa odličnim završnim radovima. Pogledajte Deka ili Merin projekte. Apsolutno postoji znanje u industriji da se projekat izvede kako treba. Fušeraj u BNV je intencija, a ne slučajnost.

Vi ste očekivali određeni standard gradnje s obzirom na cenu, i ja se sa vama apsolutno slažem, ali realnost je da ljudi u BNV plaćaju lokaciju. Mnogo je priče bilo prethodnih godina o nezadovoljavajućem kvalitetu zgrada. BNV je masovna gradnja prosečnog ili ispodprosečnog kvaliteta na dobroj lokaciji sa premium cenom.

Skoro je bila konferencija o stanogradnji portala Gradnja gde je Grozdana Šišović pričala o problemu nedostatka kriterijuma kod kupaca. Prosto, kupcima stanova u Beogradu je apsolutno svejedno u većini slučajeva kakve stanove kupuju, zbog čega zgrade upitnog kvaliteta postižu izuzetno visoke cene. Postoji opšti nedostatak svesti o kvalitetu gradnje kod kupaca, i vaš primer to potvrđuje.
Quartet kvalitet gradnja je tipa prosek. Nije nista strasno losija gradnja nego K District ili Novi Dorcol (za ove znam). Ima fuseraja sto je nazalost postao standard. Materiali su prosecni ali mogu da prodju.
Problem jeste sto je malo cudno isprojektovano u Quartetu i onda oni hodnici gde su stanovi okrenuti prema Savskoj stvarno izgledaju jezivo.
Ovi koji su blizu lifta i prema parku su ok. Mada su bili i skuplji. U quartetu 3 ce to biti jos izrazitije. Ona srednja lamela u Q3 sa pogledom na park ce biti super ako ne bude previse fuseraja u samim stanovima. Ova leva i desna lamela ce imati jos vise stanova na samo 2 lifta.
Trenutno je ciscenje zgrade stvarno malo losije, posebno garaze. Nadajmo se da zbog toga jer su tek krenuli...
Ali sve u svemu nije tako lose iskreno. Mnogi bi bili zadovoljni zivotom tamo i ako im spolja izgleda odbacujuce.
Koliko gledam ce biti najveci problem vlaga na - 2.

Mislim da niste u pravu za generalno stanje. Ima dobrih novogradnji u gradu, kvalitetno urađenih projekata sa odličnim završnim radovima. Pogledajte Deka ili Merin projekte. Apsolutno postoji znanje u industriji da se projekat izvede kako treba. Fušeraj u BNV je intencija, a ne slučajnost.

Vi ste očekivali određeni standard gradnje s obzirom na cenu, i ja se sa vama apsolutno slažem, ali realnost je da ljudi u BNV plaćaju lokaciju. Mnogo je priče bilo prethodnih godina o nezadovoljavajućem kvalitetu zgrada. BNV je masovna gradnja prosečnog ili ispodprosečnog kvaliteta na dobroj lokaciji sa premium cenom.

Skoro je bila konferencija o stanogradnji portala Gradnja gde je Grozdana Šišović pričala o problemu nedostatka kriterijuma kod kupaca. Prosto, kupcima stanova u Beogradu je apsolutno svejedno u većini slučajeva kakve stanove kupuju, zbog čega zgrade upitnog kvaliteta postižu izuzetno visoke cene. Postoji opšti nedostatak svesti o kvalitetu gradnje kod kupaca, i vaš primer to potvrđuje.
Zapravo ja sam očekivala da postoji standard što se tiče estetike i prostora, kao i to da će ono što je pokazano/predvidjeno aneksom biti i uradjeno/ugradjeno u stan.
Nisam jedina koja je iznenadjena kvalitetom stana, ali prosto kao stanari nemamo mehanizam da se izborimo sa investitorom/izvodjačem. Svi mi odlično znamo kako kvalitetna zgrada/stan treba da izgleda. I nikome nije svejedno šta kupuje.
Tužno je to što ja nisam puno očekivala, a ovo je i ispod tih očekivanja.
Fušeraj je na žalost normalno stanje u Srbiji, prosto nemamo stručne ljude koji bi ovakav projekat mogli da izvedu kako treba. Ovaj komentar se odnosi i na sve druge industrije kojima pokušavamo da se bavimo. To je na žalost naša stvarnost.

Fušeraj je na žalost normalno stanje u Srbiji, prosto nemamo stručne ljude koji bi ovakav projekat mogli da izvedu kako treba.

Ja opet kažem, nije do stručnosti, nego izvesti kako treba košta više :) A vrlo im je jasno da će i fušeraj da se proda vrlo lako, pa što bi se trudili.

Da naši kupci imaju iole standarda, to ne bi prolazilo, ali BNV je dosad prodao 7000 stanova. Pa i ja da vidim da mogu đubre da prodajem za velike pare, sigurno ne bih ni nudio kvalitet. Prosto nema poente.

Ja opet kažem, nije do stručnosti, nego izvesti kako treba košta više :) A vrlo im je jasno da će i fušeraj da se proda vrlo lako, pa što bi se trudili.

