Šta je novo?

"BW Galerija" - Beograd na vodi [ Tržni centar | 300 000m² ]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=775970#p775970:1axkky6h je napisao(la):
Pegasus » Pet Sep 18, 2020 4:10 pm[/url]":1axkky6h]Sve je vise bilborda po gradu u vezi otvaranja BW Galerije, kao i baneru po internet sajtovima, deluje da ce ipak otvaranje biti 08.Oktobra.

Nista od 8og oktobra. Rece danas Vesara citiram "otvara se za nekih mesec dana".
Ne verujem da bi rekao mesec dana da je 8og, vec bi rekao 2-3 nedelje

Da, da ne idemo u off. Imam preko 100 pari patika i 95% su kupljene van Srbije. Konstantno pratim sve vezano za sneakerhead kulturu. Poslednje parove koje uzmeš za 30-50€ ne treba uzimati kao merilo. Takvih sam uzeo dosta na zapadu. Patike kojima je puna cena 180-200€ nalazio sam za 30-50€. Ali to su poslednje veličine.
Činjenica je da na zapadu ima više izbora što se tiče i modela, izbora boja i cena. U velikoj meri i zbog online kupovine. Znam za preko 50 nezavisnih šopova u Evropi koji svi redom imaju i online šop i dosta često imaju odlične cene.
E sad, ako baš ciljaš određen model i boju onda je kockanje čekati da odu na cenu koju si spreman platiti. Ali ako nasumično uđeš sa ciljem da kupiš patike garantovano ćeš bolje cene, veći izbor boja i veličina naći na zapadu.
Slažem se da dovođenje brendova kojih ima i na zapadu neće nužno doprineti kvalitetu kupovine. Jedino što bi doprinelo je podizanje iznosa za online kupovinu iz EU. Kod nas je 50€ sa poštarinom što je smešno. BiH i CG ke 150€.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=776418#p776418:2nygaqoc je napisao(la):
blagic » 20 Sep 2020 04:34 pm[/url]":2nygaqoc]Za patike nisi u pravu. Ovde čak prodaju priču kako su neki modeli limited. Naravno da su limited kad nabaviš 20ak pari. A moju veličinu najčešće i ne nabave. Ovde određene kompanije drže monopol. Zato su patike u proseku 10-20€ skuplje nego u zapadnoj Evropi. A o cenama koje imaju po outletima možemo samo da sanjamo. Da se razumemo, futloker nije ništa posebno osim ako u svom sastavu nema haus of hups ali to se najčešće može videti samo u najvećim gradovima. Futloker nije došao ni u Bugarsku. Barem nije kada sam poslednji put bio u Sofiji. A ako tamo nije došao gde može bez problema prodavati sa svoje online platforme neće sigurno ni u Srbiju. Nike proizvode čak i ne možeš poručiti iz Srbije jer nismo deo njihove EU prodajne regije. A i da možeš carina bi te oderala!

Ne znam zasto mislis da footlocker nije nista posebno, on je generalni zastupnik za Nike u Francuskoj i bas rade one popuste o kojima si pricao u poslednjem postu, da možeš kupiti sneakers patike koje vrede 130-180 evra upola cene. To je dobra stvar da imaš takav popust. A izbor im nije tako loš, naravno uži nego na netu što je i logično ali opet ima izbora.

Uh, možda je to malo teže objasniti nekome ko nije u toj priči kao ja.
Ako imaš priliku ikada ući u običan futloker i onaj gde ima haus of hups. Ima velike razlike.
Običan futloker nije ništa bolji od JD sportsa ili Snajpsa.
Da ima više izbora to sam i ja napisao. Za nekoga kome nije baš bitno da kupi baš taj i taj model.
Ne znam samo kako bi to sa takvim stranim lancima funkcionisalo kod nas jer po informaciji koju ja imam sport vision ima monopol nad uvozom, konkretno za najk. Bukvalno ništa ne možeš poručiti od najka bez njihovog odobrenja. Ali ako je TAF mogao doći onda u dogledno vreme možemo očekivati i druge.

TAF је одлична радња, можда боља од База. Имају све од NB до гасерсих Најки.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=776461#p776461:1um221kv je napisao(la):
blagic » 20 Sep 2020 07:27 pm[/url]":1um221kv]Uh, možda je to malo teže objasniti nekome ko nije u toj priči kao ja.
Ako imaš priliku ikada ući u običan futloker i onaj gde ima haus of hups. Ima velike razlike.
Običan futloker nije ništa bolji od JD sportsa ili Snajpsa.
Da ima više izbora to sam i ja napisao. Za nekoga kome nije baš bitno da kupi baš taj i taj model.
Ne znam samo kako bi to sa takvim stranim lancima funkcionisalo kod nas jer po informaciji koju ja imam sport vision ima monopol nad uvozom, konkretno za najk. Bukvalno ništa ne možeš poručiti od najka bez njihovog odobrenja. Ali ako je TAF mogao doći onda u dogledno vreme možemo očekivati i druge.

