Šta je novo?

Budući projekti - planovi, investicije i potrebe

Pa delimicno si u pravu, ali pipeline je vec pun do 2010. Delta Mall, pa blokovi 11, 20, 23, 25, 26, Usce, pa ACB i okolina, Marina Dorcol, Stari Mlin, Francuska... itd. itd...

Jeste da su projekti vec najavljeni, ali s obzirom na nerazvijenost trzista, mora prvo da se saceka i vidi razvoj dogadjaja, tj. uticaj nabrojanih projekata na trziste nekretnina. Sada me mrzi da sabiram, ali sigurno ima nekih milion kvadrata u najavi, a to je za beogradsko trziste fantasticno mnogo!

Beograd nije selo! Kad sam ljut volim da ga zovem mega-palanka, ali nikada nisam isao toliko nisko ta ga nazivam selom (mozda mu nekad tepam - seljana. Ali to je vise stvar mentaliteta, nego urbanizma)

Sve stoji - trziste nije jos razvijeno, jedini ozbiljniji investitor u nekretnine je Delta, sve ostalo je malo i sporadicno (mozda bi mogao jos da se navede MPC, posto mu je, da kazem, bas upala kasika u med sa ovim BIGZ-om)...

Ali ipak mi za Verano nije jasna jedna stvar - u cemu je konkretno razlika izmedju jedne poslovne zgrade od 32 sprata i cetiri poslovne zgrade od po osam spratova!? A u pitanju je isti plac. Dakle potreban ti je isti broj parking mesta kao za kulu, isto ti dodju i struja, voda, klimatizacija, grejanje, ma sve... Kula je cak i ekonomicnija i ekoloskija, jer zauzima manje prostora "u parteru", tako da tu moze da legne park, trg, zelena povrsina, potok, jezero, fontane, itd. Jedino objasnjenje je da se ljudi koji bi se uselili boje visine....

Jedino objasnjenje po meni je da je kula mnogo skuplja od nizih zgrada.

Da li je to stvarno tako, nek se jave gradjevinci...

Evo, okačio sam ovu sliku iz novina, da me ne prozivate kako ne volim kule.
Videćemo još da li će investitor i održati obećanje ili ćemo samo gledati slike.

deltaut5.jpg

Evo jednog spoja staro-novo iz Hamburga. Kada sam ovo video, prvo mi je pala na pamet realizacija projekta na uglu Takovske i Kosovske.

Opet moram o Veranu.... Ranije je bila prica kako su projekti za B23 i B34 ustvari pomesani, ali se ipak ispostavilo da je Verano po medijima forsirao pricu o kuli u B23.

Medjutim, kopka me, pa nesto gledam, ali da li se to meni cini da bas konkretno projekat za B34 sadrzi cetiri zgrade od po osam spratova.... take a look:

verano-b23-01.jpg

OK, mozda i nije ono sto smo ocekivali, ali imajuci u vidu okruzenje - hotel IN, a narocito one tehno-udzerice prekoputa Arene, ovo je i premija... Voleo bih da uzmu ovaj projekat, a da blok 34 ostave za nesto drugo, posto je lokacija fenomenalna i ima preveliki potencijal...

*Trivia: desnim klikom misa na sliku, pa na "properties", mozete videti da je slika potpisana kao objekat u bloku 23, sto dokazuje price da je nakada postojala zabuna, koja se mozda sada ispostavi kao opravdana ;)

^Ôvaj projekat je od samog pocetka planiran za onaj plac kod Arenem tako da zabune nema:)

^^^
Nema za onoga ko bleji na beobuldu, ali onaj ko bi otisao na sajt verano grupe, taj bi se grdno zbunio ;)

Gde je to bila zabuna ? .. i ko je bio zbunjen ? .. nisam nešto pratio/video tu zbunjažu.
Slučajno sam čest gost u 'kuli' na 14sp. preko puta tog bl.34 koji je na ovoj ledini :

.. bl.34

.. sa sajta Verana

.. posl.-samb. centar

Ovako, pre izvesnog vremena je navodno neko iz Verana rekao Stevi (sto on moze da potvrdi ili demantuje) da su te cetiri crvene zgrade ustvari projekat za Blok 23 (kod Arene), a da je kula za Blok 34 (kod Geneksa).

Medjutim , u medjuvremenu je Verano nastavio da "reklamira" kulu kao projekat za Blok 23, a poslovni kompleks od cetiri zgrade kao projekat za Blok 23. Dakle, izgledalo je da je Beobuild bio zbunjen (cak je i na listi projekata stajalo onako kao sto sam napisao u prvom pasusu).

