Šta je novo?

Bulevar patrijarha Pavla

Luka 14

Beginner
Učlanjen(a)
24.08.2021.
Poruke
96
Pohvaljen
207
Nisu mi jasni ljudi koji šeruju ovog vlogzilu. Da baciš pogled dal je nešto novo uradjeno, ok, al da lika direktno promovišeš, ne ide mi u glavu... Lik je potpuno neupućen, nepismen i neusmen, a uz sve još i naporan... Kakav završetak trasiranja, kad 2/3 bulevara još ni ljudska noga nije kročila, a kamo li da je istrasirana... Da ne pominjem da je taj njegov "trasirani deo" izgradjen i trasiran pre 90 godina godina!!! Verujem samo Srdjanu Prpi! :lol:
 

ftj

Higher intermediate
Učlanjen(a)
30.12.2009.
Poruke
960
Pohvaljen
736
Ja sam ga gledao iz sazaljenja kao trudi se covek pa da mu ucinim da ga pogledam, medjutim lik je ocigledno bot koji ima svoju agendu sto bi rekli pa mi vise nije simpatican.
 

Bulbulderac17

Advanced
Učlanjen(a)
04.01.2015.
Poruke
3.912
Pohvaljen
11.717
Lokacija
Zvezdara
Vlogzila samo na mute...sve mozes da zaključiš gledajući snimak i čitajući ovde komentare.

Ja poštujem samo trud da obiđe sva gradilišta i uprlja cipele...kao što poštujem svaku okačenu sliku...bez obzira da li se slažem sa komentarima tog forumaša koji je okačio istu.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

karim

Intermediate
Učlanjen(a)
17.10.2011.
Poruke
283
Pohvaljen
983
Osetno su ubrzali radovi, bude i po celih petnaest radnika i dve-tri masine i kamiona, a sto je opet hiljadu puta brze od tempa vidjenog u prve dve godine gradilista. Ovako mozda skrpe nesto cak i do Nove godine, a do izbora definitivno.
 

Дошљак

Professional
Učlanjen(a)
31.10.2014.
Poruke
22.469
Pohvaljen
31.841
Све је ово једно велико ништа без везе са мостом.
 

Zaratustra

Beginner
Učlanjen(a)
15.12.2020.
Poruke
30
Pohvaljen
68
Igor":3j7gd3uo je napisao(la):
Ne očekujem da će vraćati trojku pre nego što se završi deonica ka petlji "Hipodrom". Kontaktna mreža je većim delom pokradena i u jako lošem je stanju. Takođe ništa bolja situacija nije ni sa šinama koje su na delovima trase zatrpane šljunkom i zemljom. Uostalom radovi na deonici ka petlji "Hipodrom" bi trebali da krenu nadam se do kraja sledeće godine tako da nema previše prostora ni smisla da se bilo šta privremeno osposobljava.
Igore, zbog čega očekuješ da radovi počnu tek krajem sledeće godine, ako je tender za izbor izvođača raspisan u avgustu 2021.

https://www.ekapija.com/news/3391532/ra ... a-sa-mosta

Nekako mi je logično da se probije rok kraja radova ali zbog čega bi početak?

Sent from my SM-G986B using Tapatalk
 

Igor

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
10.01.2007.
Poruke
17.544
Pohvaljen
32.185
Pa napisao sam do kraja sledeće godine a ne krajem sledeće godine.
 

Zaratustra

Beginner
Učlanjen(a)
15.12.2020.
Poruke
30
Pohvaljen
68
Igor":3oo5dhs4 je napisao(la):
Pa napisao sam do kraja sledeće godine a ne krajem sledeće godine.
Nisam mislio da napadam, samo pitam misleći da imaš neku informaciju više. Sa činjenicom koju sam okačio gore, očekivao bih da radovi počnu možda i pre završetka ove deonice koju rade.

Sent from my SM-G986B using Tapatalk
 

M86

Intermediate
Učlanjen(a)
24.07.2017.
Poruke
143
Pohvaljen
370
Po budzetu ima da ga rade bar još 3 godine. Najviše 2024

:lool: :lool:

Kod:
0701 07015300 2.30.
Саобраћајница Патријарха Павла
950.725.663
990.000.000
3.960.000.000
 

Дошљак

Professional
Učlanjen(a)
31.10.2014.
Poruke
22.469
Pohvaljen
31.841
Хмм кад су беше укинули тројку до Раковице?
 

Дошљак

Professional
Učlanjen(a)
31.10.2014.
Poruke
22.469
Pohvaljen
31.841
Моја нека предпоставка - 22. - уклањање пруге од Топчидерске ноћи до гараже Плавог воза, 23. - радови на подземној инфраструктури динамкие као на сад отвореној деоници, 24. - изградња саме саобраћајнице са пратећом расветом, пешачкким и бициклистичким стазама и семафорима.
 

Express

Higher intermediate
Učlanjen(a)
05.11.2011.
Poruke
1.957
Pohvaljen
2.253
Pročešljao malo temu unazad pa videh plan koji je Sole okačio na strani 36 pa imam jedno pitanjce.

