Šta je novo?

"BW Quartet" - Beograd na vodi

Odavno nesto gluplje nisam procitao nego ovo poredjenje zgrada sa hotelskim zvezdicama, jos kao ostatak grada * eventualno ** 💆‍♂️ Tebi je druze BW centar sveta koliko vidimo pa te ovde niko ne shvata ozbiljno za komentare!
Devojka nije dobila srednju klasu nego razvaljen stan koji je kupljen kao nov, a tek sad krece sa renoviranjem istog!

Poslednja izmena:
Stan srednje klase je bio i za ocekivati. Nije to nikakav "premium" vec srednja klasa. Visa srednja klasa su Residences, Terraces i Rivijera a bas premium Kula. Koliko para toliko i muzike. Meni je stan ispao bas u skladu sa ocekivanjima mozda i nesto iznad ocekivanja. Samo zamislis da su te zgrade hoteli 5* hotel je St. Regis, da su hoteli Rivijera, Terraces i Residences bi bili 4*. Vista, Parkviju, Arkadija.. Quarteti 3* a ostatak grada 1* ili eventualno 2* neke novogradnje. To je realnost. Naravno da nije isti 'service' kada kupujes vistu i kada kupujes Rivijeru. Prosto sve mora da se razlikuje od primopredaje, zavrsnih radova, upravnika, komunikacije i slicno. Opet za 3* zgradu Quartet je bas objasnio kako je uradjeno. Mislim da je bas dobra kupovina ispala i lokacijski i po kvalitetu gradnje.
To nisu razlike po klasama nego bezobrazluk.
Jedno je koliko materijali kostaju, drugo je kako su ugradjeni.
Po tvom tumacenju na nekoj jeftinoj zgradi mogu da ti ugrade jeftine prozore sa polupanim staklima jer nije premijum.
I jeftin prozor mora biti onakav kakav treba da bude, a to sto je jeftin ne znaci da treba biti polupan.
Mnogo je fuseraja, ja sam bio pre par dana, iz daleka zgrade ok izgledaju, ali izbliza...
Demit fasada jeste najjeftinije resenje, ali ne mora da bude onako aljkavo postavljena. I moj komsija je na kuci radio demit, dakle nista premijum, pa je uradjeno ravno i ujednaceno. Bas me zanima kako bi prosli majstori koji rade nesto na kuci fuserski, a da ti obrazloze da nisi premijum klasa pa je to normalno.

Upravnik ne sme da se razlikuje jer je on zakonski tu postavljen, nikakve ingerencije taj covek nema da se ponasa ovako ili onako u zavisnosti da li je stanar premijum ili obicna st***. On je tu da upravlja zgradom, niko ne ocekuje da bude dadilja i sl.

Za ostale usluge si u pravu, ali to nije ni bitno ljudima u ovoj zgradi, naravno da nema lakeja, ali to nije zamerka ovde.

LOL - ostatak grada 1* ili 2*... Koliko vidim po ovome daleko bolje su urađeni Sakura i Ablok od BnV. Tako nešto napišeš, ono kada si prvi put kupio nov stan i misliš da nema boljeg.

Sa druge strane, retko koji novi stan je u useljivom stanju, ako neko hoće da ima baš sve top. Ja sam kod sebe u novogradnji pre nego što sam se uselio menjao raspored instalacija, sve zidove radio ponovo (gletovanje, mašinsko smirglanje), spuštao plafone zbog rasvete, prešao parkete ponovo, menjao prekidače i utikače itd... Trebalo mi je oko 6 meseci da se uselim nakon što sam uzeo ključeve.

Tako da primarno bih gledao da li je zgrada nova i lokacija, sve ostalo uglavnom može da se sredi i to obično mora u svakoj novogradnji.

LOL - ostatak grada 1* ili 2*... Koliko vidim po ovome daleko bolje su urađeni Sakura i Ablok od BnV. Tako nešto napišeš, ono kada si prvi put kupio nov stan i misliš da nema boljeg.

Sa druge strane, retko koji novi stan je u useljivom stanju, ako neko hoće da ima baš sve top. Ja sam kod sebe u novogradnji pre nego što sam se uselio menjao raspored instalacija, sve zidove radio ponovo (gletovanje, mašinsko smirglanje), spuštao plafone zbog rasvete, prešao parkete ponovo, menjao prekidače i utikače itd... Trebalo mi je oko 6 meseci da se uselim nakon što sam uzeo ključeve.

