Pozdrav svima nakon dužeg vremena.. Da ne ulazim u detalje zašto me nije bilo, i verovatno neće biti, nedavno se pojavila zanimljiva informacija da bi u Srbiju mogao da uđe ruski lanac Rewe.. U pitanju je vrlo ozbiljan lanac, ima ga dosta po nemačkoj uglavnom u robnim kućama tipa Karstadt i slično.. S obzirom da Spar i Carrfour nisu više ili makar u skorijem periodu zainteresovani za naše tržište, Rewe bi bio prava ekskluziva za Galeriju... Mislim da zaslužuje da se poredi sa oba pomenuta, pa čak ako gledamo enterijer i koncept, ReWe bi bio i mnogo bolji.
Zoran je ranije pominjao da Gucci i Armani sigurno dolaze, pa da mu verujemo pošto očigledno ima dosta informacija..
Zabrinjavajuća je informacija da mesec dana pre otvaranja nije počela kampanja ni jednog ,,ozbiljnog" i ekskluzivnog brenda koji navodno treba da dođu.. Posebno je zanimljivo da će se prvo otvoriti 30% lokala odmah, a posle ostatak i da je reč o domaćim brendovima??? Kojih mi to 75 lokala (30% od ukupno 250) imamo da mogu da dele isti krov sa Gucci-em ili bilo kojim dizajner brendom? Čak je neko u jednom Beobuild-ovom videu o galeriji pominjao dolazak obuće Fontana iz podzemnog prolaza i nekih isto meni nepoznatih radnji među kojima ima i po koja ekskluzivnija..
Dolazak nekih brendova koji mislim da nam fale bi bili na primer Staturn (ako on nije samo za nemačku, ne držite me za reč), Fnac, Dji, Muller, Lindt, SportDirect, Tschibo, Uniklo, nekih multibrend radnji tipa Galerija Lafajet, Galerija, neki takav koncept, mada to je više za pojedinačan objekat, a ne za tržne centre.. Nisam potrošač svih navedenih, ali mislim da bi bilo dobro da ih imamo.
Mada mislim da će Galerija biti još jedno i verovatno poslednje veliko razočarenje pošto mislim da će se sada malo smiriti sa tržnim centrima, pogotovu tim najavljenim kao ekskluzivim pa posle... (Ada Mall, Rajićeva pogotovu, pa čak i Beo po malo...)
Evo i nekih slika da ne bude samo razvoj tržišta u postu nego i malo fotografija.