Pa sad ne znam sta podrazumevaš pod biti u toj priči kao ti, kontam da ako imas preko 100 patika kao sto si rekao da si veoma prohtevan i probirljiv kupac i da znaš tačno šta hoćeš. E sad na primer ako uzmemo air max patike koje se najviše i kupuju kad su sneakers patike u pitanju, jedino ako nisi totalno zagrižen ljubitelj odredjenog modela u odredjenoj boji koji je limited edition pa da isključivo to tražiš onda razumem da je tebi sužen izbor jer to ćes teško naći u foot lockeru a još teže na popustu. Mislim ne znam koja su ti očekivanja kad su tako neke retke serije u pitanju ako o tome pričaš. Ali ovde ipak pričamo o 99% ljudi koji hoće samo patike da kupe sa razumnim izborom.

Jasno, jasno. Zato sam to i naglasio. Ipak većina mojih pari nije limited edition. Nego su to parovi koji se dosta lagano nalaze u zapadnoj Evropi ili Americi, gde sam većinu i kupio ali kod nas ne baš. Diskusija je krenula jer je rečeno da je kod nas isti izbor i čak niže cene nego u zapadnoj Evropi. Što jednostavno nije istina. Dovoljno je pogledati konkretan model kod nas i proguglati cenu u zapadnoj Evropi.
Izuzeci su poslednji parovi koji se nađu po smešnim cenama.

Ja sam pod "patike" govorio o klasicnim sneakers patikama, AirMax270, 2090, Tanjun, Adidas NMD-R1 i slicno, i za to i dalje tvrdim da ako trazite tacno odredjeni model i tacnu boju vrlo cesto cete naci isto ili jeftinije u srbiji.

A ako kupujete "hocu neke jeftine patike" nacicete bolji izbor u outeltima po evropi bez sumnje, i to je sasvim u redu, ali to su dve potpuno razlicite vrste kupaca.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=776407#p776407:172tt8ip je napisao(la):
voltron » 20 Sep 2020, 16:44[/url]":172tt8ip]Ovde mnogi mastaju, i nemaju bas predstavu gde zive, pa da krenemo redom:

Gap - iste krpe kao Inditex i H&M, a skuplji, nije ni cudo sto se povukli

Uniqlo - ?! Vi se salite jel da, pa to ne postoji ni u Frankfurtu :mrgreen: Ima u Berlinu radnja za par entuzijasta koji bi tamo nesto kupili i to je to.

fnac - siromasna verzija Mediamarkta, u sustini to vec ima u srbiji

Mediamarkt - nece skoro doci u srbiju, proguglajte ko drzi tehniku u srbiji i bice jasnije

Footlocker - Sve sto oni imaju postoji u Buzz, Taf, Spotu itd. Isti modeli i cene. Tike radnja ima vrlo unikatne modele koji se cak retko vidjaju i na zapadu. Patike generalno nisu dobar argument jer to je jedna od retkih stvari gde smo potpuno isti, a cesto i bolji od zapadne evrope po asortimanu a i po ceni.

I tako dalje, da skratim, dvomilionski gradovi bez metroa postoje samo u Beogradu i Africi, a ovde se sa zaljenjem diskutuje zasto soping nije kao u New York, Paris, Berlin? :mrgreen:

Nije, niti ce ikad biti.

Ajd uzdravlje.
Ima par cinika, koje definitivno treba eliminisati sa foruma.

Волим што је ова тема започела са критикама како никоме није потребан још један тржни центар да би завршила у клању које ће продавнице бити и шта где купити

Nije to cinizam, nego realnost.

Mogadischu je grad u Somaliji, velicine Beograda, takodje bez metroa.

Sa takvim gradovima se moze praviti usporedba shopping mallova, a ne da poredite Paris Berlin Rim.

Ako znate neki milionski grad u evropi bez metroa javite pa da poredimo Mallove tog grada sa Beogradom.

Pozz

Zato u USA grade one limene trznecentre koje brzo zatvore i predju na online ili ih odnese tornado. Posle korone ce narocito akcenat biti na tome, mislim da je kraj salivanju tolikog betona u trzne centre koji u jednom trenutku prestanu da funkcionisu i zvrje prazni.