Tako da primarno bih gledao da li je zgrada nova i lokacija, sve ostalo uglavnom može da se sredi i to obično mora u svakoj novogradnji.
Tako i ja kad kupim nova kola, ofabram ih, zamenih gume, sedista, klipove.
Nije stvar u tome sto neko menja nesto u stanu jer mu je to ćef, hoce nesto unikatno i stilski jedinstveno da postigne.
Ovde je rec da nov stan mora biti perfektan takav kakav je, jer neko nece nista da menja.

Zaboravila sam da pohvalim arhitektu. Imam 45 metara šetnje od lifta do stana. Senzori za svetlo reaguju tek kada sam pola metra od njih. Sve vreme idem u mrak. Veoma neprijatan osećaj.
Prva slika je pogled u taj hodnik od 45 metara, i onda se svetlo pali u prvom delu od 20-ak metara, a u drugih 20-ak metara se pali tek kada zakoračim u taj deo. Neko može da me čeka na kraju tog tunela, a da ja to ne vidim dok ne pridjem na 20 metara.
Pogledajte prilog 219298Pogledajte prilog 219299Pogledajte prilog 219300

1731241979692.png

Нека купатила су им и 235. Жао ми је због овог искуства јер делујете као јако пристојна особа.

Не знам каква вам је динамика плаћања, финансијско стање и планови генерално али размислите о продаји тог стана кроз средњи рок, док је све ново и релативно уређено около. Кад та демит фасада крене да пропада, кад се прочује какав је комшилук ту и доминантна социолошка структура купаца неће то бити баш репрезентативно. А доста зависи и од тога да ли ћемо им дозволити ширење на сајам,

Ево, видимо да су метро пролонгирали за још две године због гурања пара на експо и ова власт је нестабилна па ни то није гарант додатног квалитета локације осим што је у центру и близу реке. Сад сте ту где јесте и далеко је то од неке катастрофе али предлажем Вам да кроз две године одрадите неки пресек и процену тренутног стања и смера у ком се ствари крећу.

Delija sa svim se slazem osim sa ovim delom.
кад се прочује какав је комшилук ту и доминантна социолошка структура купаца неће то бити баш репрезентативно

Ne mozes da generalizujes tek tako ljude koji zive u BnV, ima slazem se kriminalaca, skorojevica i slicno. Ali ima i dosta pristojnog sveta koji je odlucio da svoj posteno zaradjeni novac ulozi kupovinom nekretnina tamo.

Ako se vodim tvojom logikom isto mogu da kazem i za A blok, za West posebno, Lastavice, na neki nacin i za Belvil. Ja sam recimo u New Minelu, pola ulaza ne zna ni dobar dan da ti kaze, ali isto tako ima i pristojnih.

Daleko da je BnV neka katastrofa, a sto se tice perspektive buduceg odrzavanja ne verujem da ce sve to da ode u k. Jednostavno videli smo na primerima naselja poput gore pomenutih da kada neko plati dobre pare za stan naravno da mu je u interesu da se okruzenje odrzava. Pogledaj samo Belvil, posle koliko godina to i dalje izgleda pristojno i sredjeno, mislim naravno na prostore ispred zgrada ali i same ulaze.

Vezano za sirenje na Sajam, mislim da je veci fokus na pocetak gradnje prekoputa Bigza na toj parceli ali i na onom delu kod onog bivseg NIS ovog placa kod Mosta na Adi. Prostor samog sajma koliko god bitan bio ne verujem da ce odigrati kljucnu ulogu za sudbinu celog projekta.

Evo najnovijih informacija.
Da ostavim nekome ključ? 😅
Aj da vidimo šta će da urade. Ja izvodjača ne puštam tek tako u stan. Sve su izlupali i izgrebali kada su pokušali nešto da ugrade/poprave.

