Šta je novo?

"BW Quartet" - Beograd na vodi

Pozdrav Forumasi, da li neko mozda ima nacrt garaze za Quartet 3/4 cini mi se da je negde u temi neko slao?

Ja sam više kritičan prema kupcima nego investitorima. Investitor ima samo jedan cilj, da napravi jeftino i proda skupo. Kupac je taj koji mora da ima neki standard kvaliteta pri odluci šta će da kupi.
Gde bi ti kupio stan u novogradnji od 70+ m2 sa garažnim mestom, početkom 2022.? Uzmi u obzir da sam morala i kredit banke da uzmem, mora da bude uknjižen, i da treba da bude u starom delu Beograda, Vračar, Savski Venac, Stari grad, na liniji tramvaja.
Hvala!

Nisam ocekivao neki visoki nivou kvaliteta tako da kvalitet je ok, ima neki sitne greske ali sve ovo moze da bude popravljeno. Dobio sam i rakiju :)
Sa čime si konkretno zadovoljan? A šta je moglo bolje.
Meni su rekli da je QU1 super u odnosu na druge zgrade, a meni je sve prosek ili ispod. Ništa mi nije da sam se oduševila. Sve mi je nekako soc.

Dobih info da bi u 3coj nedelji februara trebalo da krene primopredaja vecine stanova, neki su vec useljeni, a navodno do 1og marta ce biti zgrada kompletno završena, videcemo sta ce biti tacno od svega
Nek je završe već jednom. Od smeća po ulici, blata, otvorenih wc-a i smrada ne može da se živi već pola godine.
Kola parkirana na sve strane, zatvaraju ulicu kako hoće, voze suprotnim smerom.
Svi se nadamo da će se završiti konačno.
Kod Perle i drugih gradilišta je sve lepo organizovano i ogradjeno, a QU3 i 4 samo što bagere ne parkiraju u parku.

Ne sećam se koje su cene bile tad za druge projekte. Ja da raspolažem malo ozbiljnijom sumom i da kupujem taj kao "lux", verovatno bih pre 3 godine gledao u izgradnji Novi Dorćol.

Verovatno da ima bolja lokacija ali je sve gradjeno na isti nacin. Da vidite West 65. Covek se uselio, bile neke sitne popravke i covek platio iz svog dzepa. Kaze najzad imam svoj stan, nema buke.....milina. Dva meseca kasnije se uselila cetvoroclana porodica iznad njega. Covek je vec hteo da se bije sa njima. Kaze da buka ne prestaje od ujutru do uvece. U Srbiji ako hocete mir samo kuca. Ni slucajno stan u novogradnjama. Samo u zgradama koje su gradjene sedamdesetih, ako vec mora grad. A ovi sto kritikuju, samo ignorisanje.
Teško je sve to spojiti. Ceo život sam u zgradama iz 70-ih, ne održavaju se, svako radi šta hoće. Prepravlja, dogradjuje, nema parking mesta, a kamoli garaže. Svi su u fazonu ja sam se ovde rodio, ovo je moja zgrada. Komplikovano.
Slažem se da je kuća za mir najbolja, mada nikad ne znaš kakav komšiluk može da bude. Šta ako prodaju kuću investitoru.

Ne sećam se koje su cene bile tad za druge projekte. Ja da raspolažem malo ozbiljnijom sumom i da kupujem taj kao "lux", verovatno bih pre 3 godine gledao u izgradnji Novi Dorćol.
Slažem se. Kvadrat je bio skuplji, ali je sve bilo kvalitetnije. Lokacijski je to nešto lišije od BW.
U to vreme prvoj zgradi je sve bilo prodato, a drugu još nisu počeli da grade. Tako da ništa nije moglo da se uzme u prvoj polovini 2022.
Bila sam, pitala.
Ja ne mislim da je BW lux. Ja ne razumem ljude koji misle da je BW lux. Ima par malo boljih zgrada, ali sve ostale su ispod proseka.