Dopunjen spisak boldovanim brendovima. I dalje nisam ni blizu najavljenih 30-40 odsto lokala koji bi trebalo da se otvore u oktobru, a kamoli celog centra :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=773649#p773649:1jv96x0i je napisao(la):
Homer Jay » 10 Sep 2020 08:02 pm[/url]":1jv96x0i]Iz oglasa za zapošljavanje i sa društvenih mreža, uspeo sam da sakupim tek "šaku" brendova koji se otvaraju u Galaeriji:

Cineplexx
Peek & Cloppenburg
Jungle Baby
US Polo Assn
Tiffany
Modna kuća Balašević
Kockarium (Lego kocke)
Pertini
Adidas
Intersport
Nsport
The Spot
Puma
Sani optik
Salon na vodi (frizer)
The Athlete's Foot
Marc Cain
Lush
Swarovski
Zlatara Stefanović 1886
DM
Mi Store
Primavera (neki restoran)
FWI by Ivana Korab
Bonatti

Lush se opet vraca? Je l su oni bese bili u Bgu odavno bas?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=777378#p777378:1icm74cz je napisao(la):
loyola » Sre Sep 23, 2020 10:01 pm[/url]":1icm74cz]Lush se opet vraca? Je l su oni bese bili u Bgu odavno bas?
Bili, bili, ovo im je treća sreća.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=777378#p777378:2108gost je napisao(la):
loyola » 23 Sep 2020 09:01 pm[/url]":2108gost]Lush se opet vraca? Je l su oni bese bili u Bgu odavno bas?

Da, bili su ovde pre nekih desetak godina. Jednom sam za rođ na poklon dobio neku njihovu kremu za brijanje, pa sam se jedno vreme pravio hipster i umesto pene mazao to neko zgnječeno voće po sebi :D Sećam se da su bili na kraju Kneza, tu negde kod Rajićeve tj. pokojne montažne garaže, ali si već raskrsnicu ranije mogao da ih namirišeš.

Vidim sad da po društvenim mrežama najavljuju povratak i otvaranje prve radnje u Galeriji.

Definitivno se BW Galerija otvara 08.Oktobra, uzurbano se radi i oko i u trznom centru. Nazalost tek oko 50% lokala ce biti otvoreno sada, a ostatak radnji do marta ili aprila 2021god kada ce biti i svecnao otvaranje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=777398#p777398:1p8e92dn je napisao(la):
Homer Jay » Wed Sep 23, 2020 9:40 pm[/url]":1p8e92dn]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=777378#p777378:1p8e92dn je napisao(la):
loyola » 23 Sep 2020 09:01 pm[/url]":1p8e92dn]Lush se opet vraca? Je l su oni bese bili u Bgu odavno bas?

Da, bili su ovde pre nekih desetak godina. Jednom sam za rođ na poklon dobio neku njihovu kremu za brijanje, pa sam se jedno vreme pravio hipster i umesto pene mazao to neko zgnječeno voće po sebi :D Sećam se da su bili na kraju Kneza, tu negde kod Rajićeve tj. pokojne montažne garaže, ali si već raskrsnicu ranije mogao da ih namirišeš.

Vidim sad da po društvenim mrežama najavljuju povratak i otvaranje prve radnje u Galeriji.

Da, mislim da su tu bili gde je sad zamrznuti jogurt, mozda cak i taj lokal. Ali ne znam zasto mislim i u Uscu da su bili kratko.
Nadam se da ce im biti razumne cene, nije lose za poklon i hipsteraj :D

Za sad nista spektakularno se novo ne otvara.

Da potvrdim da se ostaje pri otvaranju u oktobru i da će promenada ispred TC-a biti završena ali ne i ispred kule kao što se moglo i očekivati na osnovu fotografija tj stanja na terenu.

OK, hajdemo onda opet da dopunjujemo :D Nemam ih još ni 30 na spisku, a za dve nedelje će navodno biti otvorena polovina lokala u TC, što mu dođe oko 150...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=773649#p773649:2s0g198x je napisao(la):
Homer Jay » 10 Sep 2020 08:02 pm[/url]":2s0g198x]Iz oglasa za zapošljavanje i sa društvenih mreža, uspeo sam da sakupim tek "šaku" brendova koji se otvaraju u Galaeriji:

Cineplexx
Peek & Cloppenburg
Jungle Baby
US Polo Assn
Tiffany
Modna kuća Balašević
Kockarium (Lego kocke)
Pertini
Adidas
Intersport
Nsport
The Spot
Puma
Sani optik
Salon na vodi (frizer)
The Athlete's Foot
Marc Cain
Lush
Swarovski
Zlatara Stefanović 1886
DM
Mi Store
Primavera (neki restoran)
FWI by Ivana Korab
Bonatti
Navigare
Gigatron
Vulkan
Skinology

Bravo za spisak. Ipak neki se mozda ne oglasavaju na infostudu vec planiraju interno da prebace neke.

Vradovicu kakava su tvoja ocekivanja od BW Galerije, za sada izgleda da nema nista od onih skupih fensi brendova?

Hoce li i koliko otvaranje BW Galerije i sredjivanje cele infrastrukture oko nje, uticati na skok cena stanova u BW po tvom misljenju?

Vrh