Prilozi

• IMG_6902.jpeg
    IMG_6902.jpeg
    99,4 KB · Pregleda: 172
ovo sa hodnicima, deluje da je sada standard svuda? ko u hotelu

Odavno nesto gluplje nisam procitao nego ovo poredjenje zgrada sa hotelskim zvezdicama, jos kao ostatak grada * eventualno ** 💆‍♂️ Tebi je druze BW centar sveta koliko vidimo pa te ovde niko ne shvata ozbiljno za komentare!
Devojka nije dobila srednju klasu nego razvaljen stan koji je kupljen kao nov, a tek sad krece sa renoviranjem istog!
Bukvalno čovek koji se kune u bnv i nije ni za šta drugo, tj i ne zaslužuje nešto drugo tako da ne treba ni ulaziti u bilo kakvu konverzaciju sa njim.

ovo sa hodnicima, deluje da je sada standard svuda? ko u hotelu
Do sada nisam bila u sličnom, tako da ne bih rekla da je to standard.
Pre možda standard za bolnice.
I samo su dva lifta na 17 stanova na spratu. Sreća je što je samo trećina useljena. Videćemo za dalje.
Pre BW-a ja sam mislila da je 8 stanova na spratu mnogo😅. Ovde je trebalo da bude bar 4 ulaza za ovu zgradu, a ne samo dva.

Do sada nisam bila u sličnom, tako da ne bih rekla da je to standard.
Pre možda standard za bolnice.
I samo su dva lifta na 17 stanova na spratu. Sreća je što je samo trećina useljena. Videćemo za dalje.
Pre BW-a ja sam mislila da je 8 stanova na spratu mnogo😅. Ovde je trebalo da bude bar 4 ulaza za ovu zgradu, a ne samo dva.

par novogradnji sto sam gledao na nbg, pre dve godine, isti vajb je imao, doduse ne bas ovolikl dugacak hodnik, ali dovoljno da ne podseca na hotel

Sad sam video ove turobne hodnike i prostor ispred liftova, to nije trebalo ovako da izgleda, projekat je defitnitivno promenjen naknadno nakon ishodovanja gradjevinske dozvole. U prostoru ispred liftova je na svakoj etazi sa jedne strane projektovan svetlarnik koji gleda na unutrasnje dvoriste, oko liftova su bili predvidjeni ukrasni zidni paneli a ova protivpozarna vrata su trebala da dodju sa staklom i u drugoj boji kako bi se razbila monotonija skucenog prostora hodnika. Usteda koja je napravljena ovim izmenama je mala, a steta po ukupan estetski dozivljaj zajednickog etaznog prostra je nemerljiva, neverovatno da je nekome palo na pamet da potpuno ukine prirodno osvetljenje tog dela zgrade koje je inace projektovano na minimumu.

Pa ceo projekat ulazi u sumrak fazu i onda se maksimizuje profit…ko sada kupi stan i čeka na njega 3-4 godine ima ozbiljan problem

Stanovi u BW su pravljeni i najvise se kupuju za investiciju. Zato su pravljeni kao hoteli. Problem nastaje kad neko ovde kupi kupi stan za zivot pa svakodnevno gleda na 50-tak razlicitih ljudi koje me poznaje.

Štede na svakom koraku. Uočljiva je razlika i na fasadi između Quartet 1 i Quartet 3 zgrade. Fasada gde su rađeni prugasti elementi, na Quartet 1 zgradi su paneli debljine 10cm koji verovatno povećavaju izolaciju. Na Quartet 3 fasadi su odustali od toga i rade tehniku gde moleri kreiraju te vertikalne linije.

Ja ne bih rekla da je fušeraj i štednja, već pre maksimum mogućnosti i znanja. Prosto ne znaju bolje, nisu videli kako to treba da izgleda pristojno uradjen stan. Jedno veliko neznanje. Neko ko zna da radi svoj posao i ko je ekspert neće fušerisati i znaće gde treba da uštedi, a gde ne treba.
Ovo je za izvodjača/arhitektu/ceo tim vrh njegovih mogućnosti. To što je to daleko od današnjih znanja i očekivanja to oni ne vide. Nemaju kapacitet za to.

Čini mi se da roletne nisu ugradjivane ne iz razloga štednje, već da se ne bi videlo koliko je stanova realno prazno.
Pretpostavljam da bi ih svi oni koji ih ne koriste držali spuštene kao što se to obično slučaj i onda bi se jasno videlo da li je zgrada zaživela ili nije.

A Customer support služba je priča za sebe. Nisam sigurna čemu ta služba i devojke služe.
Praktično ni jedan problem do sada nisu rešile niti dale smisleni odgovor. A imam ih 4-5 u mejlu.

E da, još uvek nemamo grejanje i kao danas i sutra treba da čekamo od 10-15h da se neko pojavi.
@vradovic tebi ne smeta što je hladno i što stan ne može ravnomerno da se zagreje klimama i grejalicama?

Vrh