Vidim da je rešen radijus krivine na raskrsnici Topčiderske sa Bulevarom vojvode Putnika zatvaranjem dela Topčiderske i preusmeravanjem BVM (v. Mišića) drugim delom Topčiderske, pa se pitam na koji način misle da 49 preleti sve to? Ako ide do novog kružnog toka kod stare okretnice to više nije prečica i linija je obesmišljena. Parče Bulevara vojvode Putnika od Drajzerove do Topčiderske se prekida.

Tramvaj 4 može biti uveden kao prečica umesto 94 koju možemo vratiti na staru trasu preko Gazele, međutim gubi se veza Dedinja preko Ade uz nepotrebno kruženje preko Gazele. Isto je i sa 49. Obe linije će peviše kružiti. Sada taj deo treba spojiti sa Drajzerovom kozjom stazicom iza onih novih zgrada preko radanske do BVP (v. Putnika) da se ne bi kružilo preko BPP (P. Pavla) ili preko Topčiderske zvezde Užičkom.

Jedino rešenje koje pozitivno utiče na prevoz jeste rešavanje prečice ka Prokopu rekonstrukcijom severnog dela Topčiderske, kako bi neke linije s Banovog brda mogle da se preusmere ka Slaviji preko Prokopa (nakon izgradnje nadvožnjaka preko autoputa), no isto je bilo izvodljivo i bez ukidanja pruge i rekonstrukcije BPP koje uključuje kontinuitet parka bez denivelacije ulice gradnjom tunela. Navodno je spuštanje u plitki tunel preskupo iako se rasipa gotovo na svakom koraku. Ono što ne bi predstavljalo bacanje novca u bunar nikome ne pada ni na kraj pameti.

Reče Vučko na strani 45 da je skeptičan oko kružnih tokova. Delim njegovo mišljenje. Pre neki dan sam prošao kroz novi tok na ukrštanju Bulevara oslobođenja, Crnotravske i Save Maškovića i mogu reći da se vozila potpuno zaustavljaju stvarajući kolonu kao na semaforu. Brzina ulaska u kružni tok uslovljena je njegovim radijusom, dok veći obim saobraćaja u pravcu (Bulevar oslobođenja) može povremeno potpuno blokirati ulazak u tok. Tek kad se raščisti ulaze vozila iz Crnotravske. Kolona je sve do stajališta Paunova.

Više o kružnim tokovima ovde:

Trebalo je bar da predvide dogradnju podvožnjaka ili nadvožnjaka u budućnosti. Prva opcija jeste skuplja, estetski i društveno pogodnija (manje buke direktno pored stambenih objekata, više sunca na pešačkim stazama), ali druga osim toga što je jeftinija izbegava i velike poremećaje prilikom izvođenja građevinskih radova. U slučaju BPP tamo gde je trebalo ostaviti prostor za pravac sproveden je tramvaj. Umesto da pravac ostaje na sredini, a izlazi lateralno ka kružnom toku, morali bi da grade dva lateralna nadvožnjaka. Takođe podvožnjake će nesumnjivo izbegavati radi sprečavanja prekida saobraćaja.

Da se ja pitam ne bi ni dozvolio vezu s mosta ka Miloševom konaku već bi denivelisao razdvajanje ka konaku i mostu iz pravca Rakovice (pravac ka mostu na vijaduktu, lateralno ka konaku u nivou a tramvaj pomerio pored, pa sproveo drugim nadvožnjakom iznad puta u nivou). Pionirsku bi pretvorio u jednosmernu tako da se izlazi levo s pravca, dok bi suprotan smer bio dozvoljen na drugim mestima. Stalno hendikepiraju pravce koji imaju najveći protok. Ne samo što žele da obezbede sve kombinacije na svakom čošku, već mešaju babe i žabe tj. pešačko-biciklistički i motorni saobraćaj u nivou. Zato nam je saobraćaj takav kakav je - kao zaprežni pre par stotina godina i pored navodnih pravila. Pogledajte šta je tu šeršačkih prelaza. Zar nisu mogle pasarele? Onda kaže autoput seče grad na pola. Budalaština. Pogledajte Novi Beograd. Duž "sunken freeway" koridora se mogu dodati pašačke i bici staze s tim da poprečne veze ostaju jer "preleću" ceo koridor.

Dobar primer rešenja kružnih tokova imamo u Brizbejnu na rešenju izlaza s autoputa M5: https://www.google.com/maps/@-27.478246 ... a=!3m1!1e3

