Šta je novo?

"BW Quartet" - Beograd na vodi

Najgora stvar kod celog ovog projekta je ta što pare ne uzimaju oni koji su ga započeli, već ovi što su uzjahali posle njih. Pa sad ovi što su sebe već videli u švajcarskim bankama besne, jer ovi što su uzjahali nikako da sjašu.

Podrazumeva se da, ovi stari kad uzjašu ponovo, oni će biti gadljivi na pare pa će sve to da poruše i naprave parkove, muzeje, opere... kome šta treba!

Može li malo jasnije? Ko je to započeo projekat? Ko je uzjahao posle tih što su započeli? Ko kome otima kajmak?

Mene ove Quartet zgrade podsećaju na ljubljansku Emoniku, samo što su Slovenci izabrali kvalitetnije materijale za fasadu i što je ceo projekat vezan za železničku stanicu :)

live.webp

Mene ove Quartet zgrade podsećaju na ljubljansku Emoniku, samo što su Slovenci izabrali kvalitetnije materijale za fasadu i što je ceo projekat vezan za železničku stanicu :)
može li preciznije? Koje su to materijale Slovenci izabrali za fasadu? Koliko mi je poznato Slovenska država tj vlada ulažu u Infrastrukturni deo(autobuska - železnička stanica, javna garaža. Dok je Emonika privatni komercijalni projekt mađarskog investitora OTP Group. Koje materijale su Mađari izabrali za fasadu?

Ovo u Ljubljani je ili kamena obloga ili neki "kamenoliki" paneli.

U BW je demit fasada.

Koje smaranje, sa tim fasadama i zgradama. :rolleyes: Nepojmivo mi je to permanentno svraćanje na diskusije o tim objektima i denunciranje svega vezano za BGV. Mene npr..uopšte ne zanima kakav je kompleks Victory Gardens-a. Kakva je fasada i kvalitet. Nemam interes da kupim tu nekretninu, prema tome uopšte ne komentarišem a kamoli da obilazim.
Ovo je centar grada i naselje koje ce da nam pokrene privredu, preko kog se spinuje i vodi izborna kampanja, preko kog se peru nase pare i ubijaju nasi ljudi i u koje ce dolaziti stranci da vicu: Omg, vau, ovou nemau ni koud naus u Juesej.

Victory Gardens je obicno stambeno naselje u predgradju.

Ovo je centar grada i naselje koje ce da nam pokrene privredu, preko kog se spinuje i vodi izborna kampanja, preko kog se peru nase pare i ubijaju nasi ljudi i u koje ce dolaziti stranci da vicu: Omg, vau, ovou nemau ni koud naus u Juesej.

Victory Gardens je obicno stambeno naselje u predgradju.
to je centar grada koji je decenijama sve do pre par godina bilo močvarno, neizgrađeno i zapušteno. Deo grada gde mnoge razne predhodne vladajuće generacije nisu ništa uradile pa ni da ga bar očiste i srede.

Мој комшија има ливаду коју не обрађује, нађе се ту понеки фазан, пар зечева једном и лисица залутала, јел могу ја то да преузмем и направим касино?

Verovatno bi ove zgrade uz Savsku ulicu lepše izgledale sa kompletno ventilisanom fasadom i nekim lepim završnim panelima, ali to ne bi suštinski izmenilo greške u celokupnom planiranju projekta. Plan detaljne regulacije ovog dela grada, gabariti i pozicije objekata su nažalost loše urađeni i tu nema popravke. Nije problem vratiti skele i zameniti fasadu, BW će imati dosta sredstava prikupljenih na osnovu naknade za održavanje da unapređuje objekte u budućnosti, ali osnovni problem ostaje i upitno je koliko će funkcionalno ovo naselje ikada biti.

Verovatno bi ove zgrade uz Savsku ulicu lepše izgledale sa kompletno ventilisanom fasadom i nekim lepim završnim panelima, ali to ne bi suštinski izmenilo greške u celokupnom planiranju projekta. Plan detaljne regulacije ovog dela grada, gabariti i pozicije objekata su nažalost loše urađeni i tu nema popravke. Nije problem vratiti skele i zameniti fasadu, BW će imati dosta sredstava prikupljenih na osnovu naknade za održavanje da unapređuje objekte u budućnosti, ali osnovni problem ostaje i upitno je koliko će funkcionalno ovo naselje ikada biti.

Neće se tu ništa unapređivati u budućnosti, da su hteli kvalitetnu arhitekturu onda bi takvu izgradili.

Ovaj forum je postao mesto gde se veoma malo polemise o gradnji,iskustvima kupaca i savetima a mnogo vise o politickim stavovima onih koji ne da nemaju da kupe neku nekretninu nego jedva da pas ima zasta da ih ujede.

Ovaj forum je postao mesto gde se veoma malo polemise o gradnji,iskustvima kupaca i savetima a mnogo vise o politickim stavovima onih koji ne da nemaju da kupe neku nekretninu nego jedva da pas ima zasta da ih ujede.
ovo je komentar na nivou prozivki iz srednje/osnovne škole. po sistemu ćelava ti keva, moj tata ima bolji auto od tvog tate i tako to...

ovo je komentar na nivou prozivki iz srednje/osnovne škole. po sistemu ćelava ti keva, moj tata ima bolji auto od tvog tate i tako to...
Kompleksi su cudo. I meni ne bi bilo pravo da sam kupio stan u zgradi gde padaju terase. Ne kapiraju ljudi da je politika izgradila ovaj kancer.

Vrh