Slažem se. Kvadrat je bio skuplji, ali je sve bilo kvalitetnije. Lokacijski je to nešto lišije od BW.
U to vreme prvoj zgradi je sve bilo prodato, a drugu još nisu počeli da grade. Tako da ništa nije moglo da se uzme u prvoj polovini 2022.
Bila sam, pitala.
Ja ne mislim da je BW lux. Ja ne razumem ljude koji misle da je BW lux. Ima par malo boljih zgrada, ali sve ostale su ispod proseka.
Mikrolokacija je Novi Dorcol uzas. Imali su bas profesionalnu prodajnu ekipu i pristup. Gradnja nije nesto kvalitetnija nego recimo KDistrict. Oko odrzavanja je isto problem jer nisu uskladjeni ali tako je svugde.

Mikrolokacija je Novi Dorcol uzas. Imali su bas profesionalnu prodajnu ekipu i pristup. Gradnja nije nesto kvalitetnija nego recimo KDistrict. Oko odrzavanja je isto problem jer nisu uskladjeni ali tako je svugde.
U QU1, BW održavanje je užas. Ne čisti se, ništa ne funkcioniše. Sve se kvari na nedeljnoj bazi (vrata, liftovi, vrata od garaže). Ostave su poplavljene jer voda curi iz nekih cevi. Sve je očukano i oštećeno. Obezbedjenje samo spava na fotelji.
Atmosfera je kao na autobuskoj stanici.
Opšte rasulo. Stanari su prestali da plaćaju te račune u znak protesta.
A pola Srbije misli da je ovo lux 😅.

Mislim da su krenuli da ga grade kasnije. Skuplji je bio od BW, ali i kvalitetniji. Posebno je garažno mesto bilo skupo.
Slaba je bila ponuda stanova krajem 2021 početkom 2022.
@Cvrčak koja je bila cena m2 sa PDV-om u trenutku kada ste kupili stan? A koja je sada procena prodajne cena nakon zavrsetka gradnje?

Jos uvek nije zavrsen i useljen
Ne verujem da ima stanova u prodaji.

QU1 je kasnio skoro godinu dana. Trebala je zgrada da bude završena 01.12.2023. Forsirali su da uzmemo ključeve bez struje i tehničkog prijema.
Mene su uselili bez moje volje administrativnom predajom u oktobru 2024.
Kao srediće probleme posle toga. Nisu ni jednu primedbu iz zapisnika popravili.

Ne verujem da ima stanova u prodaji.

QU1 je kasnio skoro godinu dana. Trebala je zgrada da bude završena 01.12.2023. Forsirali su da uzmemo ključeve bez struje i tehničkog prijema.
Mene su uselili bez moje volje administrativnom predajom u oktobru 2024.
Kao srediće probleme posle toga. Nisu ni jednu primedbu iz zapisnika popravili.
Kod mene su u QU1 tek posle dva meseca poceli sa popravkama sto je meni bilo kasno i s obzirom na ne bas prevelike greske bilo bi bolje da i nisu nista radili jer je stan bio vec namesten i ociscen a napravili su mi haos i bilo je kao popravljeno a gore. Najgora je bila stolarija spolja na terasi ali to sam resio sa plise komarnicima.

@Cvrčak koja je bila cena m2 sa PDV-om u trenutku kada ste kupili stan? A koja je sada procena prodajne cena nakon zavrsetka gradnje?
Prodajne cene imate na Halo oglasima, Krediumu itd. Cene svih stanova su poskupele pa su i ovde ispratile inflaciju, negde oko 30-40% su više u odnosu na 2022.
Nemam utisak da se ‘zaradilo’ na stanu već da se prosto desila inflacija.
Više bih zaradila procentualno na razlici u vrednosti starogradnje od 2021-2022 do 2024.

Možda se štedi oko 500, max 700€ po kvadratu ako se čeka 3-4 godine na useljenje. Medjutim treba i živeti negde za to vreme pa ne treba posmatrati samo zaradu.

Još jedan je problem vezan za BW, a to je da ovde živite kao u zatvoru jer zgradom upravljaju BW i samo njihovi ljudi. Vi kao stanar nemate nikakva prava.

Onda koncept naselja nije porodično stanovanje već izdavanje/stan na dan. Tako da zgradom defiluju svakakvi ljudi koje niko ne evidentira na pravi način. U hotelu se uzimaju podaci iz LK/pasoša, a ovde ne.

Pola zgrade ne zna šta sa radi, da li da prodaje ili izdaje? Porodičan život je nemoguć ovde. To će sigurno uticati na prodajne cene ako već ne utiče.

Vrh