Da naši kupci imaju iole standarda, to ne bi prolazilo, ali BNV je dosad prodao 7000 stanova. Pa i ja da vidim da mogu đubre da prodajem za velike pare, sigurno ne bih ni nudio kvalitet. Prosto nema poente.
aposlutno se slažem sa ovim što si napisao. nije mi samo jedna stvar jasna. govorimo o 7000 stanova dosta lošeg kvaliteta, nabijenih jedni do drugih i u prilično socijalnim zgradama (ima par koje su malo bolje). ti stanovi se prodaju po doooosta visokim cenama. kako je moguće da uspeš da prodaš 7000 komada nečega kada su i ptice na granama već upoznate sa svim ovim prethodno gore navedenim stvarima. pa majku mu božiju, ako se nešto zna da je užasno loše to se onda i ne kupuje, a kad se ne kupuje prodaja prestaje...apsolutno mi je nejasno kako se ova magla i dalje prodaje i kako se toliko ovaca nalazi za šišanje

aposlutno se slažem sa ovim što si napisao. nije mi samo jedna stvar jasna. govorimo o 7000 stanova dosta lošeg kvaliteta, nabijenih jedni do drugih i u prilično socijalnim zgradama (ima par koje su malo bolje). ti stanovi se prodaju po doooosta visokim cenama. kako je moguće da uspeš da prodaš 7000 komada nečega kada su i ptice na granama već upoznate sa svim ovim prethodno gore navedenim stvarima. pa majku mu božiju, ako se nešto zna da je užasno loše to se onda i ne kupuje, a kad se ne kupuje prodaja prestaje...apsolutno mi je nejasno kako se ova magla i dalje prodaje i kako se toliko ovaca nalazi za šišanje
Zato sto se zivi u Beogradu na Vodi.
Pomodorstvo i malogradjanstvo cini cuda :)

Razlozi za kupovinu:
- hoce da je uredjen ceo kraj a ne samo zgrada.
- hoce da imaju bacanje smeca na spratu
- hoce da imaju sredjeno da svi stanari placaju odrzavanje zgrade a ne da moraju da se "dogovaraju".
- nove zgrade svakako privlace kupce
- ceo projekat malo podseca na zapadne gradove
- cena je dosta niska kada se kupuje na samom pocetku

Jos nesto osim hejtosa nisam primetio da neko zove vecinu zgrada lux.
Zavisi u odnosu na sta lux ali uglavnom je to standard kvalitet i to sto je novogradnja. Naravno mislim na sve osim 4-5 zgrada.
e i to, mnogo je veći blam u današnje vreme reći da živiš u bg na vodi nego da se neko fascinira kad to čuje...baš je nekako...fuj za izreći da živiš tu
Sta znam mene bi bilo blam da kazem da sam sa "Vracara" jer se taj deo grada poistovecuje sa NVO ekipom koja se bas zapatila u Beogradu.

Poslednja izmena:
e i to, mnogo je veći blam u današnje vreme reći da živiš u bg na vodi nego da se neko fascinira kad to čuje...baš je nekako...fuj za izreći da živiš tu
Na zalost, nije to bas tako jednostavno.
Dosta ljudi je ovde uzelo stan, jer je trenutno ovaj deo grada koliko-toliko uredjen i bice uredjen jer je fokus vlasti na isti.

Kazem, na zalost, jer je ostatak grada 'malo' zapusten :(

Vračar se poistovećuje primarno sa Crnogorcima i pokondirenom srednjom klasom.
Ne bih rekao. U bnv svi stanovi izgledaju kao forma ideale, a cesto i jesu opremljeni najbednijim namestajem te firme.
Dok na vracaru procentualno ima daleko luksuznijih stanova u novijim i novim zgradama.
Niko ko je normalan iz beograda ne konstatuje da postoji bnv i svako ignorise zlocin koji je tamo nazalost uradjen. I niko normalan tamo ne zeli da zivi

Poslednja izmena:

Placaju ljudi ukradenu lokaciju od svih nas.

I onda ti na sve to izgrade gore dulit fasada krmace i sifonjere nego u najbednijim delovima sssr.

U zivotu nisam video gore stanove u novogradnji, a tek za godine u kojima su se gradile i grade se.

Onoliko bedno i ruzno nigde ne postoji kao u beogradu na vodi.
Neka ovce, samo idite da vas sisaju

Стари град, Врачар и урбани Савски Венац и Палилула су одувек најпожељније локације и још увек бастион старог грађанског Београда и са тим се поистовећују.. па су према томе или трн у оку или за многе недостижни циљ. Црногорци, Србијанци Руси, гатарбајтери наравно то знају и пикирају. И већина оних који могу желе да ту живе. И тако је било од увек. И тако ће и остати.
Уосталом тржиште говори и без философирања.

Nisam jedina koja je iznenadjena kvalitetom stana, ali prosto kao stanari nemamo mehanizam da se izborimo sa investitorom/izvodjačem. Svi mi odlično znamo kako kvalitetna zgrada/stan treba da izgleda. I nikome nije svejedno šta kupuje.
Mehanizam je da nipošto ne kupiš stan u izgradnji. Kada ga završe onda odeš pogledaš da li ti se sviđa, da li možeš da živiš sa propustima koji su napravljeni, kakav je pogled... Al pošto se ovde stanovi prodaju pre zabodenog ašova, jasno ti je da je mnogim ljudima svejedno.

Vrh