Gde god je moglo izdvojiti saobraćaj u nivou s kružnog toka bez denivelacije to je i učinjeno. Gde je postojala potreba za denivelacijom izgrađen je nadvožnjak. Postepeno će vršiti denivelaciju kako obim saobraćaja bude rastao. Upravo je u tome problem sa Beogradom. Mi povećavamo gustinu, a ne denivelišemo ukrštanja kada se pređe određena granica. Sabili smo sve sokake na Autokomandu sa kružnim tokom sa jedne i "semaforskim paklom" sa druge, pa kako da se autoput ne zaguši kad nemaju gde da se isključe? U suprotnom smeru, na uključenju imamo kolonu od Mostara jer površinske raskrsnice na mostaru, usko grčo od gazele prave isti problem. Iako bi protok normalno bio usporen samo u slučaju nezgoda, svakodnevne zastoje izaziva negativan uticaj urbanističkih uslova na pristupnu mrežu duž autoputa. Izlaz na Autokomandi pravi kolonu do Mostara, desna traka usporava srednju a ovi što obilaze i levu. Čim se prođe isključenje protok se vraća u normalu što znači da nije problem autoput tj. pravac već preveliki broj neadekvatno rešenih prilaza na veoma malim rastojanjima koji se vezuju na potpuno neprimerenu putnu mrežu obimu saobraćaja generisanog urbanističko-društvenim prilikama. Isti problem imamo i kod bulevarskih saobraćajnica sa ukrštanjima u nivou. Kanalisanje u zoni ukrštanja, previše ukrštanja na premalim udaljenostima. Skoro svaki problem Beograda u Novom Beogradu je izbegnut.

Čepovi se već javljaju u Radničkoj i na raskrpetlji Careva Ćuprija pa imajući u vidu SMT nije teško zamisliti zastoje sutra i na prilazima kružnim tokovima u BPP. Samo tako nek nastave, pa će sahraniti i drumski i šinski saobraćaj. Nećeš moći prozor da otvoriš od rojeva dronova. Tamo gde treba da ih grade, gde sad zglob ne može da okrene (jedva i solo u Višnjici i Kaluđerici) ne pipaju ništa.
 

Straxa

Intermediate
Učlanjen(a)
07.02.2019.
Poruke
139
Pohvaljen
302
Iz nacrta plana budzeta za 2022. godinu (Ostale dve kolone su za 2023. I 2024. godinu)
 

Prilozi

  • Screenshot_20211201_154307.jpg
    Screenshot_20211201_154307.jpg
    61,5 KB · Pregleda: 1.448

Piccolo

Higher intermediate
Učlanjen(a)
25.03.2013.
Poruke
1.724
Pohvaljen
4.618
Znači tramvaj neće još jedno 5 godina, sramota je da nisu sva potrebna sredstva predviđena za 2022. i da se to završi do max polovine 2023.
 

sudija

Intermediate
Učlanjen(a)
09.10.2018.
Poruke
294
Pohvaljen
613
Možda ga puste do Topčidera, ali ne verujem. A i ovako je bolje nego da se preseda...

Послато са Redmi 7 помоћу Тапатока
 

Johnest_Hon

Higher intermediate
Učlanjen(a)
16.10.2010.
Poruke
1.635
Pohvaljen
1.800
Prvo pomislih da li je moguće da im za ulicu po ravnom i širokom predelu treba toliko ali prema postojećoj dinamici dobro je ako je završe do kraja decenije...
 

karim

Intermediate
Učlanjen(a)
17.10.2011.
Poruke
283
Pohvaljen
983
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=904379#p904379:ymqyrzlg je napisao(la):
Johnest_Hon » 02 Dec 2021 08:14 am[/url]":ymqyrzlg]Prvo pomislih da li je moguće da im za ulicu po ravnom i širokom predelu treba toliko ali prema postojećoj dinamici dobro je ako je završe do kraja decenije...
Nemoj tako, pa to je najteza deonica u celoj jugoistocnoj zoni izmedju Topcidera i Rakovice. Jedna krivina, ali mnooogo za****na, pa oni opasni stubovi ispod zeleznickog mosta, a jel si ti video one kere sto tamo lutaju, prica se da su zamalo rastrgli jednog radnika...
 

Дошљак

Professional
Učlanjen(a)
31.10.2014.
Poruke
22.469
Pohvaljen
31.841
Специфична је ситуација због пуно објеката дуж трасе, нису смели да раде обимније радове.
 

srdjanprpa

Higher intermediate
Učlanjen(a)
19.07.2017.
Poruke
1.828
Pohvaljen
5.841
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IXVWMZVDNRY[/youtube]
 

karim

Intermediate
Učlanjen(a)
17.10.2011.
Poruke
283
Pohvaljen
983
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=904446#p904446:37bzas4j je napisao(la):
Дошљак » 02 Dec 2021 11:20 am[/url]":37bzas4j]Специфична је ситуација због пуно објеката дуж трасе, нису смели да раде обимније радове.
Prosto ne znam da li ih je više namučila ona jedna montažna kućica blizu nadvožnjaka koju su ipak nekako uspeli da sruše za prve dve godine radova, ili je problematičnija ova preostala trafo stanica s kojom tek treba da se suoče?
 

astrodule

Professional
Učlanjen(a)
05.08.2009.
Poruke
16.655
Pohvaljen
27.147
Lokacija
Novi Beograd, Fontana
I koliko ćemo da čekamo na ovo komplikovano parčence? 2023?!

Ovo je trebalo prvo uraditi i tako bismo barem rasteretili raskrsnicu kod Konaka i olakšali svima koji voze na tom potezu.
 
Vrh