Šta je novo?

"BW Galerija" - Beograd na vodi [ Tržni centar | 300 000m² ]

Cudan smo mi narod sa tim "ne vidim vise vizuru od BGH2O kme kme". :cry:
Mislite da su graditelji pitali gradjane New Yorka na primer "izvinite dal se slazete da gradimo neboder visine od kilometar ispred vase zgrade, znate zaklonicemo vam pogled na Brooklyn Bridge i reku Hadson?" To je progres ljudi, mora da se gradi, grad ne moze da ostane isti 500 godina sa kucercima od sprat/dva

Stvar je u tome sto ako pogledas u pravcu Galerije koja ima 3 sprata, iza nje se ne vidi nista. Neka su spratovi u Galeriji visi nego u nekoj obicnoj zgradi, tako da Galerija odgovara zgradi od 4 sprata. Dolazimo da zakljucka, da bi cak i cetvorospratme kuce zaklonile taj "lep" pogled, da ne govorimo o drvecu koje idu u visinu 15- 20 metara i o nekoj botanickoj basti koju su mnogi hteli na tom mestu. Vazno je da se kritikuje, a da li ima logike u tome nema veze.

Jedno je zakloniti vizuru lepim zgradama, a drugo je zakloniti vizuru ovim čudima. Ništa do sada nije bilo dovoljno lepo urađeno, sve zgrade u rangu novogradnje u Kaluđerici. Samo što to u Kaluđerici (i drugim delovima grada gde se grade slične zgrade) lepo izgleda i donekle pomaže razvoju tih delova grada. Ovo ovde ništa od toga ne čini, samo što se reklamira kao neka ekskluziva i slično. Eto, to je problem zašto zaklanja vizuru i nije za poređenje sa npr Njujorkom jer je to potpuno drugačija i vizura i izgled zgrada.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=766997#p766997:2zxsncu2 je napisao(la):
ljube » 18 Aug 2020 12:10 pm[/url]":2zxsncu2]Logo Galerije kao da su miševi pojeli Google logo :)

:lol: koji si ti car ! Ja tek sada ustvari vidim da je to kao stilizovano slovo G (pojedeno).

I bas sam se pitao mesecima sta ovo predstavlja ?

Kad ono...

giphy.gif

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=767609#p767609:28b4dh1c je napisao(la):
marrecar » Čet Avg 20, 2020 1:03 pm[/url]":28b4dh1c]Jedno je zakloniti vizuru lepim zgradama, a drugo je zakloniti vizuru ovim čudima. Ništa do sada nije bilo dovoljno lepo urađeno, sve zgrade u rangu novogradnje u Kaluđerici. Samo što to u Kaluđerici (i drugim delovima grada gde se grade slične zgrade) lepo izgleda i donekle pomaže razvoju tih delova grada. Ovo ovde ništa od toga ne čini, samo što se reklamira kao neka ekskluziva i slično. Eto, to je problem zašto zaklanja vizuru i nije za poređenje sa npr Njujorkom jer je to potpuno drugačija i vizura i izgled zgrada.

Lepota zgrada je jedna tema, a zaklanjanje vizure sasvim druga. Onda pisite "ne zaklanjajte mi vizuru ruznim zgradama" umesto "ne zaklanjajte mi vizuru".

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=766997#p766997:32h1ysj1 je napisao(la):
ljube » 18 Aug 2020 12:10 pm[/url]":32h1ysj1]Logo Galerije kao da su miševi pojeli Google logo :)
E svaka čast na ovom (prvom i jedinom tvom) komentaru. Morao sam amaterski da ovekovečim ovo i dodam omiljenu rečenicu sa sela: POJELI MIŠI:
pojelimisi.jpg

Inače, gigasramota za Galeriju.

Kako te pustaju unutra Zorane? Il si obican civil ili radis nesto u vezi Galerije?
Svaka cast na slikama

Jel moze ovo da se zavrsi tj otvori do 08.Oktobra? Nije malo radova za samo 50dana.

Unutra mi je tržni centar kao bilo koji drugi. Izdvaja ga fasada ka reci i promenada koja se radi. Ali ono što mi doprinosi nekom utisku teskobe, iako je kej ovde širi, jeste to što vizuelno odseca ostatak grada od reke. I to je to. Više sa reke ne postoji pogled u dubinu, prema starom delu grada koliko god bio lep/ružan.

Pa ima resenje i za to. U pozadini ce mo u buducnosti izgraditi solitere, koji ce biti visi od BNV i Galerije, tako da ce mo imati i dubinu. :lol:

BW Galerija ce privuci jako puno posetioca ocigledno. Cak i u vreme korone.

Ovo je neverovatno kako ce dobro da izgleda.

@zoran_m

Ove fotografije iznutra su bez ikakvog veštačkog osvetljenja u tržnom centru?

Tako je, dosta je svetlo ali ne previse koliko bi bilo kada bi krovni pokrivac bio staklo. Svakako dosta ce se energije trositi na grejanje i hladjenje.

Samo da cene ne budu previsoke, da ne budu vise od postojecih TC bilo bi dobro. Ne gledam lux brendove nego ostalo

Slucajno sam u prolazio video bilbord, poceli su sa reklamiranjem.

Nema datuma znači nisu sigurni da će biti početak oktobra.
Izgleda na oko da nema mnogo još da se radi ali mislim da ima milion sitnica pogotovo unutra centar je ogroman

Ja mogu da potvrdim da sam nacuo oktobar. Doduse mislim da ce to neko prvo otvaranje biti neko skromnije zbog cele ove situacije i da ce se polako puniti.

8. Oktobar je zvaničan datum komuniciran ka zakupcima, za sada se ne pominje nikakvo odlaganje.

Имам информацију да је отварање померено за Март следеће године.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

+ za fotke.
Kakav je utisak kada se galerija uzivo gleda sa druge obale ili kada se seta promenadom?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=757322#p757322:hc9vcxf0 je napisao(la):
Marko Perković » Чет Јул 16, 2020 1:43 pm[/url]":hc9vcxf0]jel zna neko jel su uspeli da dovedu Luj viton u galeriju,za Gucci se zna da dolazi

Откуд знаш? Гучи често отвара по улицама али било би време да у Србији може да се купи добра одећа.
Сумњам да ће се то што си рекао десити, но видећемо ускоро за пар месеци. :)

Vrh