Al' ne lezi vraze, nezvanicana prica da se odustalo od (preambiciozne) kule je sve cesce pominjana po raznoraznim forumima od strane, isto tako raznoranih, insajdera.

Verano je ovih dana poceo da priprema lokaciju u Bloku 23 za gradnju i gle sad - neki dan izvesni Krsta Sandic iz Verana kaze za internet portal Property Xpress da ce u tom bloku ta firma graditi mini biznis park od cetiri poslovne zgrade sa po osam spratova...

Pa je meni sumnjivo to sto projekat za blok kod Genexa na Veranovom sajtu sadrzi bas CETIRI zgrade sa po OSAM spratova. Pa je moja pretpostavka, (sto ne mora da znaci da sam u pravu) da je, sem ako Verano nema fetis sa izgradnjom cetiri zgrade sa po osam spratova u nizu, projekat za Blok 34 jednostavno prebacen u Blok 23 (kao sto je i ranije receno Beobuildu)

Eto, otud zabuna ;)

^^ sve si rekao, nije greška, a to sam dobio direktno iz verana...!

uostalom za evt. kulu nema mesta u bloku 23, pogledajte na GE.

Sad sam ja zbulj ... pa, šta će da se gradi u bl.34?

Ta lokacija me interesuje ...

Ono sto si gore u svom postu objavio. Kula je "transformisana" u taj nizi objekat.

E, da, ako nekome nije problem, zamolio bih ga/je da obesi mapu sa brojevima blokova, jer ja stvarno nikako ne mogu da shvatim i razumem i pohvatam kako su davani brojevi, te da se orijentišem kad vi krenete da se gađati tim brojkama.. :D

Nenad":kelq1dcx je napisao(la):
Ono sto si gore u svom postu objavio. Kula je "transformisana" u taj nizi objekat.
To stoji i na njihovom sajtu, ali

Homer je napisao : 'projekat za Blok 34 jednostavno prebacen u Blok 23 '.

.................................................
ps .. samo za ' Ambassadora' >>> Mapa BG 3.000x2.683 ...1,67MB

Link to download: http://www.wikifortio.com/272276/BG_map.jpg

Ambassador":mybr7gnd je napisao(la):
E, da, ako nekome nije problem, zamolio bih ga/je da obesi mapu sa brojevima blokova, jer ja stvarno nikako ne mogu da shvatim i razumem i pohvatam kako su davani brojevi, te da se orijentišem kad vi krenete da se gađati tim brojkama.. :D
Mislim da na karti Contrasta (plan plus) mozes da vidis brojeve blokova. I nemoj da se brines, mnogi od nas ne znaju gde je koji blok - znamo samo one "popularne" :)

dragan":2pnb5ghc je napisao(la):
Gde je to bila zabuna ? .. i ko je bio zbunjen ? .. nisam nešto pratio/video tu zbunjažu.
Slučajno sam čest gost u 'kuli' na 14sp. preko puta tog bl.34 koji je na ovoj ledini :

[url]http://img364.imageshack.us/img364/8835/6feb3bulblok34018on2.th.jpg[/url] .. bl.34
Nisam pratio Beobuild u poslednje vreme i s obzirom da ovuda svaki dan prolazim kad idem na posao, bas sam se pitao sta ce ovde da se gradi, posto vidim da se rasciscava teren.

Nego, jel zna neko ciji je ono objekat (neka garaza, a i arena za paintball, cini mi se) u tom bloku i sta se desava sa tim?

Mislim da ova nikad-završena garaža ima samo Privremenu dozvolu ...

.. do privođenja nameni parcele/ lokacije, koja je od Verana :

dragan":2ysxox5a je napisao(la):
Sad sam ja zbulj ... pa, šta će da se gradi u bl.34?

Ta lokacija me interesuje ...
Blok 34 je ustvari projekat od bloka 23 a projekat za blok 23 (ona kula) pripada bloku 34, samo verano je forsirao priču o kuli u bloku 23 jel je atraktivinije.

Znači ova kula je planirana za blok 34 :

verano-tower04.jpg

Više mi odgovarala ona 'niža' varijanta ... realnije je da se izgradi.

Steta za ovu kulu, bas bi doprinela skylineu Beograda... No dobro, doci ce neko nov pa ce nas lagati za neke nove kule :)

Šteta je i što baš lepo izgleda. Ovi renderinzi su po meni trista puta bolji od Deltinih. :p

Vrh