Šta je novo?

"BW Quartet" - Beograd na vodi

Slazem se skroz sa @sutraw pogotovu oko dela da su kupci pogubili sve moguce kriterijume i da kupuju stanove preko slika i dobro uradjenih 3d vizualizacija.

Ja sam npr bio u Geo Zavodu na sastanku pre god dana u vezi stanova u nekim od "premium" zgradama gde je kvadrat bio tad 4800+e, agent nije znao da mi kaze nista u vezi materjalizacije i to nesto najprostije...tipa parket, keramika, stolarija. Na svako moje pitanje je odgovarao bice kao na slici\renderu kada sam ga pitao za ugradne tuseve covek nije znao ni sta to znaci nego je zvao kolege da proveri.

Mislim da niste u pravu za generalno stanje. Ima dobrih novogradnji u gradu, kvalitetno urađenih projekata sa odličnim završnim radovima. Pogledajte Deka ili Merin projekte. Apsolutno postoji znanje u industriji da se projekat izvede kako treba. Fušeraj u BNV je intencija, a ne slučajnost.

Vi ste očekivali određeni standard gradnje s obzirom na cenu, i ja se sa vama apsolutno slažem, ali realnost je da ljudi u BNV plaćaju lokaciju. Mnogo je priče bilo prethodnih godina o nezadovoljavajućem kvalitetu zgrada. BNV je masovna gradnja prosečnog ili ispodprosečnog kvaliteta na dobroj lokaciji sa premium cenom.

Skoro je bila konferencija o stanogradnji portala Gradnja gde je Grozdana Šišović pričala o problemu nedostatka kriterijuma kod kupaca. Prosto, kupcima stanova u Beogradu je apsolutno svejedno u većini slučajeva kakve stanove kupuju, zbog čega zgrade upitnog kvaliteta postižu izuzetno visoke cene. Postoji opšti nedostatak svesti o kvalitetu gradnje kod kupaca, i vaš primer to potvrđuje.
Quartet kvalitet gradnja je tipa prosek. Nije nista strasno losija gradnja nego K District ili Novi Dorcol (za ove znam). Ima fuseraja sto je nazalost postao standard. Materiali su prosecni ali mogu da prodju.
Problem jeste sto je malo cudno isprojektovano u Quartetu i onda oni hodnici gde su stanovi okrenuti prema Savskoj stvarno izgledaju jezivo.
Ovi koji su blizu lifta i prema parku su ok. Mada su bili i skuplji. U quartetu 3 ce to biti jos izrazitije. Ona srednja lamela u Q3 sa pogledom na park ce biti super ako ne bude previse fuseraja u samim stanovima. Ova leva i desna lamela ce imati jos vise stanova na samo 2 lifta.
Trenutno je ciscenje zgrade stvarno malo losije, posebno garaze. Nadajmo se da zbog toga jer su tek krenuli...
Ali sve u svemu nije tako lose iskreno. Mnogi bi bili zadovoljni zivotom tamo i ako im spolja izgleda odbacujuce.
Koliko gledam ce biti najveci problem vlaga na - 2.

Vrh