[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=880362#p880362:1sp0x3mw je napisao(la):Bender Rodriguez » Sre Sep 15, 2021 2:26 pm[/url]":1sp0x3mw]Na planskim parkiralištima iza zgrada u Jerkoviću pustoš:
A zato po trotoarima i kolovozima redine i redine kočija:
Slikaću ovih dana još. Pa ima toga kolko hoćeš. Nego ja uvek ili žurim ili me mrzi da podešavam kameru. Koga zanima, ovo je Pive Karamatijevića. Skroz planski pravljena ulica u planski pravljenom naselju sa parkiralištima između zgrada, van ulice. I opet je ugušeno automobilima na svakom koraku.
I sad vi mislite da bi neko koga mrzi da mrdne guzicu u autu da samo uđe na taj prokleti parking i tamo ostavi auto umesto posred kolovoza, sutradan se dobrom voljom odricao svog automobila i pešačio do metro stanice, tamo hvatao metro, pa izlazio na presedačkom mestu pa dalje hvatao neki drugi prevoz ili pešačio opet? Ma bi malo morgen. Kad ga mrzi da sedeći utera krntiju na parkiralište, tek bi ga mrzelo da pešači i cima se po prevozu.
Zato, nakon 10 godina davanja prilika i sloboda a zauzvrat dobijanja samo još goreg kolektivnog ponašanja, uzurpiranja površina, isterivanja pešaka na kolovoze i paralisanje čitavih delova grada gužvama, ne preostaje ništa drugo nego da se prosto smanji pristup automobilima. Da ne može svaka dalabu s vozačkom da ode i pazari krntiju i izbaci je na kolovoz i trotoar. Jer ljudi meru i odgovornost očigledno nemaju. I neće ih nikad ni imati, koliko god im pričao ili kazni slao.
Ne, bojim se da ''ne kapiram''.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=880434#p880434:2u5jffon je napisao(la):leobutters » Sre Sep 15, 2021 5:44 pm[/url]":2u5jffon]
Čekaj, zar ovo stvarno treba da ti se objašnjava?
Ko radi prvu smenu, parkira se popodne na normalno parking mesto, ko radi drugu, parkira se uveče gde stigne jer je sve već puno. Sutradan ujutru ovi iz prve opet odu na posao i prava parking mesta ostanu prazna i onda ti misliš da su ovi debili i namerno se parkirali ko je gde stigao umesto na parking mestima.
Stvarno ne treba biti Šerlok Holms.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=880454#p880454:1kwgct32 je napisao(la):Bender Rodriguez » Sre Sep 15, 2021 6:35 pm[/url]":1kwgct32]Ne, bojim se da ''ne kapiram''.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=880434#p880434:1kwgct32 je napisao(la):leobutters » Sre Sep 15, 2021 5:44 pm[/url]":1kwgct32]
Čekaj, zar ovo stvarno treba da ti se objašnjava?
Ko radi prvu smenu, parkira se popodne na normalno parking mesto, ko radi drugu, parkira se uveče gde stigne jer je sve već puno. Sutradan ujutru ovi iz prve opet odu na posao i prava parking mesta ostanu prazna i onda ti misliš da su ovi debili i namerno se parkirali ko je gde stigao umesto na parking mestima.
Stvarno ne treba biti Šerlok Holms.
Da si ti meni živ i zdrav, gledao sam ženu na dnu Pive Karamatijevića, na uglu sa Braće Jerković (gde je onaj Skadar na Bojani) kako se parkira na trotoar koji se još uvek betonira jer ju je mrzelo da guzicu zavaljenu u sedište odveze malo iznad i parkira se u divljnoj ''niši'' za parkiranje gde neće smetati pešacima.
Nema to veze sa smenskim radom, ja ne padam na te priče. Ima veze sa time da ljudi ovde žele da koriste automobile sa svim svojim benefitima i prednostima, a da ih ne ostavljaju na propisna mesta i na propisane načine. Nego zamišljaju kretanje automobilom po gradu ovako:
izađu iz stana -> izađu iz ulaza -> pređu 5 metara -> sednu u auto -> voze se do destinacije -> izađu iz auta -> pređu 5 metara -> uđu u željeno mesto.
Zato je svaki kvadrat grada prekriven automobilčinama, a neke garaže oko njih stoje prazne.
Znam to dobro i po situaciji sa Rajićevom i okolnim ulicama. Ima garažetinu u Rajićevoj, ali neće baja da plati. A i voli kad su mu kolica pod prozorom. Još ako je u nekom od fensi kafića tu u komšiluku, bitno je da se vidi da je tu. Istrpeće i trubnjavu kamiona Čistoće, i psovke pa čak i opomene Komunalaca. Ali mrdnuti auto do garaže 100 metara - jok. Uostalom, i po i po situaciji sa kokoškom u Miniju koju sam juče doživeo i opisao. Iz garaže Minijem na ulicu pa posred kolovoza pa 3 metra do kafića gde se bleji. Tako prosečan Srbin zamišlja kretanje automobilom po gradu. Čast retkim izuzecima.
Samo da se duре ne mrdne ni 10 cm više ako ne mora... A ostale ko šljivi, neka preskaču.